Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önző vagyok ha soha nem...

Önző vagyok ha soha nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

Jelenleg 21 éves fejjel (F) kizártnak tartom hogy valaha saját gyermekem legyen. Ismerek több fiatal párt akinek gyereke, babája van, és hát elborzaszt amit látok:

- Alvás nuku

- Kb. minden amit eddig felépítettek, megy a levesbe, az életük szinte egésze a gyerekeiké.

- Szabadidő, szórakozás nuku

- Pénzből éppenhogy kijönnek

stb.. stb..

Ahogy pedig nagyobbak lesznek, egyszerűen képtelenség kezelni őket. Rájuk szólnak, mintha a falnak beszélnének. A nyilvános, földönfekvős gyerekhisztitől pedig szinte már én érzem magam rosszul, hát még milyen lehet a szülőnek.

És még sorolhatnám naphosszat...

Tényleg ez hozza el azt a bizonyos "boldogságot" és teljes életet?

Ki hogy van ezzel, illetve ki mit gondol a fentebb leírtakról?

Nem vagyok komplett?

Oltogatni ér, de csak normális érvekkel :))

2022. okt. 16. 08:35
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem, csak tudatos, es ez tisztelendo.
2022. okt. 16. 08:36
 2/29 anonim ***** válasza:
76%
De egyebkent meg nagyon fiatal vagy, sok minden valtozhat.
2022. okt. 16. 08:38
 3/29 anonim ***** válasza:
86%

Érdekes maga a témafelvetés. Én is gyermektelen pasi vagyok, ráadásul abban a korban, hogy már elég groteszk dolog lenne, ha saját gyerekem születne.

Fiatalon megkaptam sokszor, hogy nem vagyok felelősségteljes, amiért nem akarok gyereket. Én meg mindig azt promóztam, hogy a felelősségtudat pont, hogy abban nyilvánul meg, hogyha tudom, hogy valamire alkalmatlan vagyok, vagy legalábbis nem lennék benne "elég jó", akkor inkább ne abba az irányba menjek el. Miért lenne felelősségteljesebb az, hogy valaki társadalmi nyomásra, megfelelésből fejest ugrik a családalapításba, aztán néhány év múlva elválik, vagy nem törődik a gyerekeivel stb. Szerintem mindenkinek JOGA VAN ELDÖNTENI, hogy akar-e vagy sem saját gyereket.

2022. okt. 16. 08:46
 4/29 anonim ***** válasza:
63%
Igen, vannak hátrányai, senki sem tagadja. De hosszútávon sokkal több boldogságot ad, mint bosszúságot. Egyedül az alváshiány amit tényleg túl kell élni. De ez csak egy két év. Nem kell, hogy menjen minden más a levesbe, nem kell hogy állandóan a gyerek körül forogjon a világ. Gyerek mellett is lehet szórakozni, élni, dolgozni. Aki pedig anyagilag csődbe megy egy gyerektől az amúgy is csődbe menne. Lehet mindent okosan, tudatosan csinálni.
2022. okt. 16. 08:46
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Te dolgod
2022. okt. 16. 08:47
 6/29 anonim ***** válasza:
91%

21 éves vagy, egyszerűen ne gondolj erre a témára. Se arra h akarsz se arra hogy nem akarsz. És arra se hogy mik az érvek.

Annyira borzasztó fiatal vagy ehhez mintha 9 évesen azt mondanád hogy soha nem szexelnek mert undorító. Tök természetes hogy így érzel.

Egyszerűen hagyd ezt a gondolatot

2022. okt. 16. 08:56
 7/29 anonim ***** válasza:
99%

Ezen nem 21 évesen kell merengni.

Élj, élvezd az életed és vagy eljön az érzés, vagy nem.

Annyi csak, hogy védekezz! Te! Ne (csak) a nő.

Mert bizony, ha hamarabb sikerül felkoppintani valakit, mint hogy meglenne a gyerekre való vágy, az szivacs.

Önző akkor vagy/leszel, ha a védekezés felelősségét áttolod, és abortuszt vársz el, ha besikerül.

2022. okt. 16. 09:09
 8/29 anonim válasza:
65%

Én személyszerint teljesen egyet értek veled. 22 (N) vagyok és egyszerűen nem tudok arra gondolni, hogy legyen gyermekem. A távoli de nagyon távoli jövőben az elmémben ott van a család, de egyszerűen én képtelenek érzem magam arra, hogy gyereket neveljek.

Türelmetlen vagyok, nem bírom a hisztit. Ha egy bevásárlóközpontban vagyok, és egy gyermek sipákol legszívessebben elásnám. Bosszant.

Aztán még ott van az is, hogy amint van egy gyerek az életed azon része, hogy úgy mondd "szabad" vagy vége. Onnantól kezdve, te felelősségel tartozól azért a gyermekért, nevelned kell, hogy jó ember legyen belőle. És persze azért az sem valami nyugtató tény, hogy a világ merre és hogyan halad. Úgy hogy én abszolút megértelek.

2022. okt. 16. 09:10
 9/29 anonim ***** válasza:
97%
Csak a negatív dolgokat látod. Még túl fiatal vagy, ennyi idősen nőként én sem akartam gyereket. Ez még változhat. De ha mégsem sincs gond. Nem mindenki való szülőnek, szerintem nem önzőség. Inkább az az önzőség, ha vki azért akar gyereket, mert üresnek érzi az életét, hogy majd idős korára legyen, ki ellássa, vagy csupán mert xy-nak is van, én ki ne lógjak már a sorból. Meg ugye társadalmi elvárás, szülőktől, mikor lesz már unoka stb.
2022. okt. 16. 09:11
 10/29 anonim ***** válasza:
8%
Most nézem h férfi vagy. Hát legkorábban 45 évesen érzed hogy már elértél mindent az életben és elkezd a gyerek foglalkoztatni, az is normális.
2022. okt. 16. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!