Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha párom átverve...

Mit tegyek ha párom átverve érzi magát emiatt? Csak ezért szüljek még?

Figyelt kérdés

Mikor párommal összejöttünk, már akkor megbeszéltük hogy nagycsaládot szeretnénk 3-4 gyerekkel. Páromék 3-an vannak testvérek, mi 4-en. Jelenleg 2 gyermekünk van, mindkettő már sulis. Mikor az első született akkor mindenünk megvolt, anyagilag teljesen jól álltunk. Most 2 gyerek után azt érzem hogy anyagilag nem bírok többet, túl nagy a bizonytalanság. Páromnak és nekem is 2 munkahelyem van, sokat dolgozunk mindketten felváltva.

Párom nagyon szeretne még több gyereket, azt mondja hogy nem azért dolgozunk hogy spóroljunk és hogy ne valósítsuk meg a tervünket. Házat is úgy vettünk hogy 4 gyerekre, autó is megvan, de folyamatosan azt érzem akármennyit dolgozok nem elég a pénz, nem úgy emelkedik a bevételünk ahogy a boltban az árak. Párom állítása szerint ő több gyerekkel lenne boldog és átverve érzi magát mert nem ezt beszéltük meg. Már korábban is szerettünk volna 3.gyereket, de jött a covid, párom elvesztette a munkáját, csak én dolgoztam így halasztottunk.

Fantasztikus apa, szívesen foglalkozik a gyerekekkel, viszi-hozza a gyerekeket suliból, főz, házimunkát szó nélkül megcsinálja ha dolgozok, szóval egy rossz szavam nem lehet, összetehetem a két kezem érte. Viszont nem akarok úgy szülni hogy anyagilag nem érzem magam biztonságba, rosszul vagyok mikor boltba megyek.. Párom szerint arra várhatok 80 éves koromig hogy anyagilag minden jó legyen.

Ti mit tennétek? Van aki anyagi okok miatt nem vállalt több gyereket?

2022. nov. 6. 13:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
73%

Ez az ajánlatok jönnek még + hitelre (babaváró) annak akik így is 2 állásban dolgoznak 🤔

A max 100eft adókedvezménnyel meg kitörölheti a fenekét hosszútávon sokkal több a gyerek ktg-je mint ez a kedvezmény. Főleg ha a baba véletlenül fejlesztésre szorulna.

Aki a 3. gyereket azért vállalja mert van adókedvezmény annak baja van a matekkal. Esetleg a már meglévő gyerekeknek volna igénye különórára stb (ami most nem biztos hogy belefér)

2022. nov. 6. 20:55
 22/27 anonim ***** válasza:
79%

De mit ér a babaváróval ilyen esetben? Neki nem az a baja, hogy most nem tudna pelenkát venni az újszülöttjének, hanem hogs úgy érzi hosszú távon nem tudja a keresetéből fenntartani az életszínvonalàt. Erre nem jó 10 millió hitel, max annak aki még most fog 3 gyereket vállalni vagy amúgy is venne fel hitelt pl egy nagyobb házra és amúgy akar még gyereket.

Adókedvezmény amikor 2 évig gyeden lesz, utána meg örül ha 1 részállást elvisz 2 iskolás meg egy bölcsibe szokó hetente beteg gyerek mellett?

2022. nov. 6. 21:23
 23/27 anonim ***** válasza:
22-es, utolsó bekezdésed nem helytálló. Az adókedvezményt bármelyik szülő igénybe veheti, ahogyan nekik kedvezőbb.
2022. nov. 6. 21:49
 24/27 anonim ***** válasza:
69%
#23 nem azt írta a 22 h nem veheti a férje igénybe az adókedvezményt, hanem arra arra gondolt h a mostani bekeresettje több mint az adókedvezmény. Tehát kevesebb lesz az össz bevételük mint eddig.
2022. nov. 6. 22:06
 25/27 anonim ***** válasza:
53%
24. Abszolút ahogy írod.
2022. nov. 6. 22:09
 26/27 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk hasonló helyzetben szépen leültem a férjemmel, és megmondtam neki, hogy persze legyen, hordja ki, szülje meg, regenerálódjon szülés után, foglalkozzon a picivel és a meglévő gyerekekkel, maradjon ki a munkából... stb.

A férfiak könnyen beszélnek, mert baromira nem érzik át, hogy egy nőnek milyen a terhesség, az otthonlét, mennyi minden szakad az anya nyakába.

Számtalan komplikáció történhet, az meg hogy anyagilag nem érzed magad biztonságban, már bőven elegendő indok kéne hogy legyen.

Lehet fantasztikus apa, de férjnek csapnivaló, ha ennyire nem foglalkozik azzal, hogy te mi mindent áldoznál fel még egy gyerekért. Empátia nulla, tisztelet a tested iránt nulla.

Mi is 3at beszéltünk, 2 van, nem is lesz több. Ha akar még, keressen valaki mást aki szül neki, ennyi.

Azóta nem is jött elő a téma, szerintem felfogta mekkora trauma volt nekem a terhesség és minden más.

2022. nov. 7. 08:56
 27/27 anonim ***** válasza:
86%

Egy normális felnőtt férfi megérti, sőt, ugyanígy látná, ahogyan te is, nem pedig besértődik, mint egy hisztis gyerek.

Ha nincs meg az anyagi biztonság, ne vállaljátok.

2022. nov. 7. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!