Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik "anyabarát" munkahely?...

Létezik "anyabarát" munkahely? Ami bölcsi/ovi nyitvatartáshoz alkalmazkodik?

Figyelt kérdés
Érettségim van, német középfokú nyelvvizsgám van, angolul is beszélek, szállodai recepciós, idegenvezető végzettségem van, ezekben dolgoztam 12 évet, de ez nem családbarát munkakör. Nem tudom mit csináljak. Férjem egyik héten nappal (6-15), másik héten délután (14-23 óra) dolgozik.
2022. nov. 21. 20:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%
Az a baj, hogy hiába írjátok, hogy keressen 6 órás irodai melót, mert az ritka, mint a fehér holló és minden más anyuka is pont azt szeretné.
2022. nov. 21. 20:39
 12/29 A kérdező kommentje:
A férjem cnc programozó, szintén Ausztriában. De ezt miért kérded?
2022. nov. 21. 20:39
 13/29 A kérdező kommentje:
9-es, itt szinte minden sarkon van egy fordító iroda..meg osztrák könyvelő, ügyintéző.
2022. nov. 21. 20:41
 14/29 anonim ***** válasza:
49%

"A férjem cnc programozó, szintén Ausztriában. De ezt miért kérded?"

. Kíváncsi voltam, miért nem ő keres bölcsi-/óvodabarát munkahelyet.

2022. nov. 21. 20:43
 15/29 anonim ***** válasza:
37%
Rengeteg Facebook csoport van, lépj be párba, hátha ott találsz irodai munkát neked megfelelő munkaidővel.
2022. nov. 21. 20:44
 16/29 anonim ***** válasza:
40%
Amúgy ha valóban anyanyelvi szinten beszélsz, szerezz róla papírt, nyelvvizsga egész hamar meg van s akkor ebbe sem tudnak belekötni.
2022. nov. 21. 20:45
 17/29 anonim ***** válasza:
megvan*
2022. nov. 21. 20:45
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Én angolos melót tudok, home office, illetve havonta egyszer kell Pestre menni. Fix munkaidős, viszont ha el kell menned a gyerekért vagy bármi ilyesmi, simán megoldható.
2022. nov. 21. 20:48
 19/29 anonim ***** válasza:
77%

Létezik, de nem mondom, hogy könnyű ilyet találni. A nyelvismeret előny, de ágazatot kell váltanod nyilván, valamilyen adminisztratív irányba (én a 2 nyelvből indulnék el valamerre).

Bármennyire is szidják, hogy rabszolgahajcsárok, igenis vannak olyan multi cégek és munkakörök, ahol nem kell napi 9-10 órában bent robotolni. Én két nagy cégnél is dolgoztam több mint 10 éve, már akkor is családbarát HR policyk voltak náluk, mindkét helyen volt olyan közvetlen kolléganőm, akik vagy kevesebb órában dolgoztak vagy nem a normál 9-17-es munkarendben, mert gyerekük volt. Az egyiknél 3 évvel ezelőtt voltam újra felvételizni, ők méginkább családbarátok lettek azóta. De sajnos olyat is láttam, ahol vezetői szinten nem engedték érvényesülni a cég amúgy családbarát policyjét és biztosan vannak olyan munkakörök és multik is, ahol lekakálják, hogy neked gyereked van.

Másik véglet a kis cég, ha olyan területen működik és/vagy olyan a vezetőség/tulajdonosok, hogy a lényeg a feladat elvégzése, nem pedig az, hogy 9-17-ig bent ülj. A fizetések általában átlag alattiak. Én most egy ilyen cégnél dolgozom 3 éve, a fizum most már nem olyan rossz, mert feltornáztam magamnak, de azért ennél jóval többet tudnék keresni egy nagyobb cégnél, semmi egyéb juttatás nincs, viszont nagyon lazán veszik a munkaórákat, a feladat legyen kész - ez itt nyilván azt is jelenti, hogy ha a gyerekért el kell menned 2-kor, de munka van, akkor azt este/éjjel/hajnalban kell megcsinálnod.

Dreamjobs-on nézelődj, ott általában kisebb cégek hirdetnek, munkavállalói szempontból releváns infókat adnak meg a cégről és gyakran találkozom kötetlen(ebb) vagy részmunkaidővel.

Annyit hozzátennék, hogy a mostani munkahelyemen - bár kezdetektől nem vették szigorúan a 9-17-es munkarendet és a heti 5 nap bentlétet - eleinte én tettem le többet az asztalra, és amikor már látszott, hogy van mire, akkor kezdtem el élni a lehetőségekkel. Sok probléma van a cégnél egyébként, más jellegűek, de mivel ilyen szempontból nagyon rugalmas a főnököm én is korrekt és rugalmas vagyok hasonló esetekben. Kolléganőmet viszont úgy vettük fel, hogy neki iskolás gyereke van, akiért 2kor mennie kell, ha törik, ha szakad, szóval neki a próbaideje alatt is már ez működött.

2022. nov. 21. 21:03
 20/29 anonim ***** válasza:
76%
Kismama szak valóban létezik gyárakban, de csak azokat a kismamákat veszik fel, akik onnan mentek szülni, és így veszik vissza őket. És csak addig tart, amíg a gyerek a 3 évet betölti, azaz óvodás korú után nem lehet igénybe venni.
2022. nov. 21. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!