KezdƑoldal » GyerekvĂĄllalĂĄs, nevelĂ©s » EgyĂ©b kĂ©rdĂ©sek » 👋Hogyha a gyermek Ă©desapja...

👋Hogyha a gyermek Ă©desapja nevet vĂĄltoztatott Ilyenkor mi a helyzet ? Én semmi kĂ©pen nem szeretnĂ©m az Ășj vezetĂ©knevĂ©t a gyermekĂŒnknek,mert az egy idegen VnĂ©v. Így olyan mintha mĂĄr nem is lenne a nĂ©ven a gyermek? (ElvĂĄlt szĂŒlƑk,mĂĄsfĂ©l Ă©ves kisfiĂș)

Figyelt kérdés
2022. nov. 10. 23:00
1 2 3
 11/22 Katona Dius ***** vĂĄlasza:
49%

Vagy ahol kĂ©rik apa nevĂ©t, beĂ­rod a jelenlegi nevĂ©t, zĂĄrĂłjelben szĂŒletĂ©si nĂ©v: xy

Mert a szĂŒletĂ©si neve ugyanaz marad, mĂ©gha nevet vĂĄltoztat is.

2022. nov. 11. 07:53
Hasznos szĂĄmodra ez a vĂĄlasz?
 12/22 anonim ***** vĂĄlasza:
90%
#11 Ez pontatlan, mert Ă©pp szĂŒletĂ©si nevet vĂĄltoztat az apa. Ilyenkor a rĂ©gi nĂ©v majdnem mindenhol törlƑdik.
2022. nov. 11. 09:32
 13/22 anonim ***** vĂĄlasza:
100%

A gyereknek marad a neve, vagy megvaltoztathatod Kisguci Illesre is, amit akarsz.

Az anyakonyvi kivonatba meg atiratjatok az apa nevet az uj nevre.

2022. nov. 11. 10:54
 14/22 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
Én lehet a sajĂĄt nevemre iratnĂĄm akkor a gyereket. Annyira furcsa, hogy se az apja, se az anyja nevĂ©t nem viseli.
2022. nov. 11. 12:04
 15/22 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
Ha elvĂĄltatok Ă©s a gyerek nĂĄlad lett elhelyezve, akkor apuka nem kell a szemĂ©lyi, ĂștlevĂ©l intĂ©zĂ©sĂ©hez.
2022. nov. 11. 15:17
 16/22 A kĂ©rdezƑ kommentje:
14/ .igen nekem is fura sƑt rossz Ă©rzĂ©s. A gyerekre sem gondolt.. Ă©s sokan Ă­rjĂĄk nem mindegy ha mĂĄr el voltunk .a 2mi köze egymĂĄshoz stb. HĂĄt basszus .. szegĂ©ny gyerekem legabbis Ă©n rosszul Ă©rzem magam ettƑl. SzeretnĂ©m a sajĂĄt nevem inkĂĄbb Ă­gy mĂĄr neki.. de apuka szerint ahhoz kell az hogy Ƒ le mondjon rĂłla.
2022. nov. 12. 00:15
 17/22 A kĂ©rdezƑ kommentje:
13/igen ,de apuka nem lesz hajlandĂł ezeket alĂĄ Ă­rni .ismerem mert mĂĄr emlĂ­tettem neki hogy ezek utĂĄn akkor ĂĄt iratom az enyĂ©mre.es mĂ©g neki ĂĄlt feljebb ..hogy ezt csak akkor tehetem meg ha Ƒ le mond rĂłla.
2022. nov. 12. 00:18
 18/22 anonim ***** vĂĄlasza:
Közös megegyezĂ©ssel bĂĄrmikor lehet a te nevedet adni neki, attĂłl az apja mĂ©g az apja marad. MĂĄsfĂ©l Ă©vesen mĂ©g meg tud szokni egy Ășjat.
2022. nov. 12. 05:11
 19/22 anonim ***** vĂĄlasza:
Meg ilyet nem is lehet, hogy „lemond”, ez hĂŒlyesĂ©g. Akkor tudna lemondani, ha neked lenne Ășj fĂ©rjed, aki örökbe akarja fogadni, mĂĄshogy nem. A nevĂ©t ettƑl mĂ©g meg lehet vĂĄltoztatni.
2022. nov. 12. 05:12
 20/22 anonim ***** vĂĄlasza:
53%

Olyan NINCS, hogy valakinek vĂ©gleg eltĂŒntetik a korĂĄbban viselt nevĂ©t.

Azt mindenki termĂ©szetesnek veszi, hogy hĂĄzas nƑknĂ©l rĂĄkĂ©rdeznek a leĂĄnykori nĂ©vre. SƑt, nem hĂĄzas nƑknĂ©l is, ilyenkor ugyanazt kell kĂ©tszer beĂ­rni.

Igen ĂĄm, de mĂĄr egy ideje terjedƑben van a fĂ©rfiak nĂ©vvĂĄltoztatĂĄsa is hĂĄzassĂĄgkötĂ©skor, Ă©s, ha megfigyeltĂ©tek, egyre több helyen vĂĄltja fel a kitöltendƑ formanyomtatvĂĄnyokon a "leĂĄnykori nĂ©v" kifejezĂ©st a "szĂŒletĂ©si nĂ©v", amit fĂ©rfiaknak is ki kell tölteni!

2022. nov. 12. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabålyzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beållítåsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenƑ anyagok nem minƑsĂŒlnek szerkesztƑi tartalomnak, elƑzetes ellenƑrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetƑ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetƑsĂ©gĂŒnkön!