Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért fura vagy baj az, ha...

Miért fura vagy baj az, ha nem szeretnék barátnősködni más babás anyukákkal?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm babája (volt munkatársam) és az én babám között 3 hónap van, az övé fél éves az enyém 3 hónapos. Szokta írni, hogy alig várja hogy találkozzunk, holott én nem igazán tudok ezzel az egymáshoz járkálással azonosulni. Nem csak vele, hanem a baba-mama klubboktól is kiráz a hideg sajnos. Szüksége van a babának ilyen korban is más babák társaságára?
2022. szept. 27. 12:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyenkor a baba egyáltalán nem igényli, nagyon nem is tudnak egymassal mit kezdeni. Inkább a szülők igénylik a felnőtt társaságot és esetleg hogy a babával kapcsolatos dolgokat meg tudják beszélni valakivel, mert azok a barátok akiknek nincs vagy nem abban a korban van a gyerekük nyilván kevésbé érdekeltek a témában.

Az ilyen baba mama klubok és hasonlóktol én is irtóztam, de a gyerekes baratnőimmel szívesen csináltam babas programot. Ha erre neked nincs semmi igényed, akkor nem kell.

2022. szept. 27. 12:21
 2/14 babyboom567 ***** válasza:
100%
Nincs.Mi sem jártunk.
2022. szept. 27. 12:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj
2022. szept. 27. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Azt csinálsz, amit akarsz, de az is érthető, ha a munkatársad viszont szeretne barátkozni. 3 hónap rövid idő, majd később talán te is érezni fogod, mennyire el lehet a babával otthon kettesben magányosodni, és milyen jó, ha valakivel meg tudod osztani azokat a mindennapi dolgaitokat, amik amúgy senkit nem érdekelnek, akinek épp nincs kisbabája. De semmi olyat nem kell magadra erőltetni, amit nem akarsz.
2022. szept. 27. 12:35
 5/14 anonim ***** válasza:
49%
Én sem bírom ezt, kisfiam már 2 éves, de még most is a hideg ráz más anyukáktól. Tudom utálatos vagyok, de csak azért mert egyidősek a gyerekeink még nem kell barátnősködni szerintem. Vannak barátaim, velük szoktam találkozni, de idegenekre nincs szükségem. Baba-mama klubokat pedig 1000 méterről kerülöm. Van a baráti körben vele egykorú gyerek, de még most sem foglalkoznak egymással. 3 évesen kezdik igényelni a gyerektásaságot.
2022. szept. 27. 12:50
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Ez a "babának társaság kell" duma általában olyanoktól származik, akik nem tudják feltalalni magukat és erre fogják, hogy csavaroghassanak. Nem, egyáltalan nem kell tarsaság ilyen kicsinek. Sőt egy 2 évesnek sem nagyon, nem véletlen 3 éves kortol van az ovoda.

Én sem jártam egyik gyerekkel sem sehova. Mégis a fiam most kezdte az ovit, be tudott illeszkedni, eljátszik a társaival

2022. szept. 27. 13:02
 7/14 anonim ***** válasza:
73%

A babának nyilván nem kell társaság, hülyeség erre fogni. De azért azokatbaz anyukákat is meg lehet érteni, akik szívesen ismerkednek olyanokkal, akik hozzájuk hasonló helyzetben vannak.

Én 10 éve a játszótéren ismerkedtem meg azzal a nővel, aki a mai napig a legjobb barátnőm. Szomorú lenne, ha kimaradtunk volna egymás életéből csak azért, mert "a hideg ráz minket a többi anyukától."

2022. szept. 27. 13:12
 8/14 anonim ***** válasza:
46%
Teljes mértékben hülyeség. Nekem barátaim sincsenek, mert -lehet önző vagyok, de- nincs rájuk szükségem. Van házastársam, saját életünk, vannak hobbijaink, amik képesek a kevés szabadidőnkben lekötni, eljárunk alkalmanként szórakozni, és köszönjük, jól érezzük magunkat. Ebből kifolyólag sem tudom semmilyen mértékben megérteni azokat, akiknek ebből áll az életük, hogy folyamatosan összejárkálnak a kollégákkal, meg a szülők egymással találkoznak, pletykálnak, vihognak, meg mittudomén. A munkahelyemre pl. dolgozni járok, nem barátkozni. Nem vagyok rosszban a kollégáimmal, de nem is a barátaim, bőven eleget látom őket a napi 9 órában.
2022. szept. 27. 13:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én tök szívesen dumálok más anyukákkal is, de téged is megértelek és szerintem semmi baj nincs ezzel. A fiam maximum érdeklődés szintjén nézi a többi gyereket, de nem játszik velük, tehát őmiatta nem lenne fontos a társaság, én viszont örülök, ha napközben tudok valakivel beszélgetni kicsit.
2022. szept. 27. 14:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyereknek kell társaság ilyen kiskorban hanem az anyukának.
2022. szept. 27. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!