Van jellentősége annak miszerint, aki bölcsőben nevelkedik és természetes úton születik az hatással van a gyermek személyiségére és fejlődésére ? Annak idején mikor megszületett a gyermek, azonnal oda adták az anyának ki a mellkasára fektette.
Nem kardinális.
Ha lenne, rendkívül érzelemszegény, pszichopata gyerek és felnőtt lennék.
Császárral születtem, rögtön el is vittek (anyának és apának sem mutattak meg) aztán még 1,5 hónapot inkubátorban töltöttem a PIC-en.
Le lehet pirospacsizni a 2-t, de elég körbenézni ebben a kategóriában. Kötöődő nevelés, aranyóra, egymás seggében élés a gyerekkel... De soha nem volt ennyi zűrös fiatal, mint mostanában. Elég körbenézni ebben a kategóriában, válaszokból le lehet szűrni, ki melyik korosztály.
Ma a szülő nyűg, ne szóljon bele semmibe, csak tartsa el a gyereket, mert nem ő akart megszületni.
"Ha lenne, rendkívül érzelemszegény, pszichopata gyerek és felnőtt lennék."
És hányan azok!
"Ma a szülő nyűg, ne szóljon bele semmibe, csak tartsa el a gyereket, mert nem ő akart megszületni."
Ezt minden generáció elmondja, ez a "bezzeg ezek a mai fiatalok" duma 100 éve is pont ilyen volt. A lázadás is ilyen volt. Ahogy a szülők is próbálták a legjobban csinálni, csak épp ment, ahogy ment.
Ettől még a tudomány fejlődik és ki lehet mutatni, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki optimális módon fejlődjön, fogantatástól a halálig. Ennek pedig része az anyához való megérkezés hüvelyi úton, a szoptatás, stb.
bezzeg ezek a mai fiatalok
Ez nem ugyanazt jelenti, mint amit idézel. El tudtad volna képzelni akár csak 25-30 éve, hogy a szülő ki van tiltva az esküvőről, hogy 6-8 hétig nem mehet az unika közelébe, mert hát ők most összeszoknak? Vagy hogy beleszólásnak veszik, ha anyuka annyit mond, hogy jaj, neked is csak az segített a hasfájásnál, hogy tornáztattunk? Én 45 éves vagyok, és elképedek azon, hogy milyenek ma a 20-25-30 évesek. Nyilván persze a világ nem ugyanaz, mint 30 éve, de nem magyarázható minden annak a változásával. Nincs összetartás, mindenki csak jogot akar, kötelességet nem igazán.
Szerintem ez egy kicsit túl van misztifikálva.
Sokkal jobban számít az, hogy a gyerek milyen közegben nő fel, meg milyen példát lát, minthogy az anyjára van-e fektetve mikor megszuletik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!