Páromnak van egy 10 éves kislánya előző házasságából. A láthatások alkalmával sokszor furcsán viselkedik, mivel az anyja hergeli ellenem is és az apja ellen. Hogyan lehetne javítani a helyzeten?
Annyira utálom ezt az ellenünk neveli szöveget, pláne ha 10 évesről van szó..
Kérlek, egy 7 éves már gondolkozik, nem hogy egy 10+ éves. Az én szüleim is váltak, tudom is miért, apám kibírhatatlan volt. Anyám sosem mondta(ő is kibírhatatlan), NEKEM, meg a tesómnak esett le. Aztán jött az, hogy miért nem akarunk láthatásra menni. Mert az apánk ilyen. Most képzeld el, hogy talál egy nőt(talált), milyen véleménnyel lennél arról, aki egy általad nem kedvelt emberrel jön össze, és mindent, amit nem szeretsz benne ő szereti? Gondolod milyen nagy véleménnyel voltam, voltunk a nőről.
Azóta lett másik gyereke is, érdekes, azt is ellene fordította az anyja..
Persze. Egyszerűen nem bírják a párodat, és veled szemben is fenntartásaik vannak, ha vele vagy. Lehet apának jó(előtte szívesen, ment a gyerek, vagy a párod csak behazudta talán, hogy örömmel látogat hozzá?), de aki az általad leselejtezett párt, akiről borzasztó véleménnyel vagy örömmel fogadja, arról úgy gondolod nem lehet rendben. Ezt egy 10 éves is leveszi, akkor is, ha nem mondják neki. Elég, ha annyit tud, hogy apáddal nem tudtunk együtt élni, mert nehéz volt vele. Ezt biztos észlelte is, mert ott lakott ő is. Aztán jössz te, aki meg szereti.. Aztán az egész fura is, először van ebben a helyzetben a gyerek..
Adj időt neki, ha úgy gondolod az anyja egyedül a ludas a dologban, fel fog oldódni, ha megismer és rendben vagy. Nekem attól is felfordult a gyomrom, mikor láttam, hogy apám máshogy viselkedik a nővel, mint anyámmal viselkedett. Amire ordított volna anyámmal, elnézte a nőnek. Nagyon érdekes más kapcsolatban látni a szüleinket gyerekként. Nem biztos, hogy az anyja olyan, amilyennek be van állítva, de persze van pár nem normális nők közt is. Mióta vagytok együtt?
Ha huzamosabb időn keresztül normális leszel, akkor neki is szimpatikussá válsz. Vagy nem, mert annyira nem bírja az apját, hogy leírt téged is csak azért, mert olyan emberrel vagy, akitől látta a sok csúnya dolgot, amit művelt, és ettől eleve gonosznak vagy baleknak tart, mint én apám új nőjét felnőttként! Esélye sincs haverkodni, ha elvisel egy olyan embert, akit már rég el kellett volna nyelnie a földnek.
Szia!
Mi is elváltunk, 5 éve, bár ilyen gondunk nincs, jol kijön a gyerek az új szülökkel is. Nekem is , s a volt férjemnek is van uj párja. Ehhez ugye az kellett hogy nem hergeltük egymás ellen a gyereket.
Én elsökörben lehet az exfeleséggel beszélnék! Megkérném ne csinálja ezt mert ezzel leginkább a gyerekének árt.
Illetve probálnék közös programot csinálni a nagylánnyal. Mozi,vásárlás, sütizés hogy lássa jo ember vagy,s probálsz nyitni felé!
Ha apuka ledominálja hogy "(te gaz:),) ne neveld az én (bibibi, nálad sokkal normálisabb) párom ellen a gyerek(em)et..." az csak olaj a tűzre. Mert a felnőtt másikat meg tuti nem fogod tudni megnevelni. És ettől is csak a gyerek sérül, hogy miatta vitatkoznak.
Valószínűleg az lehet, hogy anyuka kérdezgeti kíváncsian a gyereket otthon, hogy mi volt, mi történt, hol jártatok, mit etettek, kedves volt veled az xy néni...? És aztán sóhajtozik, hogy és hol szeretsz inkább lenni? Úgy hiányoztál... Amit persze, hogy a gyerek lefordít arra, hogy ott nem szabad szeretnie lenni és ha jóban van veled, anya szomorú lesz.
Ennyi még nem feltétlenül tudatos ellenetek nevelés, "csak" persze káros.
Szerintem max. óvatosan, tiszteletteljesen meg lehet pendíteni apukának az ex felé, hogy ahogy ő megbízik anyukában (hiszen ha ő lett a kizárólagos, akkor megbízott), hogy nála jó helye van, és tudja, hogy szereti és gondoskodik róla (és itt fel lehet sorolni valami konkrét dicséretet, hogy pl. múltkor is mesélte...), és reméli, hogy ez a bizalom visszafelé is így van, hisz a gyereknek az az érdeke, hogy mindkét helyen jól érezze magát. Nem biztos, hogy ezt is anyuka nem veszi valami játszmának vagy kioktatásnak. De hátha idővel elgondolkodik rajta és lenyugszanak a kedélyek és nem akartok majd versenyt csinálni belőle, kit szeret jobban a gyerek. Mindenesetre az a lényeg, hogy ti példát mutassatok, ne szidjátok anyukát, egymásnak sem ha ő hallhatja. A gyerekek sosem a papolást veszik komolyan, hanem amit csináltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!