Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan a fiatal...

Miért nézik le sokan a fiatal kismamákat? Fiatal kismamák ti hogyan léptetek túl a sok negatív emberen? Hogyan viseltetek és kezeltétek?

Figyelt kérdés
20 évesen szültem. A kisfiam most 5 hetes. Mindenünk megvan, a férjem dolgozik egyedül, megtud nekünk mindent adni amire szükségünk van. Saját házba született a pici. Mind a ketten tanultak vagyunk (megvan az érettségi és van szakma). Egészséges életet biztosítunk a picinek. Egész nap vele foglalkozok (persze amikor igényli és nem alszik), ő az én életem értelme. A férjemmel jó a viszonyunk, ő is imádja a babucinkat. Viszont nagyon sok szomszéd lenéző velem, megszólnak. Rendszeresen hallgatom, hogy a férjem megcsal, elhagy, fiatal vagyok anyának, nem vagyok jó anya. Ezek miatt teljesen úgy érzem, rosszul csinálom, rossz anya vagyok. Gyerekes dolog, hogy adok mások véleményére, tudom… Nem nagyon tudom kezelni a helyzetet, amikor rosszakat mondanak általában csak nyelek egyet és görcsösen menekülök szinte. Viszont mivel sose állok bele ezekbe a helyzetekbe az emberek azt hiszik ez így oké, sőt még ezért is kapom az ívet… Pedig egyszerűen csak fáradt vagyok vitatkozni. Ti hogyan reagáltátok le ? Nálatok is volt ilyen? Normális, hogy elbizonytalanodtam?
2022. nov. 19. 03:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
72%
20 évesen szültem, és soha, semmi nem bántott miatta. Szóval ott lesz a kutya elásva, hogy én nem is majomkodtam azzal, hogy bibibí, de szuper vagyok, mint te
2022. nov. 19. 06:29
 12/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi számomra hasznos válaszokat 😊
2022. nov. 19. 06:31
 13/33 anonim ***** válasza:
93%

Abból látszik, hogy még egy picit éretlen vagy, hogy ennyire hatással van rád mások véleménye. Azt írod, úgy érzed nem vagy jó anya, mert a szomszédok megszólnak?

Ez nem kellene téged ennyire elbizonytalanítson. Mégis miért lennél jobb anya attól, ha nem szólnának meg? Talán jobb lenne a közérzeted, de a gyerekeddel való kapcsolatodon nem változtatna.

Engem személy szerint nem foglalkoztat, hogy ki hány évesen szül és nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya. Nyilván vannak a fiatal anyaságnak is előnyei, úgy ahogy hátrányai is. A lényeg, hogy változtass a gondolkodásodon és kérlek ne érdekeljenek a szomszédok. Te jól érzed magad és ahogy írod jó döntésnek tartod a babát. Akkor mi itt a gond? :)

2022. nov. 19. 06:48
 14/33 anonim ***** válasza:
66%
Ilyenkor mindig azt szoktam kérdezni hogy ha te szerinted minden rendben és jó az hogy a pucér seggedre szültél, akkor mégis mi a baj? Miért várod hogy idegenek mondják meg hogy persze de jó hogy szültél, nem is kell dolgozni egy napot sem. Csak a következő is gyorsan jöjjön. Te is érzed hogy ez így mégsem oké, mert elültetik a bogarat a füledbe.
2022. nov. 19. 07:02
 15/33 anonim ***** válasza:
45%
Most attól eltekintve, hogy egy tanult ember olyat biztosan nem ír, hogy "megtud adni" (emlékeim szerint az igekötős igék helyesírása még alsós anyag...), minek foglalkozol azzal, hogy ki mit mond?
2022. nov. 19. 07:22
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
Azért adsz ennyire mások véleményére, mert nincs még elég élettapasztalatod, hogy leszard. Az idősebb életkorban szülésnek ez nagy előnye. Vagyok annyira stabil és magabiztos, hogy meg se hallom a belepofázáat. Neked nem kell magyarázkodni, hogy de neked van szakmád meg házad és igenis renezettek a körülmények. Ebbe nem kell belemenni. Ha valaki beléd akar kötni, akkor bármi, amit mondasz, csak muníció lesz neki. Ha valaki megszól ezért, egyszerűen ki kell röhögni, de minimum nem komolyan venni.
2022. nov. 19. 07:34
 17/33 anonim ***** válasza:
84%

