Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bemerjük vállalni a harmadik...

Bemerjük vállalni a harmadik babát ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van két ovis gyerekünk 3 és 4 évesek. (Fiú -lány ) Nagyon nagyon határozottan állìtottam eddig, hogy nem szeretnék SOHA harmadik gyereket . Mostanában azonban ahogy nőnek és önálòsodnak elkezdtem úgy érezni mintha vágynék még egy utolsò babára 🙄. Kicsit azt érzem, hogy a két nagynál nem babáztam ki magam igazán mert olyan gyorsan jöttek egymás után mintha ikreim lettek volna . Annyi de annyi észszerű érvem van arra, hogy ne legyen harmadik baba de a szìvem mégis elkezdett az utòbbi időben vágyni rá.

A legnagyobb érvem ellene jelenleg a lakásunk . Imádom szeretem de csak 70m2 és csak 3 szoba van benne. Négyőnknek teljesen tökéletes mindenkinek tudunk a későbbiekben külön szobát nyújtani . Viszont ha lenne még egy akkor 2 gyereknek (valòszìnűleg az egyneműeknek) nem lenne külön szobájuk :( . Tudom a kamasz kor még odébb van addig bármi lehet, de mégis félek ettől .

A második félelmünk az az,hogy a nagyoktòl elvennénk a szuper programok lehetőségét a kicsi miatt mert kisbabával azért nehezebb egy nyaralás , kirándulás stb.

A harmadik félelmem az a munkám. 1 éve elkezdtem dolgozni és nagyon nagyon szeretem csinálni . Viszont mire a kicsi után újra bele tudnék kezdeni teljesen előröl fel kellene épìtenem mindent.

Még egy félelem az az anyagi támogatás. A felnevelését megtudjuk oldani anyagilag de , hogy hogy indìtanánk el három gyereket az életben na azt elképzelni nem tudom .

Jò hosszúra sikerült bocsánat. Na ezt mondom ilyen sok ellenérvem van mêg egy kisbaba vállalásához de mégis a szìvem nagyon szeretné. Egyébként ami még fontos infò lehet az az , hogy fiatalok vagyunk (huszonévesek)

Volt valaki ìgy? Végűl, hogy döntöttetek?

Már csak kiìrni is jòl esett magambòl.

Köszönöm szépen ha elolvassátok.

2022. okt. 7. 08:43
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos, hogy nem bántam meg soha, hogy csak egy lett. Ez is elég fárasztó, idegőrlő és anyagilag is totál csőd volt, hiába szeretem. Szerencsére már felnőtt. De nem fogok hazudni csak azért, hogy a vérmamák ne hőzöngjönek.
2023. febr. 24. 08:39
 32/32 A kérdező kommentje:
Sajnos mi is az anyagiaktòl valò félelem miatt nem merjük bevállalni.
2023. febr. 24. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!