Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek valóságtól eltérő...

Gyerek valóságtól eltérő érzékelése, hárítása?

Figyelt kérdés

Képes volt azt mondani, hogy ritkán vágom a körmét, ezért rágja!

Nagyon mélyen felháborított, vagy 10x vettem ki a szájából az elmúlt 5 percben, 4 éves kora óta rágja, és most is szinte véresre van rágva, nincs mit rágnia, mégis rágja. Kb hetente vágom, de nincs mit, mert mindig csutka rövid, csak a recés részeket tudom kiegyenesíteni valamennyire, annál is nyafog. Úgy csinál, mintha hazudnék, az életben nem látszott még a fehér rész a körmén, pláne annyira nem, hogy túlérjen az ujjbegyén, vagy csak egyvonalban legyen vele. Most is nincs rajta fehér rész, mégis rágja. Kiállt a véleménye mellett és megsértődve lelépett, hogy én hazudok, de "nagylelkűen" nem haragszik érte rám, mert neki nem baj, ha ritkán vágom, ő majd megoldja és lerágja! Az eszem megáll! Most mi lesz, ha ezt képes bejátszani máshol, hogy neki le kell rágnia a körmét, mert az anyukája nem vágja le? Nevetséges. Mindezt úgy, hogy az enyém is mindig szép, én szoktam formára vágni és reszelni.

Az agyam eldobom a gyerektől(8 éves).

2022. okt. 3. 11:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Még mindig nem adtad orokbe? Ideje lenne. Rendszeresen írsz ki idióta kérdéseket szerencsetlenrol, amikből süt a gyűlölet felé
2022. okt. 3. 11:07
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
A körömrágás a szorongás jele.
2022. okt. 3. 11:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet téged ismerni valóban. Nem kellene ilyen komolyan venni, amit mond. Más emberek se fogják elhinni, hogy azért rágja, mert te nem vágod le.
2022. okt. 3. 11:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyerek, ha ilyen vagy vele nem csoda, hogy rágja.
2022. okt. 3. 11:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

8 évesen ha arra panaszkodik, hogy azért rágja a körmét, mert az anyja nem vágja le neki, a felnőttek egy része (és később egyre nagyobb része) visszaszólna neki, hogy "Hát miért nem vágod le magadnak?". Szóval ezen kár problémázni.

Ami a körömrágás mögött van, a szorongással viszont nagyon is kéne foglalkoznod!

2022. okt. 3. 11:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal nagyobb probléma a kapcsolatod a gyerekkel, a kérdésből kiindulva, minthogy mit gondolnak mások hogy nem vágod a körmét..
2022. okt. 3. 11:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én most találkozom kérdéseddel először, de süt belőle, hogy ez a gyerek érzelmileg el van hanyagolva, általad.

4 éves kora óta rágja a körmét és 4 év alatt nem jutott eszedbe, hogy miért... Amikor a körömrágás a legtipikusabb jele a szorongásnak. A javaslatom pszichológus neki és neked egyaránt. Hátha még menthető és nem egy lelkileg meggyötört felnőtt lesz, akinek még több munkájába fog telni megjavítani, amit a szülei elcsesztek...

2022. okt. 3. 12:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű. A gyerek azért rágja a körmét, mert szorong. Az anyja miatt. Ezért "fogja rád", mert máshogy még nem tudja megfogalmazni, hogy közvetve miattad rágja, nem azért, mert nem tudja, hogy le szoktad vágni.
2022. okt. 3. 12:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom de buta vagy, szegény gyermek
2022. okt. 3. 12:18
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Tipikusan olyan személy lehetsz, akinek mindig csak az a fontos, vajon mit gondol a környezete. Mindent a külvilág felé mutatsz, befelé pedig széthullik az egész. Mert úristen, mit szólnak mások. Tapasztalatból írom, nem jó így felnőni.
2022. okt. 3. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!