Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan a fiatal...

Miért nézik le sokan a fiatal kismamákat? Fiatal kismamák ti hogyan léptetek túl a sok negatív emberen? Hogyan viseltetek és kezeltétek?

Figyelt kérdés
20 évesen szültem. A kisfiam most 5 hetes. Mindenünk megvan, a férjem dolgozik egyedül, megtud nekünk mindent adni amire szükségünk van. Saját házba született a pici. Mind a ketten tanultak vagyunk (megvan az érettségi és van szakma). Egészséges életet biztosítunk a picinek. Egész nap vele foglalkozok (persze amikor igényli és nem alszik), ő az én életem értelme. A férjemmel jó a viszonyunk, ő is imádja a babucinkat. Viszont nagyon sok szomszéd lenéző velem, megszólnak. Rendszeresen hallgatom, hogy a férjem megcsal, elhagy, fiatal vagyok anyának, nem vagyok jó anya. Ezek miatt teljesen úgy érzem, rosszul csinálom, rossz anya vagyok. Gyerekes dolog, hogy adok mások véleményére, tudom… Nem nagyon tudom kezelni a helyzetet, amikor rosszakat mondanak általában csak nyelek egyet és görcsösen menekülök szinte. Viszont mivel sose állok bele ezekbe a helyzetekbe az emberek azt hiszik ez így oké, sőt még ezért is kapom az ívet… Pedig egyszerűen csak fáradt vagyok vitatkozni. Ti hogyan reagáltátok le ? Nálatok is volt ilyen? Normális, hogy elbizonytalanodtam?
2022. nov. 19. 03:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
39%
Érdekes, kaptál egy őszinte választ és törölteted. Nem tetszik az igazság, csok királynő?
2022. nov. 19. 09:27
 22/33 anonim ***** válasza:
74%
Ha 20 évesen szülsz, akkor megkapod, hogy CSOK miatt vállaltad, eltartott vagy, nincs anyagi háttér, tapasztalatlan vagy, stb. Ha későn vállalsz, akkor meg a következőket: felelőtlen vagy, nem fogod tudni felnevelni, unokáznod kellene, nincs kedved dolgozni, stb. Ne vedd magadra! Borzasztó rosszindulatúnak az emberek. Nem a saját életükkel foglalkoznak.
2022. nov. 19. 09:37
 23/33 anonim ***** válasza:
32%

Megint ez a sok megkeseredett nő itt gyakorin. A 6 diplomás meg a nyelvtan náci többnek érzi magát, amiért leolthat egy ,,tanulatlan" anyukát.

Kérdező, próbálj meg ne foglalkozni a szomszédokkal meg a többivel, csak a kicsivel és magatokkal. Senkinek semmi köze az eletetekhez.

2022. nov. 19. 10:29
 24/33 anonim ***** válasza:
33%
Lehet sok esetben irigység is. Ne foglalkozz a negatív emberekkel :)
2022. nov. 19. 13:02
 25/33 anonim ***** válasza:
67%
Így van,irigylik a kibacott bátorságot hogy egy ilyen döntést meghoztál.Hogy egyedül a férjedre támaszkodsz,neked semmit se kell a kapcsolatba tenni. Csak széttenni.
2022. nov. 19. 14:50
 26/33 anonim ***** válasza:
4%
#1 jó helyen keresgél. Jelen gazdasági helyzetben fokozottan igaz, hogy vagy nem adottak a feltételek, vagy nem saját erőből (szülő alátolta). Mindkét helyzet a többségnek elég visszás
2022. nov. 19. 23:09
 27/33 anonim ***** válasza:
63%
Akik jönnek azzal, hogy a semmire szül gyereket az, akinek csak a férje dolgozik, szerintetek régen míg nem volt ekkora divat, hogy a nők eljártak dolgozni, mire szültek gyereket? Érdekes, hogy a legtöbbjüket mégse hagyta el a férje, mert ugye elég sok idős házaspár van még szerencsére, míg most minden második házasság válással végződik, akkor is, ha a nő dolgozott és nem a “semmire” szülte a gyereket. Mégis azzal riogatják az anyákat, akiknek csak a párjuk dolgozik, hogy “jajj, mi lesz ha elhagy a férjed és ott maradsz pucér seggel meg egy gyerekkel?” A falra mászok az ilyen “semmire szültél” kijelentésektől. Mellesleg amikor csak a férfi dolgozik, a nő pedig háztartást vezet, akkor kölcsönösen tartják el egymást ideális esetben. A férfi a nőt/családot anyagilag, a nő pedig a férfit/gyerekeket étellel, tiszta ruhával, tiszta házzal stb. Nincs azzal semmi baj, ha csak a férfi jár el dolgozni, míg a nő is ellátja a háztartásban/gyerek nevelésben a feladatait. Régen sem volt ezzel gond, csak a mai világ van így megbolondulva, hogy azt gondolja, hogy az a nő, aki nem jár dolgozni,és nem hajtja ki a belét a munkában, a háztartásban meg mellette még a gyerek nevelésben is, az nem ér semmit, ember számba sem vehető…miért fáj az másoknak, ha egy nőt a férfi tart el anyagilag és a nő úgy szül gyermeket? Régen is így volt ez, akkor mégis tisztelték és becsülték a háztartást vezető nőket is.
2022. nov. 20. 00:34
 28/33 anonim ***** válasza:
23%
Utolsó a gond az hogy nemcsak elválni lehet,meg is halhat a férj vagy munkaképtelenné válhat és akkor a kérdező ott áll nulla munkatapasztalattal és nem dolgozott eleget a kellő nyugdíjhoz sem. Igen régen ha háztartásbeli voltál az nem volt gond,de amikor pl jött a háború a szakmai tudás hiánya lévén a nők gürizhettek q gyárban.
2022. nov. 20. 02:11
 29/33 anonim ***** válasza:
76%
27-es! Minden szavaddal egyetértek! És mindenkinek magánügye, hogy mikor vállal gyereket, és az sem tartozik senkire, hogy ki keresi a pénzt. Kizárólag kettőjük dolga. A babával otthon levő anyuka mindent csinál, csak éppen nem pihen.
2022. nov. 20. 07:26
 30/33 anonim ***** válasza:
27%
Igen de a babával lévő anyuka ha nem dolgozik és nem tesz félre egy magán nyugdíj számlára,akkor idős korában számolhatja hogy hány deka párizsit vegyen.
2022. nov. 20. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!