Bemerjük vállalni a harmadik babát ?
Sziasztok!
Van két ovis gyerekünk 3 és 4 évesek. (Fiú -lány ) Nagyon nagyon határozottan állìtottam eddig, hogy nem szeretnék SOHA harmadik gyereket . Mostanában azonban ahogy nőnek és önálòsodnak elkezdtem úgy érezni mintha vágynék még egy utolsò babára 🙄. Kicsit azt érzem, hogy a két nagynál nem babáztam ki magam igazán mert olyan gyorsan jöttek egymás után mintha ikreim lettek volna . Annyi de annyi észszerű érvem van arra, hogy ne legyen harmadik baba de a szìvem mégis elkezdett az utòbbi időben vágyni rá.
A legnagyobb érvem ellene jelenleg a lakásunk . Imádom szeretem de csak 70m2 és csak 3 szoba van benne. Négyőnknek teljesen tökéletes mindenkinek tudunk a későbbiekben külön szobát nyújtani . Viszont ha lenne még egy akkor 2 gyereknek (valòszìnűleg az egyneműeknek) nem lenne külön szobájuk :( . Tudom a kamasz kor még odébb van addig bármi lehet, de mégis félek ettől .
A második félelmünk az az,hogy a nagyoktòl elvennénk a szuper programok lehetőségét a kicsi miatt mert kisbabával azért nehezebb egy nyaralás , kirándulás stb.
A harmadik félelmem az a munkám. 1 éve elkezdtem dolgozni és nagyon nagyon szeretem csinálni . Viszont mire a kicsi után újra bele tudnék kezdeni teljesen előröl fel kellene épìtenem mindent.
Még egy félelem az az anyagi támogatás. A felnevelését megtudjuk oldani anyagilag de , hogy hogy indìtanánk el három gyereket az életben na azt elképzelni nem tudom .
Jò hosszúra sikerült bocsánat. Na ezt mondom ilyen sok ellenérvem van mêg egy kisbaba vállalásához de mégis a szìvem nagyon szeretné. Egyébként ami még fontos infò lehet az az , hogy fiatalok vagyunk (huszonévesek)
Volt valaki ìgy? Végűl, hogy döntöttetek?
Már csak kiìrni is jòl esett magambòl.
Köszönöm szépen ha elolvassátok.
Szia!
Ekkora gyerekekkel, már rutinos vagy anyai szerepedben.
Kicsit se félj vállalni a harmadik gyermeket. Mi sem terveztük, de megfogant és én nagyon örültem neki. A testvérei nem kaphattak volna nagyobb ajándékot. A szeretet kapcsolatok száma minden gyermekkel tovább növekszik. Most van itt az ideje vállalni, amíg nem lesz túl nagy a korkülömbség.
Azt már eddig is megtapasztaltad, hogy gyerekekkel mindig minden változásban van. Ezért ne tartson az vissza, hogy nincs minden készen a fejedben, hogyan, mint lesz, mert van lehetősèg közben is a változtatásra, igazodásra.
A munka az életünket a családunkat szolgálja nem érdemes a munkát a család elé helyezni, mert a munkás éveinknek egyszer a végére érünk de egy nagy családban akkor is fontos szerepünk lesz.
Van az a mondás, hogy sok jó ember kis helyen is elfér. Nekünk is ekkora lakásban nöttek fel a három gyerek.
Az utolso tipikus példája annak, hogy ész nélkül szül mert "véletlen besikerült" meg deszép is a nagycsalád, sokjóember kishely. Ne helyezzük a munkát a család elé? Nehari, de akkor mégis mi a fszból szeretnél megélni, meg eltartani a gyereked, ha a munka nem fontos?
Minden változásban van persze, dr az nem jelenti azt, hogy ne lehetne gondolkodni és előre tervezni az életet, csak mert jajmajdleszvalami.
Utolsò . Van akinek szép élmény a szülés. Pl. nekem nagyon gyors természetes szüléseim voltak és a fájdalmat abban a pillanatban elfelejtettem amikor a kezembe adták a gyerekeket és mára már teljesen csak arra a pillanatra emlékszem. Szeretek babázni , imádom a mostani kort is amiben vannak . Nyilván nehézségek vannak de eltörpülnek a jò dolgok mellett. Viszont mivel ők a mindeneim szeretnék is nekik mindent megadni emiatt hezitálok a harmadik baba miatt. Félek , hogy háromnak nem tudnám megadni..ez sem biztos ugyanis előre nem tudom mennyi pénzre lesz szükség
ahhoz , hogy mindent megadjak a háromnak .semmit sem lehet tudni előre.
Szia!
Úgy néz ki letettünk a harmadik gyerek gondolatáròl. Picit az eszünkre hallgattunk . Nem merjük bevállalni. Lehet bánni fogjuk de cserébe a meglévő kettőnek megpròbálunk megadni mindent .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!