Orrszívó? Hogyan kell használni?
Elnézést, teljesen tanácstalan vagyok. Van egy örökbefogadott kislányunk. Másfél hónapja van itthon, most először beteg. Folyik az orra, tüsszög. Ma délután kezdődtek a tünetek.
Mikor kell elővenni az orrszívót? Már most is, lefekvés előtt? Vagy csak ha mondjuk bedugul az orra? Egyelőre kap levegőt gond nélkül.
Bocsánat, biztos triviális a kérdés, de semmit sem tudunk.
Köszönöm, ha segítetek!
Köszönöm a válaszokat!
Pokoli éjszakánk volt... Ez nagyon durva. Fél/1/max 2 óránként felkelt és sírt 20-30 percet. Majd visszaaludt. Ez ment egész este.
Kicsit köhög is. Esetleg arra van valami jó tippetek?
Ha nagyon köhög, akkor doki. Egyébként az első náthás éjszakák babánál ilyen gyakran ébredősek. Én nagyon éberen is alszom ilyenkor, ha már hallom, hogy szörcsög, nehezen kap levegőt, akkor nem várom meg, hogy sírjon, félálomban kiszívom az orrát (orrsziporszit szájjal megszívva). Nem tetszik neki, de utána nyugisan alszik tovább. Ha úgy látom, hogy nem javult, akkor Nasivint is fújok. Egyetértek, hogy érdemes elalvás előtt fújni neki és éjszaka egyet, ha borzasztó a helyzet.
Valószínűleg gond nélkül túl lesz rajta, csak nekünk szülőknek sokkolóak az első betegségek. Vagyis nekem még mindig az, de megkeményedett a lelkem és nem vagyok kiborulva egy-egy orrszívástól, mint az elsőnél. :D
Köszi mindenkinek a válaszokat!
A köhögés szerencsére csak 1-1 volt reggel. Amúgy nem köhög. Csak ez a tüsszögés, orrfolyás. Beszéltem közben a gyermekorvossal is. Azt mondta, mindent jól csinálunk eddig. Vettünk Babyluufot, Nasivint, Sterimart is. Remélem, a mai este már könnyebb lesz.
Én is szájjal szívom az orrszívót de így is üvölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!