Szerintetek ez megoldaná valamennyire a problémát?
Sziasztok!
A gyermektartásdíj kérdésében sok vita van, nem csak Magyarországon, de most tekintsük a magyar helyzetet.
Sajnos nem csak az gyakori, hogy a különélő szülő nem fizeti amit kell, hanem az is, hogy a gyereket nevelő szülő a gyerektartást nem a gyerekre költi.
Szerintetek utóbbi problémára megoldás lehetne valamilyen formában az, hogy létrehozni ilyenkor egy különszámlát, amire a gyerektartásdíj érkezik, de utólag kötelezően számoltassa el a szülőt a gyámhatóság, hogy arról a számláról csak a gyerekre költött? Hasonló elszámoltatásra gondolok, mint a gondnok elszámoltatása a gondnokolt vagyonának a kezeléséről.
Nettó baromság.
A gyerektartas ugyanis akkor is q gyerekre van költve, ha a gondozó szülő abból épp a villanyszamlat fizette be, vagy abból vásárolt be.
Gondolom ferfi vagy, szegyellheted magad az osszes tobbi ilyennel egyutt!
Fogalmatok sincs, hogy mennyibe kerul egy gyerek!
Egyedul nevelem a fiam, az apja kibujik a gyerektartas elol, pedig nagyon sokat keres.
Mirol akarnal listat irni ? Tudod egy gyereknek nem csak korte kell am meg ruha!
- futeni kell ra, mert pl. magamra oktoberben nem futenek, ez kapasbol tobb tizezer Ft havonta, mert futenem kell a gyerekre! Akkor ezt rakhatod is a listad elejere.
-mosni kell, magamra nem mosnek minden nap, mert nem sarazom ossze minden nap a nadragom, meg nem eszem le a pulovert. En tudok hasznalni egy farmert egy hetig, a gyerek meg naponta ujat , ugyhogy a heti tobb ezret irhatod szinten a listadra, mert a gyerek miatt mosok ennyit ! Oblito, mososzer, aram, viz.
-en 2 perc alatt letusolok, a gyerek meg minden nap kadban furdik, szerinted az mennyi viz ??? Irhatod a listadra
-en tudok kis lampanal olvasni, de neki nem cseszem el a szemet, akkor szerinted ki miatt eg a nagy lampa ?
-en megvagyok zoldseg, gyumolcs nelkul, vagy nekem nem kell minosegi hal hogy fejlodjon az agyam a benne levo Omega miatt, nekem nem kell szinhus marha, hogy legyen vastartalekom, irhatod a szamlahoz !
- nem tudok tulorazni, irhatod a listadhoz
-hetvegen program kell, nem nagy dolog, de en ellennek a gepnel egesz hetvegen, de a gyerekkel jatszoterre kell menni, ami plusz buszjegy nekem
Undoritoak az ilyen felfogasuak, es az osszes szemettelep himnemunek aki a gyerekenek nem fizet rendesen gyerektartast, kivanom, hogy 18 vagy akarhany ev mulva a gyerek kopje le, vagy az ajtot se nyissa ra az oregeke otthonaba !! Az enyemnek legalabbis ezt fogom tanitani, azt adja vissza neki, mint amit o kapott tole !
A sok exférj szemét.
De ne feledkezzünk meg a lehúzós exfeleségekről sem. Nem csak nehéz helyzetben lévő egyedülálló anyák vannak, még ha ők is vannak többen, hanem olyanok is, akik a mellüket csináltatják meg a gyerektartásból vagy abból cseréli le a bútorokat a lakásában (true stories). Ez ugyanolyan bicskanyitogató, mint mikor nem fizet az ex. Ahogy a nehéz helyzetben lévő egyedülálló anyáknak is kevés eszköz van a kezében, az átvert ex férjeknek még kevesebb. A mentalitás (általánosítás) meg jól látszik. A bírói gyakorlatban is.
Hogy lehet ilyen hülyeséget mondani, hogy a mellét csináltatja meg a gyerektartásból? Közben meg a gyerek éhen hal, vagy mi? A külön élő szülőnek kötelessége lenne a gyerek költségeinek a FELÉT kifizetni akkor is, ha emellett az anyukának jut pénz mellműtétre.
És nem vagyok egyedülálló anya, mielőtt ezzel jön valaki.
Mondjuk úgy, hogy nem havi 40et kap anyuka gyerektartásra...hanem közelebb a 200hoz. És nem egyhaviból, hanem mondjuk fél évnyiből. Tudom mennyit keresett abban az időben anyuka, illetve azt is, hogy mennyit kellett a gyerekre költeni akkoriban. Így mellműtétre biztos nem futotta volna saját zsebből.
Nem kell mindenben a nőket védeni. Ugyanis ez nem úgy néz ki, hogy nő vagy, akkor szent vagy, ha pasi vagy, akkor szemét. Megértem a kérdező felvétését.
(jah és nem vagyok exférj, de még férfi és exfeleség sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!