Van jellentősége annak miszerint, aki bölcsőben nevelkedik és természetes úton születik az hatással van a gyermek személyiségére és fejlődésére ? Annak idején mikor megszületett a gyermek, azonnal oda adták az anyának ki a mellkasára fektette.
Kedves Kérdező!
Istenre hivatkozol lépten-nyomon, de a stílusod nagyon nem a krisztusi felebaráti szeretetet és megértést tükrözi, hanem bicskanyitogató és botrányos. A gyereked érzelmi fejlődésére a stílusod sokkal nagyobb hatással lesz, minthogy szülés után 5 perccel mi történt vele...
"Nem lettem pszichopata, semmilyen viselkedési vagy tanulási problémám nem volt gyerekként, sőt én jó tanulónak számítottam, mindig is jó volt a kapcsolatom anyukámmal, szeretjük egymást."
Kár, hogy az emberek csak eddig látnak. Senki nem mondja, hogy ettől lesz pszichopata valaki vagy attól, és még nem is hat ki a szüleiddel való kapcsolatodra, meg a tanulmányi eredményedre.
Leegyszerűsítve olyan mint egy első benyomás egy új országról, ahova akaratodon kívül kerülsz, de onnantól ott kell élj. Persze nem lehet ezt egy-egyben hasonlítani, mivel mi már azt felnőtt fejjel, tanult viselkedési mintákkal stb éljük meg. De valamennyire el lehet képzelni.
Ha odaérkezel és mindenki kedvesen és barátságosan, venségszeretően fogad, az megalapozza a biztonságérzetedet. Viszont, ha hozzád se szólnak, és nem foglalkoznak veled, az már egy merőben más és valószínű negatívabb érzéseket kelt benned. Attól még kialakulhat hogy a következő 20 éved ott szipi-szuper álomszerű. De az első benyomás érzéshalmaza mindig benned marad. És egyébként van akinek igenis sok mindent befolyásol az életében a megérkezése. De egyáltalán nem olyan dolgokat, amiket itt felsorolt bárki is.
Biztos lehet hatása, de szerintem is túl van tolva.
Én koraszülött sűrgősségi császáros voltam, anyám napokig altatva volt utána és egy hónapig nem vihetett el a kórházból, szoptatni soha nem szoptathatott gyógyszerek miatt, aztán 2 évesen még bölcsibe is adott. Teljesen normális vagyok, tudok kötődni, jó a kapcsolatom a szüleimmel, nagyon szeretjük egymást a férjemmel, van több közeli barátom, és szerintem az átlagnál sokkal jobban tudom azonosítani és kezelni a saját érzelmeimet is.
Amúgy az, hogy a bölcsi káros lenne már csak azért is furcsa, mert kb egyik más európai országban sincs 2-3 év amíg a nő otthon lehet a gyerekkel. A legtöbb helyen pár hónap után megy vissza dolgozni az anya. És mégis mi vezetünk minden lelki defektben, alkoholizmus, dohányzás, depresszió, öngyilkosság, hasonló finomságok. Úgyhogy valahol mégis vérzik ez az elmélet a bölcsi káros hatásairól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!