Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért a szülők a hibásak...

Miért a szülők a hibásak minden rosszért, amit a gyerek csinál?

Figyelt kérdés

Ti sem úgy csináltatok mindent, ahogy s szüleitek mondták, és senki se csinál mindent mindig úgy, ahogy a szülei mondják. .

Pl.: itt van a késelős srácnak az esete - sajnálják azt, aki majdnem megölt egy embert, és ott is a szülők, tanárok vannak kikiáltva hibáásnak.

2022. okt. 15. 15:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Azért, mert ők a felelősek érte. Persze, rengeteg csínytevés, saját kárára váló tett belefér, de egy ilyen hogy megkésel valakit, annak jelei vannak, hogy pszichés, akár mentális problémái vannak, fel kellene ismerni, és kezelni, hogy ilyen ne történhessen meg.
2022. okt. 15. 15:13
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Én már most tudnék mutatni ismerősi körből 3 gyereket, akik potenciális késelők lehetnek később, pedig még csak kisgyerekek. Vannak egyértelmű jelek, csak senki nem veszi komolyan, amíg nem történik baj. A szülők sokszor homokba dugják a fejüket és nem hajlandóak beismerni, hogy valami gond van a gyerekükkel.
2022. okt. 15. 15:24
 3/19 anonim ***** válasza:
90%

Annak a késelő gyereknek komoly mentális problémái vannak. Nem tudom a szülei mit tettek meg vagy mit nem, de ha az én gyerekem kerülne olyan állapotba, hogy már a falba veri a fejét az iskolában (a többi meg videózza és röhög rajta), akkor kivenném és pont. Keresnénk másik iskolát, ahova jobban integrálható. Nem hiszem, hogy a szülei nem látták a gyereken, hogy kész van mint a matek lecke. Biztos van olyan kamasz is, aki nagyon jól titkolja ha baja van, de az a srác pont nem ez a kategória.

A tanárokat én nem hibáztatom, örülnek ha lyuk van a seggükön, de elvileg itt pont jelezték is többször a szülők felé, hogy baj van.

2022. okt. 15. 16:56
 4/19 A kérdező kommentje:
Hát a másik tábor a késelőt védi.
2022. okt. 15. 17:07
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Én nem védem a késelőt, de személyesen ismerem a megkéselt fiút. Nyilván így az ember nem akar róla rosszat írni, de nagyon is el tudom hinni, hogy halálra bsztatta a támadóját. Ettől persze még késelni nem szabad, kapja meg a büntetését. De lassan napi szinten jön egy olyan hír, hogy egy kamasz öngyilkos lesz amiatt mert zaklajták a suliban. Hát ez a srác most èpp nem öngyilkos lett, hanem másra támadt. Azt kell megérteni, hogy ez egy folyamat vége volt. Senkit nem lehet következmények nélkül kínozni. Aki magába fordulóbb, az súlyos lelki sebeket szerez, és magában tesz kárt. Aki meg alapból agresszívabb, az másban fog. Itt most épp ez történt.

A szülők felelőssége itt jön képbe. Ha a gyerekem szenved az iskolában, akkor nem viszem be. De az is szánalmas, hogy 17-18 éves majdnem felnőttek videón küldözgették egymásnak a fiú rohamait. Ez is bűncselekmény. Persze nyilván nem egy lapon említhető egy késeléssel. A kis bullyknak is meg kell tanulnia, hogy mindennek következménye van. Most ezt Samu megtanulta. Félreértés ne essék, nem így kellett volna, mert azt senki nem èrdemli hogy halálosan megsebesítsék. De ha módszeresen csesztetsz valakit, akkor soha nem tudhatod mikor pattan el nála a húr. A késelő is viselheti most a saját tettének a következményeit. Ez így helyes, és remélem Samu teljesen felépül. És ha lesz gyereke, megtanítja neki, hogy soha ne bántson másokat. Szóban sem.

2022. okt. 15. 18:06
 6/19 anonim ***** válasza:
32%
Csak az hibáztatja a szülőt, akinek kisanygal gyereket adott a sors. Az épeszű emberek tudják, hogy a gyerek személyiséggel jön világra és azt a szülő nem tudja megvaltoztatni
2022. okt. 15. 18:19
 7/19 anonim ***** válasza:
82%

Mert a gyerekért a szülő felel.

Akkor is, ha ilyen-olyan a személyisége, problémás stb. Akkor is a szülőnek kellene belátni, hogy valami nem oké, és lépni időben.

2022. okt. 15. 19:46
 8/19 anonim ***** válasza:
13%

A jog szerint a fiú saját maga fog felelni a tettéért.

Nyilván a szülők felelőssége is, hogy milyen embert (jelen esetben inkább vadállatot) szabadítanak rá egy osztályra.

Ha tudom, hogy a gyerekem mentális problémákkal küzd, akkor pl. nem engedem, hogy kést tartson magánál. (Meg úgy egyébként se látom értelmét.) Itt kezdődik az egész. Esetleg a szülők eltérő kultúrájúak? Akkor mindent értenék.

2022. okt. 15. 21:07
 9/19 anonim ***** válasza:
78%
Nem, nem cigányok a szereplők. Budai "elit suli" ahova nagyrészt jómódú magyarok gyerekei járnak.
2022. okt. 15. 23:27
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor is a szülőnek kellene belátni, hogy valami nem oké, és lépni időben."

Ezt megint csak olyan ember képes mondani, akinek sosem kellett szakembereknek fordulnia a gyereke miatt.

2022. okt. 16. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!