Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos, hogy én vagyok beállítv...

Jogos, hogy én vagyok beállítva paramaminak emiatt?

Figyelt kérdés
Azért, mert nem szeretném, hogy a volt férjem a gyerekeket átvigye látogatóba a rokonaihoz, akiknek betegek a gyerekei. Elméletileg 'csak' taknyosak, köhögnek, nem vészes. Viszont ha elkapják a gyerekeim, akkor (túl azon, hogy nem túl jó dolog betegnek lenni) nekem kell megoldani, hogy itthon tudjak maradni, fizetni a gyógyszereket, stb. Ha az lenne a feltétel, hogy az apuka megoldja az otthonmaradást, és ő fizeti a gyógyszereket (ez egyébként fel sem merült, csak kérdezem), akkor elfogadnátok vita nélkül a helyzetet?
2022. nov. 20. 12:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Nem, teljesen igazad van..

amennyiben átviszi, és betegek lesznek oldja meg az apjuk.. ez a minimum, persze az ember nem akarja, hogy a gyerekei betegek legyenek, mert nem egy leányálom nekik sem.

2022. nov. 20. 12:30
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Hát ha lehet, semennyire se legyen beteg a gyerek, úgyis lesz eleget kényszerpihenőn az életben. Taknyos se legyen.

"Ha az lenne a feltétel, hogy az apuka megoldja az otthonmaradást, és ő fizeti a gyógyszereket"

Biztosan nem.

2022. nov. 20. 12:31
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Én se örülnék, persze hogy igazad van.
2022. nov. 20. 12:45
 4/13 anonim ***** válasza:
15%

Nem azért akarom elkerülni a betegséget, mert pénzbe kerül, és otthon kell maradni, hanem azért, mert a gyerekemnek nem akarok rosszat.

Bocs, de te is megéred a pénzed, ha nyugodtan elkaphatja a gyerek, ha az apa terhe betegen :(

2022. nov. 20. 12:49
 5/13 anonim ***** válasza:
27%

4. Viszont én meg szeretném, hogy minnél hamarabb túlessünk az alapbetegségeken..

Meg is történt tavaly.. folyamatosan betegek voltak.

Idén már semmi

1.

2022. nov. 20. 12:50
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Tök mindegy! Ha elmennek ha nem te maradsz szopó ágon!
2022. nov. 20. 13:07
 7/13 A kérdező kommentje:
6: Tudom, ha mennek, azért mert esetleg betegség lesz a vége. Ha nem mennek, azért, mert én tehetek róla, én kavartam be a programjukba a rinyálásommal...
2022. nov. 20. 13:20
 8/13 Derjaderja ***** válasza:
97%

Ez nehéz kérdés, mi egy baráti programnál, ha a másik gyerek kicsit náthás vagy köhög, még nem biztos, hogy lemondjuk.

Viszont a saját barátainkat ismerjük annyira, hogy a "kicsit náthás, köhög" az azt jelenti, hogy napi 3x szívni kell az orrát és szaladáskor esetleg köhög kettőt, nem azt, hogy dől a takony az orrából és fuldoklik.

Régen az hogy egy picit náthás a gyerek, nem volt vétó semmilyem családi programra, nem aggódták ezt túl.

Ma a covid meg a rengeteg tappénz miatt picit más.

Másrészt ebben a korban sok gyerek ősztől tavaszig náthás egy kicsit.

Egyedileg szoktunk dönteni

ilyenkor (pl ha az idős szüleimhez készülünk, akkor nem is szervezek előtte gyerekes programot).

A Ti helyzetetekben szerintem nem nagyon van mit tenni. A másik szülò Veled egyenértekű, mérlegelte a barát gyerekekről kapott infókat és dönt. Paramamiság nem jogos. Ha para a táppénz az sajnos jogos, ezt beszéld meg vele.

2022. nov. 20. 13:29
 9/13 A kérdező kommentje:
4: Nem azt írtam, hogy nyugodtan elkaphatja a gyerek, mert az nem számít. Hogyne számítana, hogy a gyerekeim rosszul érzik magukat, de itt most a 'technikai' részéről van szó, arról, hogy már sajnos nem először fordulna elő, hogy beteg rokonokhoz, ismerősökhöz viszi a gyerekeket, aztán pedig az én dolgom és felelősségem megoldani, hogy a beteg gyerekekkel itthon maradjak és több tízezret elköltsek gyógyszerre. Érzelmileg nyilván nem megyek tönkre egy sima lázas, orrfolyós betegségtől. Az viszont nagyobb szívás lesz, ha kirúgnak, mert már megint nem megyek dolgozni, mert beteg valamelyik gyerek.
2022. nov. 20. 13:50
 10/13 A kérdező kommentje:
8: Nincs mit megbeszélni. Az apuka ilyenkor simán áttolja a felelősséget azzal, hogy 'oldd meg'. Aztán eltűnik két hétre a következő láthatásig. Csak ha balhét csinálok, erőszakos vagyok, megyek "árulkodni" az apuka rokonságához, akkor hajlandó minimálisan kivenni a részét a problémák megoldásából.
2022. nov. 20. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!