Hogyan maradjak nyugodt amikor ordít a gyerek?
Élvezzed már a szupi gyerekmentes életedet akkor, távol a gyerek kategóriától..
De ha igy gondolkozol, anyadek se tudták azt éreztetni, hogy a gyerek jó dolog, akkor sajnallak.
Kérdező!
Minden korszakról olvass, tájékozódj, értsd meg ő min megy keresztül. Neki nehezebb hidd el. Gyakorold.. Csendesen mondogasd a megnyugtato dolgokat, le fog halkulni hozzád. Ne kiabálj, mutass jó példát.
3. Áh ismét egy gyerekmentes aki a gepárd gyorsaságával kommentel a gyerekeseknek. Tudjuk, titeket nem érdekelnek a gyerekek, csak a rengeteg pénz amit spóroltok. Menj vissza szépen a degenerált csoportodba és éld ott ki a frusztrációd! Köszi!
Nálam a megoldás az, hogy önmagamat kontrollálom. Nagy levegő és emlékeztetem magam, hogy nem ellenem irányul és ha nyugodt maradok jobb lesz. Nagyon nehéz, de most tanulja tőled, hogy kell viselkedni. Ha üvöltesz ő is ezt fogja csinálni. Van hogy kiborulok, van hogy felemelem a hangom én is. Emberek vagyunk. Itt egy tendenciát kell nézni. Muszáj először magunkon változtatni.
3maska.
Ha a paroddal veszekszel, akkor kellett ez neked?
Ha a diploma munkád, nyelvvizsgad miatt átmenetileg kivagy, akkor kellett ez neked?
Ha a kutyad a cipodbe szarik, akkor kellett ez neked?
IGEN!!!!
és ha 3 mpbol itelkeznel és felém állva ezt a szöveget lenyomnad, ugy állon pattintanalak, hogy a fal adna a másikat.
Szerintem a legrosszabb, amit tehet a szülő ilyen esetben, ha túlságosan próbál türelmes lenni. Ez egyáltalán nem természetes reakció.
Sógornőm is végtelenül türelmes (na hozzánk, felnőttekhez már jóval kevésbé, de arra már nem marad ereje), és otthon egy káosz van. A férje kivan, ő kivan, a gyerekeken is látszik, hogy nincsenek jól. És mindezt miért? Mert próbál túlságosan türelmes lenni, azt hiszi, ettől lesz jó anya. Nincs egy pont, ahol felcsattan, hogy na most már elég, így a gyerekek nem érzik a korlátokat, mivel valójában nem léteznek.
Igenis legyél te is mérges, lássa azt, hogy eléri nálad azt a pontot, aminél nem mehet tovább. Ha kell, büntesd meg, büntetés után pedig meg lehet vele beszélni, mi volt a probléma a viselkedésével.
Ha ilyen nehezen teszed túl magad a kiabáláson, érdemes felkeresned egy pszichológust. Sosem jó, ha a gyerekkori sérelmeinket hagyjuk belefolyni a saját családunk életébe.
7-es tok jot ir.
Nekem spec a 3-as is tetszik. Talan nem artana erre tobbszor emlekeznem. Szazszor ujracsinalnsm az osszes nehezseggel egyutt is. Na jo, szazszor nem, eleg ket gyerek :)
Miért kéne türelmesnek lenned? Az anyja vagy nem szent. Én olyankor berakom a járókába és kimegyek a teraszra meginni egy kávét hagy visítson míg megfájdul a torka.
Persze, csak ha ok nélkül hisztizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!