Gyerek valóságtól eltérő érzékelése, hárítása?
Képes volt azt mondani, hogy ritkán vágom a körmét, ezért rágja!
Nagyon mélyen felháborított, vagy 10x vettem ki a szájából az elmúlt 5 percben, 4 éves kora óta rágja, és most is szinte véresre van rágva, nincs mit rágnia, mégis rágja. Kb hetente vágom, de nincs mit, mert mindig csutka rövid, csak a recés részeket tudom kiegyenesíteni valamennyire, annál is nyafog. Úgy csinál, mintha hazudnék, az életben nem látszott még a fehér rész a körmén, pláne annyira nem, hogy túlérjen az ujjbegyén, vagy csak egyvonalban legyen vele. Most is nincs rajta fehér rész, mégis rágja. Kiállt a véleménye mellett és megsértődve lelépett, hogy én hazudok, de "nagylelkűen" nem haragszik érte rám, mert neki nem baj, ha ritkán vágom, ő majd megoldja és lerágja! Az eszem megáll! Most mi lesz, ha ezt képes bejátszani máshol, hogy neki le kell rágnia a körmét, mert az anyukája nem vágja le? Nevetséges. Mindezt úgy, hogy az enyém is mindig szép, én szoktam formára vágni és reszelni.
Az agyam eldobom a gyerektől(8 éves).
8 évesen ha arra panaszkodik, hogy azért rágja a körmét, mert az anyja nem vágja le neki, a felnőttek egy része (és később egyre nagyobb része) visszaszólna neki, hogy "Hát miért nem vágod le magadnak?". Szóval ezen kár problémázni.
Ami a körömrágás mögött van, a szorongással viszont nagyon is kéne foglalkoznod!
Én most találkozom kérdéseddel először, de süt belőle, hogy ez a gyerek érzelmileg el van hanyagolva, általad.
4 éves kora óta rágja a körmét és 4 év alatt nem jutott eszedbe, hogy miért... Amikor a körömrágás a legtipikusabb jele a szorongásnak. A javaslatom pszichológus neki és neked egyaránt. Hátha még menthető és nem egy lelkileg meggyötört felnőtt lesz, akinek még több munkájába fog telni megjavítani, amit a szülei elcsesztek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!