Mit csinál, hogy viselkedik, mi a napirendje, mennyit sír és miért, mit eszik,vagy nem eszik a 2 évesetek?
Szeretném megtudni, hogy bár minden gyermek más, az én gyermekem mennyire van lemaradva társaitól, mert bár látom gond van, most megyünk vizsgálatra.
Ételnél a húst mekkora darabban kapja? Hány féle ételt eszik? Hogy viselkedik játszótéren? Mozgasban-beszédben hol tart, stb. Ilyenekre is gondolok. Mennyire van kapcsolatban anyával, apával, hogy fejezi ki, ha valamit szeretne (enni,inni,aludni, egy tárgyat, stb)
Köszönöm, ha válaszoltok!
Egyenlőre én idegrendszeri éretlenségre gondolok, de nem vagyok orvos természetesen nem tudhatom. 2 hét múlva megyünk vizsgálatra magán úton, mert a házidoki szerint várjunk még, nincs akkora lemaradás, de én nem is a lemaradásoktól félek inkább, hanem a furcsa viselkedesektől, nem figyeléstől, folytonos sírástól, nem jelzi sehogy a szúkségleteit és folyton kéri a cicit, de egyhuzamban rajta lenne kis megszakításokkal, vagy ha valami leköti akkor nem persze. Még mindig apróra kell a husit cafatolnom, mintha szinte szálka lenne, mert ha megérzi nem eszik, de a kakaóscsiga vagy tészták nagy darabokban is lemennek. Nem értem, még mindig ringatva alszik. Játszón gyerekek nem érdeklik, csak böködi őket. Nem beszél, mi tudjuk mit szeretne, de 2 betüvel kifejez egyetlen szót. A baba, mama,papa,vuvu,tota,tütü,apa,mimi,cici,pepe ilyenek mennek, de az abc mantrázásától, vagy a 10ig számolásától boldog. Hu csajok, de ki vagyok. Egyik nap kérem pl. vidd be ezt az ágyra, vagy tedd be a fiókba, megcsinálja. Másnap a nevére sem figyel. Nagyon félek, hogy esetleg autista lesz, vagy valami olyan, amin nem tudok segíteni.
A kresz táblák, a játszón a tiltó táblák jobbak mint a játékok.
Cumi nem volt, üveg nem volt, sapkát nem tudok rátenni, betakarni nem lehet semmivel, egész éjjel szopna csak. Gyümölcsöt nem eszik, hál isten főzelékeket igen.
Van egy olyan furcsa tartás az ujjaival, mintha a hüvelykujját befelé fordítaná, folyton ugrál pároslábbal, összeszorítja a fogait csikorgatva az állát kézzel fel is nyomja, meg is remeg közben. Olyan kis görcsös. Voltunk kovidosak mikor pár hónapos volt. Nem tudom ez ehhez kötődhet e idegrendszerileg, vagy nem, de már annyit sírok, remélem lesz segítségem. Napközben 2-3 órát is alszik cici nélkül, remélem ez jót tesz neki.
Akinek esetleg gond van, tanácsokat is szívesen fogadok, bármi ami segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!