Mit csinál, hogy viselkedik, mi a napirendje, mennyit sír és miért, mit eszik,vagy nem eszik a 2 évesetek?
Szeretném megtudni, hogy bár minden gyermek más, az én gyermekem mennyire van lemaradva társaitól, mert bár látom gond van, most megyünk vizsgálatra.
Ételnél a húst mekkora darabban kapja? Hány féle ételt eszik? Hogy viselkedik játszótéren? Mozgasban-beszédben hol tart, stb. Ilyenekre is gondolok. Mennyire van kapcsolatban anyával, apával, hogy fejezi ki, ha valamit szeretne (enni,inni,aludni, egy tárgyat, stb)
Köszönöm, ha válaszoltok!
Egyenlőre én idegrendszeri éretlenségre gondolok, de nem vagyok orvos természetesen nem tudhatom. 2 hét múlva megyünk vizsgálatra magán úton, mert a házidoki szerint várjunk még, nincs akkora lemaradás, de én nem is a lemaradásoktól félek inkább, hanem a furcsa viselkedesektől, nem figyeléstől, folytonos sírástól, nem jelzi sehogy a szúkségleteit és folyton kéri a cicit, de egyhuzamban rajta lenne kis megszakításokkal, vagy ha valami leköti akkor nem persze. Még mindig apróra kell a husit cafatolnom, mintha szinte szálka lenne, mert ha megérzi nem eszik, de a kakaóscsiga vagy tészták nagy darabokban is lemennek. Nem értem, még mindig ringatva alszik. Játszón gyerekek nem érdeklik, csak böködi őket. Nem beszél, mi tudjuk mit szeretne, de 2 betüvel kifejez egyetlen szót. A baba, mama,papa,vuvu,tota,tütü,apa,mimi,cici,pepe ilyenek mennek, de az abc mantrázásától, vagy a 10ig számolásától boldog. Hu csajok, de ki vagyok. Egyik nap kérem pl. vidd be ezt az ágyra, vagy tedd be a fiókba, megcsinálja. Másnap a nevére sem figyel. Nagyon félek, hogy esetleg autista lesz, vagy valami olyan, amin nem tudok segíteni.
A kresz táblák, a játszón a tiltó táblák jobbak mint a játékok.
Cumi nem volt, üveg nem volt, sapkát nem tudok rátenni, betakarni nem lehet semmivel, egész éjjel szopna csak. Gyümölcsöt nem eszik, hál isten főzelékeket igen.
Van egy olyan furcsa tartás az ujjaival, mintha a hüvelykujját befelé fordítaná, folyton ugrál pároslábbal, összeszorítja a fogait csikorgatva az állát kézzel fel is nyomja, meg is remeg közben. Olyan kis görcsös. Voltunk kovidosak mikor pár hónapos volt. Nem tudom ez ehhez kötődhet e idegrendszerileg, vagy nem, de már annyit sírok, remélem lesz segítségem. Napközben 2-3 órát is alszik cici nélkül, remélem ez jót tesz neki.
Akinek esetleg gond van, tanácsokat is szívesen fogadok, bármi ami segíthet.
Szerintem jogosan aggódsz, de azért "ne temesd". Egyáltalán nem biztos, hogy olyan gond, ami nem megoldható.
Lányom ennél jobban le volt maradva. Igaz, nem 2 éves korában, hanem 3 hónaposan derült ki, hogy gond van, ami utána hozta az összes többi fejlődési területen a lemaradást.
Ma már iskolás. Nem mondom, hogy semmi baja, de egészen rendben van.
Szia! Nálunk a munakhelyemen van egy auti kisfiú, 3 éves.
Ő így szokott viselkedni:
Nem tudja kifejezni az érzelmeit, ha valami nem úgy történik ahogyan ő szeretné, tombol, sír. Semmi más érzelmet nem láttam még rajta, pl hogy az anyukát szeretgetné.
Nem barátkozik a gyerekekkel, felnőttek sem érdeklik, egyedül az anyukája jelenlétét igényli, de azt nagyon. Ha az anyuka nem figyel rá 1 mp-ig amikor ő már azt szeretné, tombol.
Nem beszél csak a saját nyelvén halandzsál.
Nem lehet felöltöztetni, minimum 2 ember kell hozzá.
Egész nap meg sem áll, rombol, szalad ide oda, a figyelmét semmi sem tudja lekötni sokáig.
Azt figyeltem meg, hogy a játékokat, valami szempont szerint szereti rendszerezni. Például sorrba állítja az autókat. Ha valamit nem ér el, amit el szeretne venni, nem szól, hanem tombol, üvöltve sír. Amikor az anyuka oda lép hozzá, rá mutat a dologra ami kell neki.
