Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Orrszívó? Hogyan kell használni?

Orrszívó? Hogyan kell használni?

Figyelt kérdés

Elnézést, teljesen tanácstalan vagyok. Van egy örökbefogadott kislányunk. Másfél hónapja van itthon, most először beteg. Folyik az orra, tüsszög. Ma délután kezdődtek a tünetek.

Mikor kell elővenni az orrszívót? Már most is, lefekvés előtt? Vagy csak ha mondjuk bedugul az orra? Egyelőre kap levegőt gond nélkül.

Bocsánat, biztos triviális a kérdés, de semmit sem tudunk.

Köszönöm, ha segítetek!

2022. nov. 23. 19:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Tengervizes orrspray,nasivin baby. Reggel délben este tengervizes spray ha durván taknyos este pedig nasivin baby. Mélyre benyomod amíg a hátán fekszik és alaposan körbeforgatod az orrában az orrszívót. Baby luuf 6 hónapos kortól van, amúgy lehet azt reggel-este mellkason és háton elkenni. Illetve lehet száraz a szoba és kell párologtató nekünk ezért volt folyton náthás.
2022. nov. 23. 20:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Annyiszor kell szívni,ahányszor te kifújnád az orrodat!
2022. nov. 23. 21:53
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Minden szívás előtt Sterimar (tengervizes spray). A Nasivint naponta 3x lehet alkalmazni,mert az gyógyszer.
2022. nov. 23. 21:54
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pokoli éjszakánk volt... Ez nagyon durva. Fél/1/max 2 óránként felkelt és sírt 20-30 percet. Majd visszaaludt. Ez ment egész este.

Kicsit köhög is. Esetleg arra van valami jó tippetek?

2022. nov. 24. 06:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Arra orvos. Hallgassa meg a tüdejét.
2022. nov. 24. 06:59
 16/23 anonim ***** válasza:
51%
Doki mindenképpen. A köhögés lehet a torokra folyó hututtól is, de ezt meg kell mutatni.
2022. nov. 24. 07:25
 17/23 anonim ***** válasza:
72%
A Nasivin baby három használatából egyet a lefekvés előttre hagyj mindenképpen, és legalább még egyet érdemes éjszakára tartalékolni. Sokat segít, és a baby luuf mellkaskenőcs is (ebből kettőt érdemes venni, elég jó ütemben fogy).
2022. nov. 24. 07:33
 18/23 anonim ***** válasza:
71%
Órvos addig is segíthet a salvus vizes inhalálás inhalátorral.
2022. nov. 24. 08:27
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon köhög, akkor doki. Egyébként az első náthás éjszakák babánál ilyen gyakran ébredősek. Én nagyon éberen is alszom ilyenkor, ha már hallom, hogy szörcsög, nehezen kap levegőt, akkor nem várom meg, hogy sírjon, félálomban kiszívom az orrát (orrsziporszit szájjal megszívva). Nem tetszik neki, de utána nyugisan alszik tovább. Ha úgy látom, hogy nem javult, akkor Nasivint is fújok. Egyetértek, hogy érdemes elalvás előtt fújni neki és éjszaka egyet, ha borzasztó a helyzet.

Valószínűleg gond nélkül túl lesz rajta, csak nekünk szülőknek sokkolóak az első betegségek. Vagyis nekem még mindig az, de megkeményedett a lelkem és nem vagyok kiborulva egy-egy orrszívástól, mint az elsőnél. :D

2022. nov. 24. 12:13
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat!

A köhögés szerencsére csak 1-1 volt reggel. Amúgy nem köhög. Csak ez a tüsszögés, orrfolyás. Beszéltem közben a gyermekorvossal is. Azt mondta, mindent jól csinálunk eddig. Vettünk Babyluufot, Nasivint, Sterimart is. Remélem, a mai este már könnyebb lesz.

Én is szájjal szívom az orrszívót de így is üvölt.

2022. nov. 24. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!