Hány éves korában adnál saját telefont gyereknek?
5.osztályos a gyerekem és nemrég kapott telefont, ugyanis az ofő is mondta, hogy van, amikor majd használhatják órán.. Pár gyereknek nem volt csak az osztályban, nem akartuk, hogy kilógjon a sorból. Amúgy nincs még rá szüksége, online oktatást tabletról oldottuk meg.
Szóval eléggé gáz lesz a gyerekednek, ha csak 14 évesen lesz telója.
Szerintem 10 évesen elég.
Az első legyen a tablet/béna telefon, amin nincs net, amivel tud játszani, tanulja a használatát, persze korlátozva, sok menő fejlesztő app van. Aztán játékgép, amivel tudnak online játszani a barátaival, de nem fér hozzá böngészőhöz, ps vagy xbox vagy nintendo. Aztán mikor egyedül jár haza, vagy kíváncsi vagy hogy van/hol van okosóra, szerintem ez tök hasznos, megnyugtató, nincs rajta net, nem fér hozzá káros tartalmakhoz. Aztán jöhet a telefon olyan 10 éves kor körül, amikor már lesz kit felhívnia/csetelni tud és jól le kell korlátozni gyerek módba, hogy ne férhessen hozzá káros tartalmakhoz, de netezhessen sulicsoport meg ilyesmi. Olyan 12 éves kor körül rászabadulhat a netre normálisan.
Nálunk így volt, tökre bevált, a gyerek tableten duolingon nyelvet tanul, logikai játékokat játszik, hangoskönyvet hallgatott és megoldotta a hozzá tartozó szövegértéses feladatokat, kártyázott, aknakeresőzött, fruitninjázott, annyi skillt gyűjtött, hogy leírni nem lehet..plusz megtanulta kezelni a kütyüket. Most fog okosórát kapni, aminek az adatait le tudom kérni telefonnal, így ki merem engedni a játszótérre felügyelet nélkül lógni a haverjaival, meg jó, hogy be tudok állítani emlékeztetőt, pl hogy igyon, magától mindig elfelejt. Meg a kaját is elfelejti néha megenni, szóval kap ilyen emlékeztetőket. Pst is most kap, mert már tavaly is megvolt rá az igénye, hogy ismerősökkel minecraftozzon, de most így 9 évesen tartottam reálisnak az igényt.
Ezek mellett heti két-három program a barátaival(és velem), nyelv, sport és zenetanulás különóráknál, kitűnő tanuló, útközben meg olvasni szokott ovis kora óta. Nem lesznek beszűkült zombik a kütyüző gyerekek, nem butulnak, és nem hat rájuk rosszul a technika. Ugyanolyan lelkesen gyűjti az erdőben a leveleket, hogy hercegnőruhákat vágjunk ki belőlük, mint amilyen lelkesen pasziánszozik a tableten, vagy lekardozza a gyümölcsöket, vagy házat épít és teheneket tart a minecraftban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!