Segítség képpen ennyit tudok írni, hirtelen más nem jut eszembe. Nagyon nehéz ezt a betegséget diagnosztizálni, vannak enyhébb és súlyosabb esetek. Nem tudom, hogy a gyermekednek ilyen problémája, vagy esetleg más állhat a dologban.
Igen, ez a "lemaradás" dolog még beleférhet a normálisba, de azért összesítve így az egész engem is aggasztana. Mondjuk egyetértek az #1-el, nem biztos, hogy valami olyan dolog, amin nem lehet változtatni, de jól teszed, hogy viszed kivizsgálásra.
Most én hiába írnám le, hogy milyen az én 2 évesem, attól nem éreznéd jobban magad. Az én lányom születésétől kezdve abszolút tankönyvi gyerek, de olyan szinten, hogy még a születési méretei is az "átlagos újszülött hossz/kiló/fejkörfogat" c. fejezetből jöttek, és ő az anyaméhben olvasta már azt a bizonyos könyvet, szóval nem lennél előrébb azzal, hogy full átlagos, minden elvárásnak és leírásnak megfelelő az én gyerekem, ha a tiéd nem olyan.
Én is leírhatnám, milyen az én 2 évesem, de ne haragudj meg, teljesen más. Jogosan izgulsz és vidd el tényleg, mert baj van.
Észrevettél korábban rajta valamit? Testvére van?
Színeket kérdezem, megmutatja mindet, a pirosra mondja pi, ma kértem hogy a fürdőböl kiabáljon az apukájának, kiabált hangosan apa, apa. Tehát vannak jó dolgok is, de sokszor mintha ott se lenne, én még arra is gondoltam mi van, ha pl hiperaktív mert folyton pattog, le se áll és elfárad a teste, de az agya meg nem és feszúlt, mert nem akar leállni, vagy kimerült a sok cicizéses alvástól, vagy mittomén. Kiváncsi leszek mit mondanak, mit javasolnak. Ismerősöméknél szinte ugyanez volt a gond, későn mentek dokihoz, így 7 éves a gyerek és iskolára alkalmatlan. Neki beszédfogyatékosságot állapítottak meg, de szerintem látni, hogy nem csak a beszéde az, bár orvos mondom mégegyszer nem vagyok, érdekes. Na ők járnak mindenhova, de alig fejlődik a gyerek, odaadták a tornaanyagot, játékosan mi is csináljuk, a picim nagyon élvezi, sír hogy ne hagyjuk abba. Megvettem az összes fejlesztőt ami 2 éves kortól beszédet fejlesztheti, és az idegrendszert. Apró változások vannak, nem szeretnék úgy járni, hogy 4-5 évesen azt kérdezzék hol voltam eddig.
Igen, valaki kérdezte észre vettem e korábban valamit. Igen, mióta megszületett érzem valami nem jó. Vittem is 1-2 helyre, de mindenhol azt mondták vagy korai még, vagy még belefér, vagy majd ha eddig-eddog nem múlik akkor vigyem vissza. Mindig határesetre megszüntek egyes dolgok, vagy neki állt csinálni. Állatokból sokra nem azt mondja ami, de nem is hasonlót. Ez is fura pl. róka az a ába, medve az pepe de van amikor csak hörrent valamire. Rövid mesés kártyák kérdéscsomaggal, kérdőszavakra válaszok, masszázs labdával, szókártyák, képről veszélek, mi miért, folyamatábrák, stb. Fészek és sima hinta, csúszda, billenőlap,bilibo, hintaló, gördeszka, nagy gumi labda, próbálkozunk, játszótér mindig másik, de valahogy mintha megrekedt volna egy szinten, a termete meg hatalmas. Fura kis emberke, de azon vagyunk segítsük bármi legyen is a gond. Persze nem erőltetjük, de vettem bimbit és wc szűkítőtn elmondtam mire jó, hogyan kell, előtte ki is próbáltuk, látja mikor mi wc-re megyünk, de sírt akárhányszor meg akartam vele pelus nélkül próbáltatni. Láttam békás pisszoárt hmmm mindenki írja jó. Nem tudom nem e játéknak fogná fel. Mindig olyan tanácstalan vagyok. A tesója nem túlzok zseni. De olyan szinten, hogy ő már tini, egy az apa igen ... De a tini fiamat a tanárok kérdezik ezt honnan tudod, és nem tudnak válaszolni a kérdéseire első osztály óta, amit szóvá is tett az alsós ofője. Tehát hozzá nem fogom hasonlítani. Elég, ha egészséges lesz a kicsi. Többi nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!