Figylej. Most már anya vagy. Tök mindegy, hogy 20, 30 vagy 40, egy életért vállaltál felelősséget. Ehhez kell egy erős gerinc, amit sokan a huszas éveikben növesztenek, hogy ilyen apróságok, mint a szomszédok beszólásai, munkahely konfliktusok, dackorszak a gyereknél, ügyintézés stb ne okozzanak nekik álmatlan éjszakát meg idegösszeroppanást. Engem nem izgat hogy mire, miből, hogy, és hány évesen vállaltatok gyereket, de az ő érdekében tessék vastagabb bőrt és erősebb gerincet növeszteni!

Ha magadért nem tudsz kiállni és ennyivel megtörnek, hogy akarsz kiállni érte? Nem tudsz a sząros szomszédokkal konfrontálódni, pedig ha annyira felnőtt vagy, hogy gyereked legyen, akkor legyél annyira felnőtt, hogy kiállsz magadért.

Pont emiatt állnak beléd, hogy ejnye de fiatal, mert hagyod magad. És tudod mit? Igazuk van. Ha nem tudsz kiállni magadért akkor tényleg korai volt a gyerek.

Ha tudod, hogy ti boldogok vagytok, megvan mindenetek, jó anya van, jól csinálod, akkor miért húzod be a nyakad mikor igen furcsa módon beszólnak? Miért nem válaszolsz valamit?

Nem tudom átjön-e amit akarok mondani. Úgy összegezném, hogy nem azért nem való neked gyerek, mert fiatal vagy, hanem mert gyenge. Tessék megerősödni.

A másik... a tanult ember az aki az alap érettségin kívül tovább tanult, és nem szakácsnak. Te így képzett ember vagy. Ha orvos lennél, akkor mondhatnád, hogy tanult vagy, így persze, hogy kinyílt pár ember bicskája.

Útravalónak mára:

Ha boldog vagy, és biztos magadban... nem mindegy ki mit gondol?

2022. nov. 19. 07:40
 18/33 anonim ***** válasza:
87%

teljesen egyetértek a 18as hszel.

Igaz idősebb voltam mikor szültem az első gyerekünket, de mindig fiatalabbnak néztek (pl a játszón azt hitték a tesóm 😅) ezt csak azért írom le h értsd. Soha senki nem szólt be nekem. Látszott h nem vagyok egy "nebáncsvirág".

Őszintén el sem tudom képzelni h megyek a lépcsőházban és Mari néni beszól h "jajj de fiatalon szültél" gonoszak, ítélkezőek az emberek, de ilyet tényleg nem tapasztaltam még hogy nyíltan beleálljanak a mánéletünkbe

2022. nov. 19. 07:50
 19/33 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk nem tudom minek írod a kérdésbe, hogy saját házba érkezett a pici, később meg kifejted, hogy egy panelba laksz
2022. nov. 19. 08:56
 20/33 anonim ***** válasza:
80%

1. Nem akarlak elkeseríteni, de jelenleg válság van. Pár év, és már egy takarítónőnek is diplomát kell villantani, csak hogy kitakaríthassa a budit.

2. Nincs meg mindenetek. Nincs élet és munkatapasztalat. A férjed tart el.

3. Baromi nehéz pályakezdőként elhelyezkedni bárhol, mert egy ratyi helyen is már 3-5 éves munkatapasztalatot várnak. Ne haragudj meg, de 23 évesen 0 munkatapasztalattal és egy 3 éves, folyton betegeskedő gyerekkel nem fogsz kelleni sehova se.

4. Nyilván vele foglalkozol egész nap, mert pici.

5. Rohadt felelőtlenül vállaltatok gyereket, de nem értem, hogy a szomszédnak ehhez mi a f.szom köze van? Mindenki azt csinál, amit akar. Tojd le mit mond Pista bácsi meg Mari néni. Nem releváns a véleményük. Ennyi.

2022. nov. 19. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!