Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan a fiatal...

Miért nézik le sokan a fiatal kismamákat? Fiatal kismamák ti hogyan léptetek túl a sok negatív emberen? Hogyan viseltetek és kezeltétek?

Figyelt kérdés
20 évesen szültem. A kisfiam most 5 hetes. Mindenünk megvan, a férjem dolgozik egyedül, megtud nekünk mindent adni amire szükségünk van. Saját házba született a pici. Mind a ketten tanultak vagyunk (megvan az érettségi és van szakma). Egészséges életet biztosítunk a picinek. Egész nap vele foglalkozok (persze amikor igényli és nem alszik), ő az én életem értelme. A férjemmel jó a viszonyunk, ő is imádja a babucinkat. Viszont nagyon sok szomszéd lenéző velem, megszólnak. Rendszeresen hallgatom, hogy a férjem megcsal, elhagy, fiatal vagyok anyának, nem vagyok jó anya. Ezek miatt teljesen úgy érzem, rosszul csinálom, rossz anya vagyok. Gyerekes dolog, hogy adok mások véleményére, tudom… Nem nagyon tudom kezelni a helyzetet, amikor rosszakat mondanak általában csak nyelek egyet és görcsösen menekülök szinte. Viszont mivel sose állok bele ezekbe a helyzetekbe az emberek azt hiszik ez így oké, sőt még ezért is kapom az ívet… Pedig egyszerűen csak fáradt vagyok vitatkozni. Ti hogyan reagáltátok le ? Nálatok is volt ilyen? Normális, hogy elbizonytalanodtam?
2022. nov. 19. 03:32
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
77%
Hát valószínű a mai világban az anyuka a gyerek max 2-3 éves kora körül elmegy/visszamegy dolgozni
2022. nov. 20. 09:49
 32/33 anonim ***** válasza:
36%

27-es, és milyen szép is volt azoknál a családoknál, ahol a kedves férj pl. össze-vissza csalta, vagy rosszabb esetben verte a feleséget, de nem volt hova menni, mert a nagy háztartásbeli nőnek annyi pénze se volt, hogy egy szobát kivegyen, vagy éppen annyi volt, amennyi zsebpénzt adott neki a férj. Aztán milyen jó lesz a 25.000 Ft nyugdíjból megélni, mert életében egy percet nem dolgozott, vagy ott állni bármilyen munkatapasztalat nélkül 3 gyerekkel, ha a férjecske mégis lelép, és majd verheti a mellét, hogy ő márpedig “adott” a családi életbe, hiszen ellátta a háztartást, meg nevelte a gyerekeket. Nagyszerű, tényleg. Azért mert 30-40-50 évvel ezelőtt ez így működött, egyáltalán nem azt jelenti, hogy ez a jó, és ezt kellene követni, pláne nem a mai világban, ahol egy tollvonással ellehetetleníthetik az életed, akkor majd a kérdező is pisloghat, hogy mit kezdjen magával nulla munkatapasztalattal, még annál is kevesebb élettapasztalattal, egy kisgyerekkel a nyakán, aki miatt majd még az első kettő ellenére sem veszik fel sehova, mert tapasztalat nélkül még annyira sem kell a munkáltatónak egy olyan munkavállaló, aki lehet, hogy 1 hetet megy, aztán 2 hetet van táppénzen a gyerek miatt, mint mondjuk 2-3 év munkatapasztalattal. Azt a 2-3 évet meg igazán kibírhatja mindenki,

mielőtt megszül egy gyereket, semmiről nem fog lemaradni annyival később sem, aztán nem kell majd a gyakorin pampogni, hogy mit szól be a szomszéd néni (jogosan), mert nem lesz mire beszólni, ha látják, hogy nem csak szülni sikerült, hanem előtte valamit letenni az asztalra.

2022. nov. 20. 12:03
 33/33 anonim ***** válasza:
68%
Nyugi 32-es,a sok megélhetési potyogtató sem halt éhen a 8-10 gyerekkel együtt. Jut nekik is az állam kasszából, ha úgy hozza az élet. Elvégre ezért dolgozunk. 🤢🤮Hosszú évtizedek óta megszokták már hogy várják a sültgalambot.
2022. nov. 20. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!