Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha párom átverve...

Mit tegyek ha párom átverve érzi magát emiatt? Csak ezért szüljek még?

Figyelt kérdés

Mikor párommal összejöttünk, már akkor megbeszéltük hogy nagycsaládot szeretnénk 3-4 gyerekkel. Páromék 3-an vannak testvérek, mi 4-en. Jelenleg 2 gyermekünk van, mindkettő már sulis. Mikor az első született akkor mindenünk megvolt, anyagilag teljesen jól álltunk. Most 2 gyerek után azt érzem hogy anyagilag nem bírok többet, túl nagy a bizonytalanság. Páromnak és nekem is 2 munkahelyem van, sokat dolgozunk mindketten felváltva.

Párom nagyon szeretne még több gyereket, azt mondja hogy nem azért dolgozunk hogy spóroljunk és hogy ne valósítsuk meg a tervünket. Házat is úgy vettünk hogy 4 gyerekre, autó is megvan, de folyamatosan azt érzem akármennyit dolgozok nem elég a pénz, nem úgy emelkedik a bevételünk ahogy a boltban az árak. Párom állítása szerint ő több gyerekkel lenne boldog és átverve érzi magát mert nem ezt beszéltük meg. Már korábban is szerettünk volna 3.gyereket, de jött a covid, párom elvesztette a munkáját, csak én dolgoztam így halasztottunk.

Fantasztikus apa, szívesen foglalkozik a gyerekekkel, viszi-hozza a gyerekeket suliból, főz, házimunkát szó nélkül megcsinálja ha dolgozok, szóval egy rossz szavam nem lehet, összetehetem a két kezem érte. Viszont nem akarok úgy szülni hogy anyagilag nem érzem magam biztonságba, rosszul vagyok mikor boltba megyek.. Párom szerint arra várhatok 80 éves koromig hogy anyagilag minden jó legyen.

Ti mit tennétek? Van aki anyagi okok miatt nem vállalt több gyereket?

2022. nov. 6. 13:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%

...Ha meg iskolasok mar gondolom te is kezdesz visszaterni onmagadhoz. Talan mar nem kezdened ujra a babas korszakot.

En azt gondolom ez a MI dontesunk. 2 gyerek eleg kell hogy legyen.

2022. nov. 6. 14:33
 12/27 anonim ***** válasza:
82%
Én közölném vele, hogy ez nem az a világ már, ahová csak úgy egy réges-régen történt beszélgetés miatt potyogtatjuk a gyerekeket felelőtlenül. Gondolkozzon el, hogy két munkahely mellett valóban van még energia és elég pénz plusz gyerekre, gyerekekre? A szeretetért cserébe senki sem fog a szájukba adni ételt a boltban. És a rezsit sem fogják kifizetni csak azért, mert neki focicsapat létszámú gyerek kell otthonra. Arról nem is beszélve, hogy az én testem kell viselje a továbbiakban is a terhességeket, szüléseket. Neki könnyű, hiszen nem ő viszi megint vásárra a bőrét.
2022. nov. 6. 14:36
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

"3 gyerek annyi logisztika, hiába nagyobb szám, mint a 2, de én azt látom, hogy néha a kevesebb gyerekesnek több nettó "gyerekidő jut", mint a többnek."

Derjaderja, ezt hogy erted? Mit jelent a netto gyerekido?

2022. nov. 6. 14:37
 14/27 anonim ***** válasza:
86%
10. Mire kell váltani mégis? Nem minden szakma tud valtani, és nem mindenki akar szakmán kívül dolgozni azért, hogy eggyel több gyereke legyen. A kérdezőék normálisan megélnek szerintem, nem éheznek, nem szegények.
2022. nov. 6. 14:39
 15/27 anonim ***** válasza:
92%

13. Ez teljesen szubjektív lesz, de nekem az a nettó gyerekidő, amikor játszom vagy kirándulok velük, kézműveskedünk, beszélgetünk stb.

Amikor a logisztikát egy arányon túl csak ennek az időnek a rovására lehet végezni, akkor nekem diszkomfortos úgy èlni.

Tènyleg nagyon egyéni, de érdemes ezt is mérlegelni.

2022. nov. 6. 14:41
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Itt nemcsak a pénz a kérdés, de ha mind a kettőtök két állásban dolgozik, mégis mikor jut idő azokra a gyerekekre? Nemcsak megcsinálni kell őket, és majd neveli az iskola/óvoda/bölcsőde. Sőt, főleg mivel ekkora lenne a korkülönbség a három gyerek között, nem is lehet mindig egyben "letudni" őket. Mert a két sulis gyereket, amikor kamaszodnak, már baromira nem fogja érdekelni mondjuk a bábszínház, oda egyedül kell menni a kicsivel, ahogy fordítva is lehet így. És akkor egyéni preferenciákról, igényekről, érdeklődésekről nem is beszéltünk. Meg ha kamaszként azért nem tudnak a problémájukkal hozzátok fordulni, mert sosincs rájuk elegendő időtök, az is egy borzasztó, pótolhatatlan dolog.

Illetve én annak a híve vagyok, hogy a gyerekeket, akiket mi csináltunk, nekünk is kell elindítani az életben. Nyilván mindenkinek máshol van ebben a határ, mást tart elegendő útravalónak, de biztos nem akarnám, hogy a nagyobbaknak azért kelljen már 18 évesen kamaszként középsuli mellett dolgozni, vagy azért ne mehessen az álomegyetemére, mert én akartam egy harmadik gyereket, és hármójukat már nem tudom normálisan eltartani.

És akkor az még csak szóba sem került, mi történik, ha bármi történne valamelyikőtökkel, ne adj isten, az egyik gyerekkel, ami miatt kezelésre szorul, stb.

Szóval nem, ilyen körülmények között én nem vállalnék be még egyet.

2022. nov. 6. 15:02
 17/27 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon dedósnak találom ezt az “átverve érzi magát” részt. Én is nagy családban nőttem fel, még sem volt halvány lila fingom sem, hogy mit jelent a gyereknevelés. Anno, sok sok éve volt egy beszélgetés, hogy sok gyereket akartok. Ez akkor volt, azóta sok minden változott. Ahol mind2 szülőnek 2 munkahely kell ahhoz, hogy 2 gyereket eltartsanak, ott nincs meg a megfelelő anyagi háttér még a meglévőkhöz sem, nemhogy továbbiakért. Egyáltalán nem is értem, hogy minek vállal valaki gyereket, ha végeredményben látástól vakulásig feszt melózik és ebből adódóan a nettó minőségi együtt töltött idő gyakorlatilag nulla? Amúgy se nálad reklamáljon az átverés miatt, hanem annál, aki elhitette vele, hogy ezzel a végzettséggel ő majd képes lesz eltartani egy nagy családot (merthogy ez szemlátomást nem megy).
2022. nov. 6. 15:42
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ezt én sem értem.

2022. nov. 6. 18:03
 19/27 anonim ***** válasza:
22%
A logisztikát és a gyerekekre fordítható időt kell mérlegelni. Az anyagiakat nem. 3 gyereknél annyival megnövekszik a gyerek után járó adó- és járulékkedvezmény, hogy nem jelent többletköltséget. (Föltéve, hogy bejelentve, méghozzá teljes jövedelemre bejelentve dolgoztok.)
2022. nov. 6. 18:12
 20/27 anonim ***** válasza:
15%
4 gyerekkel adómentes leszel, ha ez szàmít. Meg még idén felvehetitek a babavárót. Ha tényleg babára vágytok akkor hajrá.
2022. nov. 6. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!