Megunt/nem használt babás dolgoknak ki lesz a sorsa nálatok?
Ruhákat azokat ajándékozom. Az nem kérdés számomra.
De pl babafészek, pihenőszék, mei tai.. stb
Ezekkel mit csináltok?
Azért tettem fel a kérdést, mert most összeszedtem mindent. Hordozót, hintát, mei tait, és pár hasonló dolgot. Mindet egyesével meghirdettem. Olyan áron ami a marketplac-on az átlag.
Erre már a 3.embertől kapom meg, hogy nincs pénzünk? Vagy ma pl, hogy ennyire "hóvége" van?
Nekem eszembe nem jutna ez, hogy valakitől is ilyet kérdezzek.
Válaszolom, hogy nem, csak nincs szükség rá. Erre 2 ember, hogy akkor miért nem ajándékozom el?
Hát bakker a meitai volt csak 18ezer. 8ért hirdetem. A hinta 15eze, 2ezerért tettem fel.
Nagyon gáz, hogy ilyeneket kapok emiatt
Nekem 2 nagy doboz lány ruhám van most azt pl az egyik kedves barátunké lesz.
Mert eladni nincs időm.
De jófej ismerőseid vannak neked is, hogy ebbe is belekötnek 😄! Én volt amit eladtam, pl a babakocsi. Párszor használtuk, a sportrésze ki sem volt bontva, pár hónap próbálgatás után eladtam, mert batár nagy volt, a gyerek is utálta, üvöltött benne és díszenk volt, mert inkább hordoztam. Jóval áron alul eladtam. A kiskádat álvánnyal odaadtam a védőnőnek, hogy adja olyannak aki rászorul,de a babakocsi azért bőven 100e felett volt újan (60ért elvitték). Légzésfigyelőt odaadtam a kórháznak, mert ott mindig szükség van egy pluszra. Ruhák egy részét ismerős vette meg kb jelképes összegért méretenként (ingyen nem fogadta el, pedig neki ingyen ajánlottam), pár hónappal fiatalabb gyereke van, a többi ment a védőnőnek.
Szép dolog az adományozás, de mindenki pénzből él és nagyon nem szép dolog mástól elvárni, hogy ingyen adjon oda (főleg drága) dolgokat. Nálatok is van helye szerintem annak a pénznek. Mindenkinél van, pláne ebben a helyzetben. Kicsit kezd átesni a dolog a ló túloldalára, senkinek sem kötelessége vadidegeneket támogatni, ha megteszi szép gesztus, ha nem akkor nem és teljesen érthető ha eladja inkább és a befolyó pénzt inkább a saját gyerekére költi.
Ruhákat ajándékozok. Akármennyire ujak is. Azt mindig ilyen ingyen elvihető csoportba teszem fel 15-20asával.
De pl van egy hordozónk. Eredeti mercedes. A merci kocsikba nem lehet kikapcsolni a légzsákot az anyósülésen. De ha ezt a hordozót beteszem, kikapcsolja autómatikusan. 120ezer ft-ért vettük. Igaz, 2 gyerekkel használtam, de semmi baja. Annyi, hogy kicsit bojhosabb a huzata. Ennek ellenére 5ezer forintért tettem fel, mert annyira rászorulok 🤦♀️ ingyen azért csak nem adnám. (Igaz így sem kell a kutyának sem).
Vagy a mei tai. Kb 5x használtam a 2 gyerkkel összesen. 1x kimostam. Ennyi, semmi baja. 18ért vettem, tuti nem fogom ingyen odaadni. Nem azért, mert kajára kell, hanem mert én is kifizettem. A befolyt pénzt visszaforgatnám a gyerekekre.
Sógornőm a fő szószóló. Férjeink együtt dolgoznak egy vallkozásba. Tudja mennyi pénzünk van így. Azt ilyenkor, hogy már el is költöttük, amit kerestek a fiúk? Vagy nincs mit ennünk, mert ad.. ilyen szövegekkel jön.
El nem teszem, több gyerekünk nem lesz, az biztos.
Sógornőd egy gyökér.
Amit kaptunk mi is, az adományba megy tovább, de amit vettem, azt eladom én is.
Benyomom az ismerősök ne lássák funkciót, de csak azért, hogy ne kérdezgessék, miért nem teszem el valakinek. Azért, mert nem akarom.
Nincs is olyan a környezetemben, akinek adhatnám. A baráti körben mindenkinek van gyereke, aki akart, akinek még nincs, az pedig farzsebből be tud vásárolni a drága helyeken is, így nincs szüksége mások használt dolgaira. Ha meg mégis, akkor azt hagy döntse el ő, és akkor majd beszerzi azt, ami neki tetszik.
Pár hete egy barátnőmmel beszélgettünk erről. Neki több köbméter ruha van elpakolva a padlásra, már szinte beteges mennyiségben. Eleinte nekem is adogatott belőle, de a csomag divatjamúlt, foltos, hibás vagy számomra nem praktikus darabokat tartalmazott.
Ő azt vallja, hogy amit adnak, el kell fogadni akkor is, ha nincs rá szüksége. Októberben ide akarta adni a fia kinőtt nyári ruháit... Lányom van...
Hiába tiltakoztam, egyszer csak elhozta, és itthagyta a szatyrot. Egy napom ráment a válogatásra, mosásra, foltkiszedésre, hogy adományba jó szívvel elvihessem azokat a darabokat, amik normálisabban néztek ki. Volt a szatyorban egy csomó lyukas, elhasznált darab is, mert ő nem dob ki semmit, "játszani jó az" alapon.
A nagyobb gyerek minden holmiját elraktam a kistesónak, valamint a kismama dolgokat is. Így a második terhességnél és a kicsinek alig kellett venni valamit, pedig ellenkező nemű lett.
Utána szépen ahogy a kicsi is nötte ki a dolgokat plusz a kismama holmikat eladtam, de még a bontatlan csomag cumit, foltmentes textilpelust, babajátékokat, mindent. És 80%-át meg is vették. Nem vagyok szeretetszolgálat, én sem kaptam semmit, mindent pénzért vettem.
Ami baba/gyerekruha foltos, lyukas lett, azt a H&M-be viszem kuponért,amit a 20%-os akciós alkalmakkor be is váltok.
Eladom, pedig nem szorulunk rá, nem a hó végén kell számoljuk a pénzt. De pl. egy Adamo hintát nem fogok ingyen odaadni ismeretleneknek, ahogy a babakocsi szettet sem, ami újonnan 1M felett volt 2 évvel korábban.
Bölcsibe vittünk be több megunt, elfelejtett játékot, mesekönyveket is. Ruhákat szét szoktam válogatni, van, ami még címkés, vagy 1-2-szer volt a lányomon, azt eladom. De pl. nagyon sok 50-56-os babaruhát megtartottunk, mert a lányom babájára pont jó és imádja öltöztetni.
Ami új vagy nagyon keveset használt az marketplace. Mindig elrejtem az ismerőseim elől.
Ruhák, kisebb dolgok meg vagy ismerősnek vagy adományba.
Nem biztos, hogy lesz több gyerek, tartogatni meg nincs rá hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!