Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha párom átverve...

Mit tegyek ha párom átverve érzi magát emiatt? Csak ezért szüljek még?

Figyelt kérdés

Mikor párommal összejöttünk, már akkor megbeszéltük hogy nagycsaládot szeretnénk 3-4 gyerekkel. Páromék 3-an vannak testvérek, mi 4-en. Jelenleg 2 gyermekünk van, mindkettő már sulis. Mikor az első született akkor mindenünk megvolt, anyagilag teljesen jól álltunk. Most 2 gyerek után azt érzem hogy anyagilag nem bírok többet, túl nagy a bizonytalanság. Páromnak és nekem is 2 munkahelyem van, sokat dolgozunk mindketten felváltva.

Párom nagyon szeretne még több gyereket, azt mondja hogy nem azért dolgozunk hogy spóroljunk és hogy ne valósítsuk meg a tervünket. Házat is úgy vettünk hogy 4 gyerekre, autó is megvan, de folyamatosan azt érzem akármennyit dolgozok nem elég a pénz, nem úgy emelkedik a bevételünk ahogy a boltban az árak. Párom állítása szerint ő több gyerekkel lenne boldog és átverve érzi magát mert nem ezt beszéltük meg. Már korábban is szerettünk volna 3.gyereket, de jött a covid, párom elvesztette a munkáját, csak én dolgoztam így halasztottunk.

Fantasztikus apa, szívesen foglalkozik a gyerekekkel, viszi-hozza a gyerekeket suliból, főz, házimunkát szó nélkül megcsinálja ha dolgozok, szóval egy rossz szavam nem lehet, összetehetem a két kezem érte. Viszont nem akarok úgy szülni hogy anyagilag nem érzem magam biztonságba, rosszul vagyok mikor boltba megyek.. Párom szerint arra várhatok 80 éves koromig hogy anyagilag minden jó legyen.

Ti mit tennétek? Van aki anyagi okok miatt nem vállalt több gyereket?

2022. nov. 6. 13:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
34%

Először is, mivel a legelején tisztáztátok, ő erre is számított, ezért volt veled ugymond, mert beleegyeztél. Én teljesen megértem, hogy átverve érzi magát.

2-2 munkahelyetek van és így nem fér bele anyagilag?! Akkor nem gondolod, hogy valamit rosszul csináltok?

Én gyesen vagyok itthon havi 24 kemény ezer ft-ért, férjem 1helyen dolgozik, mégis simán be tudnánk vállalni egy 3.gyereket ha csak az anyagiakat néznénk.

2022. nov. 6. 13:06
 2/27 anonim válasza:
68%

Ilyen körülményekbe egy gyereket sem vállalnék

Borzasztó felelőtlen a férjed. Az nem is érdekli hogy a gyerekeknek pl ne kelljen nélkülözni?

2022. nov. 6. 13:07
 3/27 anonim ***** válasza:
88%

Hát elgondolkodtató hogy ha 2 helyen kell dolgoznotok mind a kettőtöknek azért h megfelelő színvonalon éljetek, hogyan is tudnátok 6 évig (mert azért az ovis mellett 2 munkahely nem biztos h kivitelezhető) nélkülözni 2 bevételt?!

Értem a férjedet is, de ez azért koránt sem olyan mintha időközben rájösdz h a megbeszélt 3-4 helyett egyet SE akarsz

2022. nov. 6. 13:16
 4/27 anonim ***** válasza:
97%
Nekem két dolog nem világos. Az egyik, hogy hány évesek vagytok, mennyire halogatható mgé a harmadik gyerek, és hogy ha anyagilag biztonságban éreznéd magatokat, te szeretnél-e még egyet. A másik pedig az, hogy pontosan mit jelent számodra az az életszínvonal, ami mellett úgy érzed, hogy nem lenne elég a pénz a harmadik gyerekre. Nem a pénztárcádban akarok turkálni, de azért ebben lehetnek különbségek, hogy ki mit tekint olyannak, amibe bevállal egy újabb gyereket. Férjed miért nem látja reálisnak az aggodalmaidat?
2022. nov. 6. 13:49
 5/27 anonim ***** válasza:
56%

"Ilyen körülményekbe egy gyereket sem vállalnék"

Milyen körülmények koze? Van egy ingatlan, ami 4 gyerekre elegendő nagyságú, plusz van autó is. Olyan xarul nem elhetnek.

2022. nov. 6. 14:00
 6/27 anonim ***** válasza:
71%
A férjednek nem a gyerek maga a fontos, az ő jólléte, hanem hogy ő maga jól érezze magát, ehhez kell nwki a gyerek, kelléknek. Ezt nem nevezném fantasztikus apának, akármennyit foglalkozik a meglévőkkel. Nem vállalnám, es meg is mondanám neki, hogy az akkor volt, most meg most van, és muszáj, hogy kettőtök közül legalább az egyikőtök észnél legyen.
2022. nov. 6. 14:05
 7/27 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem előre nem lehet tisztázni a gyerekszámot, legfeljebb irányelveket, mert annyi minden történhet, pl születhet beteg gyerek vagy egyszerűen lehet hogy nehezebb az egész vagy pont könnyebb mint gondolták, ki tudja mennyire viseli meg az anyát vagy a kapcsolatot vagy pont a családi kasszát.

Ebben a témában a nemakarónak mindig vétójoga volt és lesz. Persze mondja el az érveit, gondold át, de ha nem akarod azt a gyereket, állj a sarkadra.

3 gyerek annyi logisztika, hiába nagyobb szám, mint a 2, de én azt látom, hogy néha a kevesebb gyerekesnek több nettó "gyerekidő jut", mint a többnek.

Persze függ ezer dologtól, de hát így is megszakadtok ha jól látom...

2022. nov. 6. 14:29
 8/27 anonim ***** válasza:
71%
1. Nem mindegy mi a munkakörük. Idehaza durván szektorfüggők a jövedelmek és egyes szektorokban/munkakörökben két állás alatt nincs megélhetés (pl. Eü, szociàlis, oktatási szféra).
2022. nov. 6. 14:31
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Az en ferjem kettot akart en azt igertem neki hogy egy, es majd meglatom hogy erzem magam. Egy is fog maradni mert igy dontottem. Hiaba akar meg egyet.

Dicseretes hogy segit a ferjed de biztos vagyok benne hogy igy se 50-50% a munkamegosztas ha gyerekrol van szo. Foleg eleinte te csinalod inkabb.

En fel se tettem volna ezt a kerdest a helyedben. Nem akarsz meg egyet. Te szulod, te rad harul a nagy resze. Ha meg iskolasok mar

2022. nov. 6. 14:31
 10/27 anonim ***** válasza:
7%
Dejradejra... ha ilyen szar, akkor váltani kell. Ennyire egyszerű.
2022. nov. 6. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!