Ha egy nő három gyereket szül, mindhármat már egy éves
korában bölcsödébe adják, egyébként nem dolgozik az a
nő, az voltaképpen azt jelenti, hogy nem egy
családközpontú, "anya-típusú" nőről van szó?
21/36 A kérdező kommentje:
Kérdés, milyen szempontból családcentrikus és jó anya, aki reggel 8tól délután fél5ig nem látja a gyerekeit? Vagy éppen azért, mert a maradék, kevéske időben kiegyensúlyozott tud lenni, amíg velük van? Ez így teljes értékű anyaságnak számít, azzal együtt, hogy nem munka vagy tanulás miatt vannak bölcsödében a gyerekek, hanem kényelmi szempontból?
22/36 A kérdező kommentje:
20-as,köszönöm, ez nekem is eszembe jutott... :)
Aki gyerek mellett tanul, mint pl én az úgy vállalja ezt be, hogy nem megy a család kárára. Tehát nem sokat csipek le az együtt töltött időből, vagy egyáltalán nem, este a férjemmel vagyok, napkozben ellátom a családomat a hazimunkaval és a gyerekkel foglalkozok. Amikor alszik, vagy korábban kelek akkor pedig tanulok, vagy ha nsgyon eljatszik egyedül is. Nehezebb így..de nem hagynám, hogy idegen nevelje kb egész nap. Mostmar ovis, de csak fél 1ig,hiszen még itthon vagyok és egyetemet végzek levelezőn. Nekem ez a normális, de más ertekrenduek vagyunk.
2022. okt. 14. 18:14
"Tehát nem sokat csipek le az együtt töltött időből, vagy egyáltalán nem, este a férjemmel vagyok, napkozben ellátom a családomat a hazimunkaval és a gyerekkel foglalkozok. Amikor alszik, vagy korábban kelek akkor pedig tanulok, vagy ha nsgyon eljatszik egyedül is. Nehezebb így..de nem hagynám, hogy idegen nevelje kb egész nap."
Na pont erre a mártírságra gondoltam 😁
Egyébként aki car körülmények között él, es bevállalja a gyerekeket jobb?
Ugyan annyi időt van a gyerekekkel, hiszen bapközben dolgiznia KELL. Pobtosan annyira tudatos cselekedet ez is.
De ugye az ilyen anyukát nem szapulják, mert hát szegényke....
2022. okt. 14. 18:36
#24 ez nem mártírkodás amúgy, hanem egy normális gondolkodás, ahogy egy anyának kéne gondolkodni. Fel kell fogni, hogy miután gyereket szülünk már nem mi vagyunk a legfontosabbak, hanem a gyerekeink. Nem az a lényeg, hogy nekünk hogy a legjobb, hanem az, hogy nekik hogy a legjobb és ez nem azt jelenti, hogy közben nem törődhetsz magaddal is, nem lehet énidőd de a prioritás a gyerek kell hogy legyen az életedben és kész. Aki ezt nem tudja elfogadni, az a nő még nem érett meg az anyaságra. Miután a gyerekkel minden rendben, utána foglalkozhatsz magaddal is, de a fordított verzió az elég nagy önzőségre vall.
2022. okt. 14. 18:51
Én 2 évesen bölcsibe adom, mert dolgozni szeretnék. Már megőrülök a 4 fal között, ez pedig hosszú távon nem fog jót tenni a gyereknek. Hisz én is türelmetlenebb vagyok egy hosszú nap után, így pedig félkómásan játszom vele stb.
Hiszem hogyha lelkileg is frissebb leszek az csak jót tesz a kicsinek is. Hamarabb is leadnám,de úgy érzem még nem áll készen a bölcsire.
2022. okt. 14. 18:53
26os, az más te dolgozni mész nem otthon vakargatod.
2022. okt. 14. 18:55
25-ös vagyok: még azt hozzátenném, hogyha valaki dolgozik, azt nem jókedvéből csinálja, hanem szintén azért, hogy a családjának meg tudjon adni mindent. Tehát ilyenkor megint egy fontossági sorrendet kell felállítani, mert ha muszáj melózni, akkor nem lehetsz otthon egésznap a gyerekeddel, de az ilyen anya nyilván megtesz mindent annak érdekében, hogy a gyerek ne érezze rosszul magát ettől. Ellenben az olyan nővel, aki csak saját maga miatt dobja le a gyereket a bölcsődébe, hogy ő napközben Netflixet nyomasson.
2022. okt. 14. 18:55
26-os vagyok. Megengedhetem magamnak, hogy ne dolgozzak de nem szeretnék itthon maradni tovább. Imádom a kicsit,de már unom az itthon létet. Ha ovis lesz és jön a 2. Gyerek vagy már megszületett, akkor meg nem fogom hamarabb hazahozni, csak mert úgy is otthon vagyok.
2022. okt. 14. 19:02
29es dehogy imádod te. Különben nem azon agyalnál hogy aszalhatod bent minél tovább mikor te otthon vagy. De hátha ilyen gondolatok miatt nem fog összejönni a második gyerek és nem fog miattad szenvedni a mostani.
2022. okt. 14. 19:40
Kapcsolódó kérdések: