Önző vagyok ha soha nem szeretnék gyereket?
Jelenleg 21 éves fejjel (F) kizártnak tartom hogy valaha saját gyermekem legyen. Ismerek több fiatal párt akinek gyereke, babája van, és hát elborzaszt amit látok:
- Alvás nuku
- Kb. minden amit eddig felépítettek, megy a levesbe, az életük szinte egésze a gyerekeiké.
- Szabadidő, szórakozás nuku
- Pénzből éppenhogy kijönnek
stb.. stb..
Ahogy pedig nagyobbak lesznek, egyszerűen képtelenség kezelni őket. Rájuk szólnak, mintha a falnak beszélnének. A nyilvános, földönfekvős gyerekhisztitől pedig szinte már én érzem magam rosszul, hát még milyen lehet a szülőnek.
És még sorolhatnám naphosszat...
Tényleg ez hozza el azt a bizonyos "boldogságot" és teljes életet?
Ki hogy van ezzel, illetve ki mit gondol a fentebb leírtakról?
Nem vagyok komplett?
Oltogatni ér, de csak normális érvekkel :))
21 évesen tényleg nagyon korai ezzel foglalkozni. Lehet, hogy később meggondolod magad, de lehet, hogy nem. Én sem akartam soha gyereket, nem is lett. Csak arra vigyázz, nehogy csőbe húzzanak.
N
33 vagyok (n) és sohasem lesz gyerekem.
Kedvelem őket, de 2-3 óra után már zavarnak. Nekem nincs szükségem a folyamatos zizegésre, figyelemre, amit megkövetelnek és nem is lenne hozzájuk türelmem.
Időnként bébiszitterkedek, ami oké, alkalmanként elvagyok egy csecsemővel 7-8 órát egyhuzamban, de tudom, hogy ha minden nap ezt kéne csinálnom, beleőrülnék.
Így is, mire végzek, úgy érzem, mint akiből az összes energiát kiszívták - pedig aranyos baba, nem is pl dackorszakos (még).
Köszönöm szépen a sok választ! :)
Kedves #17-es!
Az azért érdekelne hogy ebben a kérdésben mi a provokáció és mások életébe beleszólás :)
Napi szinten vannak hasonló kérdések, ezer választ találsz ha használod a keresőt. És a Gyerekvállalás kategória azoknak van, akik gyereket akarnak. Látod, te sem tudtad beszuszakolni egyik alkategóriába sem a kérdésedet, nem véletlen. Ez kb olyan, mintha odamennék az Autók kategóriába és elkezdeném írni, hogy baj-e ha én nem akarok autót, mert drága, környezetszennyező és ma már bármikor lehet bérelni is. Tényleg sokaknak a saját autó hozza el a boldogságot? De hát tök hülyeség az egész.
Ezeket a kérdéseket inkább az Emberi tulajdonságokba kéne írni. Mert uncsi, hogy egy olyan kategóriát, ami alapvetően a gyereket vállaló és nevelő embereknek szól, folyton szétoffolják az ilyen jellegű kérdésekkel. Senkit nem érdekel akarsz-e gyereket, nem vagy önző ha nem. De minek egy gyerekes csoportban arról írni, hogy mekkora szívás szerinted a gyereknevelés? Ez valamilyen szinten provokáció. Lehet nem szándékos, de mivel előtted valaki hasonlót írt ki tegnap is, meg tegnap előtt is, ezért a sokadikra már tökük tele van az emberkenek. Értelmetlen kérdések, és nem is ide valók.
Én nő vagyok és én sem szeretnék gyereket. Eleve mentális betegségeim vannak, másrészt meg csak magamra tudok gondolni, kizártnak tartanám hogy tekintettel tudnék lenni rá.
23
Nem provokációnak szántam, az hogy kinnt van még sok ilyen kérdés az is igaz, de én, mint szerintem mindenki a saját szemszögéből szeretné feltenni a kérdést.
Az autós példáddal azért nem értek egyet, mert az hogy valakinek autója legyen az nem egyfajta "társadalmi elvárás". A gyerekvállalással kapcsolatban pedig azt látom hogy azokat akiknek nincs és nem is akarnak gyereket, azokkal nagyon sok esetben nem tudnak azonosulni más emberek, mert annyira természetesnek veszik, nem értik hogy lehet hogy valaki egyszerűen nem akar. A kérdésem is ebből eredt.
21 evesen az en legnagyobb gondom hala az egnek csak az volt, hogy melyik nap melyik kocsmaba/buliba menjek...:D
Szartam en ilyenekre, hogy gyerek, csalad, akarmi.
Aztan most, 27 evesen varom az elso babankat a ferjemmel :)
Szoval van ilyen is.
De amugy meg en annak nagyon orulnek, ha egy idealis vilagban tenyleg csak az vallalna gyereket; akinek ez valo es aki ezt akarja. Aki nem, az ne es pont. Ez lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!