Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mely országokban van lehetőség...

Mely országokban van lehetőség arra, hogy a születendő baba nemét kiválasszuk? És ez összegben hová tehető?

Figyelt kérdés
Ne ítéljetek el, természetesen az a fontos, hogy egészséges legyen, de 4 kisfiú mellé nagyon vágyunk egy kislányra.
2022. okt. 23. 08:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%
10. Szerencsére normális ország ezt nem engedélyezi, nem véletlen. A gyerek nem arra van, hogy az én igényeimet, meg a babázási vágyamat kielégítsem, hanem egy élő emberről való gondoskodásról szól. Az ilyen gyerekek mind sérülnek, borítékolom hogy itt is az utolsó két kisfiúnak később terápiára lesz szüksége. És egy szóval sem mondtam, hogy vágyni nem lehet, mind vágyunk, de ezért gyerekeket gyártani (persze hazudhatjuk, hogy 4 gyereket akartak, de mind tudjuk, hogy nem így van) és belenyúlni a természetbe több millióért beteg dolog és inkább elgondolkoznék miért nem vagyok hálás azért amin van. Ettől persze mindenki azt csinál amit akar, nem én teszem tönkre a gyerekeimet.
2022. okt. 23. 13:48
 12/21 anonim ***** válasza:
Csaladban nalunk sok penzert volt ilyen (az inszemes verzio), de nem jott be nekik, ugyanolyan nemu lett, mint az elso gyerek.
2022. okt. 23. 13:52
 13/21 anonim ***** válasza:
45%
10: amint megszületik a lány, máris differenciálva lenne. Hiszen ő a lány, ő a különleges, ő a várva-várt. Ez se a születendő gyereknek nem jó, se a már meglévőknek. Súlyos csomag már a nulladik pillanatban.
2022. okt. 23. 15:12
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
13.Ez megtörténhet akkor is, ha természetes úton jön össze egy lány. Ha a szülő olyan, akkor is különbséget tesz a gyerekek között, akár nem, akár életkor, akár a természetük alapján, ha természetes úton születtek. Ha meg normális a szülő, akkor nem tesz különbséget odafigyelésben, szeretetben. Egyébként örökbefogadásnál lehet jelezni az igényt fiúra vagy lányra, sőt, egyéb igényeket is, de ha egy kutyát veszel, akkor is pontosan tudod, hogy fiút vagy lányt akarsz, ne legyetek már álszentek! Megértem, ha valakinek averziója van, az ne csináltassa, de nem értem meg, hogy amikor lombik, meg ivarsejtadományozás engedélyezve van, akkor ebben miért korlátozzák az állampolgárokat, illetve értem, az állam részéről ebben benne van, hogy ne boruljon fel a nemek egyensúlya, de ezt főleg egy kisebb országban egyszerűen nyomon lehetne követni. De azt végképp nem értem, hogy te, mint egy random valaki, miért ítéled el őt azért, mert erre vágyik, és miért örül a fejed, hogy nem lehet Magyarországon megcsináltatni. Na, ez a rosszindulat.
2022. okt. 23. 15:26
 15/21 anonim ***** válasza:
37%

Igen, ebben igazad van. De ott, ahol 4 fiú után súlyos összegeket fizetnének azért, hogy lány legyen, ott borítékolható, hogy lesz különbségtétel. És ne legyenek illúzióid - a legtöbb családban most is vannak.

"Egy kisebb országban ezt egyszerűen nyomon lehetne követni"

És az 1001-dik lányt akarónak már azt mondod, hogy bocs, amíg 500-an nem akarnak fiút, addig stop van.

A rosszindulatot keresd máshol, ne nálam.

2022. okt. 23. 16:53
 16/21 anonim ***** válasza:
54%

15, Ha te előre borítékolod, hogy a kérdező különbséget fog tenni a gyerekei között a lánya javára, ha egyszer valahogy születik egy lánya, anélkül, hogy ismernéd, bocsi, de 100%os tiszta rosszindulat. Ráadásul ezt kivetíted mindazokra, akik ehhez az eljáráshoz folyamodnának. Én meg pont úgy gondolom, hogy felszabadultabban tudna törődni a fiaival, ha születne egy lánya, mert a boldogságnak éppen ilyen hatása van.

Egyébként meg de, pontosan úgy gondolom, hogy lenne egy meghatározott kvóta évente fiúkra és lányokra, meg várólista, és az 1001.embernek ki kellene várnia, amíg új kvóták nyílnak. Ez így logikus. Örökbefogadásnál is várólista van.

2022. okt. 23. 17:13
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyébként meg sok szülő pont azzal pakol súlyos csomagot a gyerekre, hogy érezteti, ha tudat alatt is, hogy ő nem olyan neműnek született, mint amit vártak, ezzel a történelem során számtalan lány szembesült, akik legalább ettől a tehertől mentesültek volna, ha születik egy kívánt nemű is.
2022. okt. 23. 17:16
 18/21 anonim ***** válasza:
42%
Régen rossz ha attól függ valakinek a boldogsága, hogy milyen nemű gyereke születik...
2022. okt. 23. 17:33
 19/21 anonim ***** válasza:
40%

18, Kiforgatod a szavaimat és álszent vagy. Ne mondd, hogy te nem leszel attól boldogabb, felszabadultabb, ha megkapod, amire vágysz.

Én kiszálltam, de fogadjunk, hogy te nem bírod ki, és ideböffentesz még valami nagy "igazságot", a magad fajta úgysem bírja ki, hogy ne az övé legyen az utolsó szó.

2022. okt. 23. 18:31
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem akartunk 4-et, igazad van. 5 gyermeket szerettünk volna mindig is ;)
2022. okt. 23. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!