Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bemerjük vállalni a harmadik...

Bemerjük vállalni a harmadik babát ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van két ovis gyerekünk 3 és 4 évesek. (Fiú -lány ) Nagyon nagyon határozottan állìtottam eddig, hogy nem szeretnék SOHA harmadik gyereket . Mostanában azonban ahogy nőnek és önálòsodnak elkezdtem úgy érezni mintha vágynék még egy utolsò babára 🙄. Kicsit azt érzem, hogy a két nagynál nem babáztam ki magam igazán mert olyan gyorsan jöttek egymás után mintha ikreim lettek volna . Annyi de annyi észszerű érvem van arra, hogy ne legyen harmadik baba de a szìvem mégis elkezdett az utòbbi időben vágyni rá.

A legnagyobb érvem ellene jelenleg a lakásunk . Imádom szeretem de csak 70m2 és csak 3 szoba van benne. Négyőnknek teljesen tökéletes mindenkinek tudunk a későbbiekben külön szobát nyújtani . Viszont ha lenne még egy akkor 2 gyereknek (valòszìnűleg az egyneműeknek) nem lenne külön szobájuk :( . Tudom a kamasz kor még odébb van addig bármi lehet, de mégis félek ettől .

A második félelmünk az az,hogy a nagyoktòl elvennénk a szuper programok lehetőségét a kicsi miatt mert kisbabával azért nehezebb egy nyaralás , kirándulás stb.

A harmadik félelmem az a munkám. 1 éve elkezdtem dolgozni és nagyon nagyon szeretem csinálni . Viszont mire a kicsi után újra bele tudnék kezdeni teljesen előröl fel kellene épìtenem mindent.

Még egy félelem az az anyagi támogatás. A felnevelését megtudjuk oldani anyagilag de , hogy hogy indìtanánk el három gyereket az életben na azt elképzelni nem tudom .

Jò hosszúra sikerült bocsánat. Na ezt mondom ilyen sok ellenérvem van mêg egy kisbaba vállalásához de mégis a szìvem nagyon szeretné. Egyébként ami még fontos infò lehet az az , hogy fiatalok vagyunk (huszonévesek)

Volt valaki ìgy? Végűl, hogy döntöttetek?

Már csak kiìrni is jòl esett magambòl.

Köszönöm szépen ha elolvassátok.

2022. okt. 7. 08:43
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Logika nincs benne tudom csak a gyerekeim irànti szeretet és, hogy mennyire tudnék szeretni mèg egyet.
2022. okt. 7. 10:02
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen csak a rizikóba az is benne van, hogy és ha kettő lesz maradhat?

És ezt most nem rosszból!

2022. okt. 7. 10:22
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legyen elég a kettő, láthatóan minden észérv a harmadik ellen szól.
2022. okt. 7. 10:35
 14/32 anonim ***** válasza:
71%

Hasonló dilemmában vagyunk mi is, csak mi idősebbek vagyunk. 6 és 3 évesek a gyerekek, szóval volt időm babázni, és én nem is erre az időszakra vágyom, hanem az első három év ELLENÉRE vállalnám be a gyereket (megvisel a kevés alvás). Bennünk akkor erősödött meg a vágy, mikor egy nagyon közeli felnőtt családtagunkat elvesztettük. Akkor tudatosult bennünk, hogy igazából a barátok és a gyerekek vannak nekünk hosszabb távon is, még akkor is, ha külföldre mennek, ahogy mi is tettük. Attól félünk, hogy utólag bánnánk, ha nem vállalnánk még egyet.

Nálunk eleve 7 személyes az autó, ami ennek ellenére mégsem túl nagy, és még elég fiatal autó. Szóval még ikrek is beférnének. A fizetésünk elég jó, vannak tartalékaink is. Mindketten otthonról dolgozunk, rugalmas a munkánk, én részmunkaidőben vagyok, és még ígyis elég jó a fizetésem.

A szűk keresztmetszet a lakás (szintén 3 szoba, mint nálatok), és a türelmünk (4 szobásat csak a pénzt kicentizve tudnánk megengedni magunkat, nem tudnánk annyit félretenni, mint most), illetve az ennél is nagyobb baj a türelmünk, és hogy nem jutna minőségi idő a másik két gyerekre. Ők egyébként örülnének egy tesónak, azzal nem lenne gond. A nagy kifejezetten szívesen babázik, a kicsit is imádja kezdettől. Ha lenne rendszeres segítségünk, aki napi szinten besegítene, akár velünk is lakna, és megoldott lenne a plusz szoba, akkor gondolkodás nélkül bevállalnánk.

