Miért tűnnek el a keresztszülők?
Van egy 3 éves fiunk.
Mikor megszületett, felkértük férjem nagyon jó barátját és feleségét keresztszülőknek. Adsig évekig negyesben jártunk mindenhova, minden héten valamelyikünknél összeültünk, kerestük egymás társaságát.
Megszületett a fiunk, megtartottuk a névadót (nem vagyunk hívők, így nem keresztelő volt hanem névadó, de keresztszüleinek hívjuk őket).
Aztán a részükről úgy egyre kevesebb érdeklődés jött felénk. Mibdig volt valami indok, hogy ne találkozzunk, mindig volt kifogás. Kb fél év alatt "leépítettek minket". Azóta úgy 1 évben 1x megkérdezik mi van velünk és ennyi.
Lányunknál ugyan ez. Szintén férjem másik "legjobb barátja" lett felkérve a feleségével. Kb 20 éves barátság. Megvolt a névadó, azt ennyi. Ők is szépen tűntek el. 1 éves lesz a lányunk, hónapok óta nemlátták a keresztszülei.
Semmi feltételünk, vagy elvárásunk nem volt egyik pár felés sem. Semmit nem kértünk. Tenyleg annyi volt, hogy legyen a gyerekeknek akinek azt mondhatják hogy keresztapu, vagy keresztanyu. Mind a 2 pár tök örült a felkérésnek.
Most meg itt vagyunk, hogy egyiknek sincs akiknek mondhatnák.
Ugyan már. Nekem az édesanyám testvére a keresztapám és felém se néz. Gyerekként is jó ha évi 2szer láttam.
Nekünk se névadó se keresztelő nem volt a fiunknak. Nagynéni, nagybácsi ugyan úgy tudja szeretni mintha keresztszülőnek hívná. Ha valaki nem kíváncsi a gyerekre az akkor se lesz ha ő lesz a gyerek atya úr istene. Ez ennyi. Nem érdekli őket. Fogadd el
"Mind a 2 pár tök örült a felkérésnek."
Valójában nem, csak nem tudták hogyan lehetne udvariasan vissza utasítani.
Amúgy ha nem is volt keresztelő, ugyan hogyan lennének keresztszülők? Butaság volt felkerni őket.
Szerintem az egész dolog terhükre volt, csak nem merték akkor megmondani. Rokonságban is ezt láttam sok esetben, az ilyen keresztanyák/apák maradoztak el, amilyen hamar csak tehették.
Ezért kellene tudni nemet mondani. Engem rendes templomi keresztelésre kért fel a sógornőm, de én nem vállaltam, mert nem vagyok hívő, csak a szüleim kényszerítettek, hogy bérmálkozzak.
Úgy éreztem, így korrekt, mert amivel egy keresztszülőség jár, azt én nem akartam vállalni. Nem érdekelt, ha sértődés lesz belőle, de egyébként nem lett.
Vagy nem születtek gyerekek és a keresztszülők nem akarnak más gyerekével vesződni.
Ha nektek van gyereketek, nekik nincs, azért ott lehetnek különbségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!