Tényleg ilyen sok lány név kutyanév is?
Szoktam látni tökre normális lány neves kérdések alatt, hogy ezek kutyanevek, én kutyákat ismerek ilyen névvel...pedig én még sose hallottam kutyákat ilyen névvel max bodri, foltos, zsemle stb. Mennyire valós ezek a kommentek? És ha ő kutyanévnek hallotta, tényleg gáz lánynak adni egy lány nevet? Mert azok eleve szép női nevek de valamiért néhány női neves kérdésnél ott látom ezt a kommentet és már kivagyok tőle, pedig nem szoktam magamra venni ilyen névtelen semmit mondó kommenteket de azért hogy ilyen sokszor látom sok fajta névnél, tényleg mond valamit?
Pl.Bernadett névre is láttam pedig ez egy tökre átlagos és szép női név, sosem gondolnám kutyanévnek, Bellánál is láttam, Lottinál is, Lizánál is...ezeket tényleg kutyáknak is adják? Ez az illető már ha 1 illető kommenteli ezt folyton, ilyen sok kutyával találkozik hogy ennyiszer hallja a neveiket? Mert én szoktam látni kutyákat de évente ha 2x hallom mikor szólítják a nevét pl.téren elkaptam a zsemle nevet. Fiú neveknél nem igen látom ezeket a kommenteket.
Kutyanév bármi lehet.
Ami igazság van ezekben a kommentekben, hogy az elmúlt időkig tényleg inkább max kisállatnak volt divat rövid beceneveket adni rendes névként. Mert azért akkor még gondoltak arra a szülők, hogy az a kislány egyszer felnőtt nő lesz, ezért nem adtak pl Lizát, hanem inkább Elizát. Én személyesen valóban ismerek egy Liza spánielt, egy keverék Lottit, egy Bella teknőst meg egy Bella macskát. Bernadettet nem, csak egy Bernit, meglepő módon ő egy bernáthegyi. De ma már más a divat, 10 év múlva nem lesz furcsa ha valakinek becenév a rendes neve emberként. Ezt kénytelenek lesznek elfogadni azok is, akik minden ilyen név alá most beírják, hogy kutyanév.
Ne vedd magadra ezt. Nekem volt Glória meg Grácia nevű tengerimalacom is gyerekként, mert szerettem ember neveket adni az állataimnak, de viszont ettől ezek nem “kutya nevek”. Ezeket a rosszindulatú emberek lökik oda a kérdések alá, mert hallották, hogy valakinek Sárika volt a tyúkja akkor az már tyúknév. Teljesen felesleges ilyen véleményekre adni. Mivel mindig lesz egy ember név, amit állat is visel pl. biztos van Anna nevű kutya is.
28/N
Ha véleményt kérdezel nevekről tök random emberektől, akkor ennek ez az eredménye 🤷♀️
Én pl kutyás ember vagyok, a komolyabb kategóriából (tenyésztés, versenyzés, miegymás), és nemrég született gyerekem, így keveredtem a kategóriába.
És igen, nekem a Liza pl. kutyanév, ahogy az Alex is. De van az utcánkban Nelli, Mex, Dani is. Ismerek több Bellát, Lottit, jópár Zoét.
A sajátjaimnak igyekszem különleges neveket adni, mert nem akarom, hogy nálam is egy Tájszon legyen, vagy Luna, esetleg Bella.
Morzsit, Bodrit amúgy könyvekben olvastam, sosem találkoztam ilyen nevű kutyával sem élőben, sem a neten említve, ezeknek elmúlt a divatja.
Amúgy szubkultúránként is változó, hogy adnak neveket a kutyások, újabban jártunk pár kutyás futóversenyen, ahol minden második kutyát Forestnek hívtak 😄. De a csillámpónis "olyanleszamilyenrenevelik" hobbista bull-típusú terrierek gazdáinak körében a Tyson, Putyin, Adolf, Max, Síva, Luna a befutók. Vadászkutyás körökben a Nimród nem csupán hívónév, sok esetben a kennelnév is magában foglalja (kennelnév a fajtatiszta kutyák "családneve). És van egy ilyen magazin is, nem tudtam volna így elnevezni a gyerekemet, és ha lesz ilyen nevű pajtása, biztos, hogy idő lesz, míg átáll az agyam. A kaukázusi juhászkutyákkal és közép-ázsiaiakkal foglalkozó csoportokban értelemszerűen a szláv illetve török nevek dívnak, így tucatnyi Igorról és Ivánról tudok, de akad bőven Misa, Grisa, Oleg, Szulejmán, Aisha.
Nagyon sok olyan névvel is találkoztam ebben a kategóriában, ami amúgy kutyanévként totál bejött, ilyen pl a Dalibor, vagy az Omár.
Hát, ha a kutyafuttatóban elkiáltod magad, hogy "Bella", akkor tényleg valószínűleg több is odafut... Ugyanígy a Lunára is.
De kollégám kutyája Lotti, az utcánkban pedig van egy Liza is.
Van itt egy kommentelő, aki kb. mindenhez beírta egy időben, hogy kutyanév...
De ettől függetlenül valóban vannak olyan ma felkapott vagy újhullámos nevek, amiket tényleg kutyanévként ismerünk sokan. Pl. Bella, Liza, Lotti pont ilyen, de a Luna (a kutyám anyjának a neve a tenyésztőnél pont ez), régebben a Fanni (pontosabban Fanny írásmóddal) is ez a kategória volt meg a Betty. Én nagyon sok kutyát ismertem és ismerek, és lehet, hogy vidéki környezetben ezek az angolszász nevek nem annyira elterjedtek, vagy voltak pl. régebben, de nagyobb városban igen. Többnyire rövid angol női becenevekről van szó. Egyébként Kitty nevű kutyát is ismerek pl. ugye ez csak az y-ban különbözik a Kitti emberi névtől.
Akkoriban, amikor az első kutyám lett, mindig azt mondták, lehetőleg ne adjunk olyan embernevet a kutyának, ami összetéveszthető az utcán, szerintem ezért adtak sokan külföldi embernevet. Mostanra viszont nagyon sok külföldi névformát magyarítottak, szóval a beceneveknél óhatatlanul befigyel ez a jelenség, hogy van, aki ezt kutyanévnek tudja elképzelni (én pl. a Lizával vagyok így, borzasztóan elterjedt kutyanév volt a kilencvenes évek környékén, aztán már kutyanévnek is elcsépelt lett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!