Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Iker babák és keresztszülők?

Iker babák és keresztszülők?

Figyelt kérdés

Két babának lehetnek ugyanazok a keresztszülei?

Az én és a párom testvérén kívül nem nagyon van kit felkérni keresztszülőnek. Gondoltunk rá, hogy akkor mindkét babának 1 keresztszülője legyen csak, de szeretnénk ha ketten lennétek.

Ti mit választanátok?

2022. dec. 9. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Lehetnek ugyanazok. Nekem és a testvéremnek is ugyanazok a keresztszüleink.
2022. dec. 9. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
19%

én személy szerint nem kereszteltetném meg, mert nem vagyunk templomba járók, a család nagy része és én pl. nem is hiszünk benne.

jól értem, hogy az a helyzet hogy mindkét gyereknek csak keresztanyja vagy csak keresztapja lenne? egyneműek a testvéreitek?

2022. dec. 9. 19:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem. A húgomat és a párom bátyát kérnénk fel. Tehát lenne keresztapa és keresztanya is.
2022. dec. 9. 19:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

jaaaa, akkor persze, miért ne lehetne ugyanaz mindkettőnek? ha szívesen elvállalják 😊

nekem amúgy csak keresztanyám van, abból sem volt probléma…

azért jutott eszembe ez a lehetőség.

lepontozóknak külön pacsi! 👍🙌

2022. dec. 9. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
38%

Igen, persze, lehet így. Ez a verzió is teljesen jó, meg az 1-1 keresztszülős verzió is. Mindegyikre ismerek példát.

Bár én a külön 1-1 keresztszülős megoldást választanám, ha már kérdezed a kérdésedben. Osztozkodnak eleget, mivel ikrek. Ne kelljen már ezen is, amikor lehetne ez külön.

Nálunk az egyik gyereknek csak keresztanyja van, és ez így teljesen jó. A családban az ikreknek pedig külön keresztszüleik vannak, és az is abszolút jó, sosem volt ezek miatt gond.

2022. dec. 9. 21:08
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Tudtommal lehet ugyanaz a keresztszülőjük, de én inkább az 1-1 keresztszülős megoldást választanám. Ha később házasodnak a keresztszülők, akkor úgyis két-két "keresztszülőjük" lesz. Ha azért nincs kit felkérni, mert nem felelnek meg a keresztszülőség feltételeinek (katolikus színekben ez nem is annyira könnyű), de van olyan, akit felkérnétek, ha megfelelne, akkor lehet olyat is, hogy mindkét babának van egy keresztszülője és egy keresztelési tanúja.
2022. dec. 9. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!