Így most egyelőre nem fogjuk. Meglátjuk, mi lesz 1-2 éven belül. Ha addig nem történik valami, akkor valószínűleg elengedjük a dolgot. Viszont mindig arra gondolok, hogy sokan oldják meg 3-4-5 gyerekkel is, jóval kevesebb pénzből, mint mi, és ilyenkor elbizonytalanodom.

2022. okt. 7. 10:40
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
12. vagy ha beteg lesz?
2022. okt. 7. 10:56
 16/32 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Mintha rólam irtál volna :) Hasonló "probléma", szintén harmadik baba nálunk is. Annyi a különbség ,hogy anyagilag simán belefér. Hely az már necces , bár nagy családi ház,hülye elosztással 😅

Van egy sulis lassan 8 évesem, és egy ovis 5 évesem. Eddig hallani sem szerettem volna még egy gyerekről,de úgy 1 éve igen csak elkezdett foglalkoztani ,hogy mi lenne ha lenne? Amikor már szinte eldöntöttük,hogy oké jöhet, akkor vissza 2 lépés. Mégsem. Baromi nehéz döntés ez. Bár érdekes az első 2 gyereknél nem hezitáltam ennyit. Azért írom csak magamat,mert a férjem iszonyúan szeretne még egyet.

Sok minden szól a gyerek ellen. Olyan jól kialakult napirendünk van,jól összeszokott kis négyes vagyunk mi,a rakás állatunkal 🙂

Ami azt illeti én is szívesen babáznék,imádtam,élveztem.. De semmi kedvem és erőm újra minden nap,minden éjjel 15x felkelni. Megint egy egy kisebb séta alkalmával egy fél böröndnyi cuccot cipelni, sőt, talán már babakocsit sem biztos ,hogy szeretnék tolni. Néha rámjön az őrűlt vágy,gyermekeim is nagyon szeretnének egy pici tesót,főleg a kislányom. De ,hogy én mit is szeretnék?? Amikor úgy érzem vágjunk bele, jönnek a kifogások ,az ellenérvek,az ész és a szív harca.. Egy éve nálunk az ész nyert eddig. Rengeteg mindent fontolóra kell venni. És sajnos a mai világ,bizonyos helyzetek nem teszik egyszerübbé a döntéseinket.

Segíteni tudom ,hogy nem tudtam.. De lásd ,nem vagy egyedül!

Én is csak forgatom magamban... 31 éves lettem a nyáron.. Sokáig már nem forgathatom.

Pro és konra, érvek és ellenérvek. Nekem sokkal több az ellenérv, mégis nehéz elengedni..

2022. okt. 7. 10:59
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

14. nővéreméknek 5 gyerekük van (szeretnek babázni ők is) jóval kevesebb pénzből. ne tudd meg mi minden zajlik ott … csak türelem, minimális szintű jólét és nevelés, amire a gyereknek pont szüksége lenne, na az nem.

és jól írod, az ilyenek MEGOLDJÁK és ennyi, mást nem csinálnak.

2022. okt. 7. 11:01
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
A gyereked iránti szeretet nem fog havi 150ezer forintot adni neked amit kajára költesz, még 50et amit esetleg különórákra, 100at iskolakezdésre, 1milliót három jogsira, és szerintem még visszafogottan számoltam.
2022. okt. 7. 11:31
 19/32 anonim ***** válasza:
84%
Sztem 70 nm igy is kicsi, mi most 150 nm brutton ferunk el negyen rendesen. Uj auto is kell,uj lakas. Ezt szamold bele. Semmi idod nem lesz,munkahely táppénz miatt el lehet felejteni,max 4 ora. Kell tartalek rendesen,hacsak nem akarsz nelkulozni. Mai vilagban a vilaghaboru küszöbén allunk,barmikor mutalodhat a covid is. En elengednèm...
2022. okt. 7. 11:57
 20/32 anonim ***** válasza:
80%
18-as az 1 millio az 2 jogsi,bar anelkul mondjuk lehet elni.
2022. okt. 7. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!