Miért fura vagy baj az, ha nem szeretnék barátnősködni
más babás anyukákkal?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm babája (volt munkatársam) és az én babám között 3 hónap van, az övé fél éves az enyém 3 hónapos. Szokta írni, hogy alig várja hogy találkozzunk, holott én nem igazán tudok ezzel az egymáshoz járkálással azonosulni. Nem csak vele, hanem a baba-mama klubboktól is kiráz a hideg sajnos. Szüksége van a babának ilyen korban is más babák társaságára?
Szerintem ilyenkor a baba egyáltalán nem igényli, nagyon nem is tudnak egymassal mit kezdeni. Inkább a szülők igénylik a felnőtt társaságot és esetleg hogy a babával kapcsolatos dolgokat meg tudják beszélni valakivel, mert azok a barátok akiknek nincs vagy nem abban a korban van a gyerekük nyilván kevésbé érdekeltek a témában.
Az ilyen baba mama klubok és hasonlóktol én is irtóztam, de a gyerekes baratnőimmel szívesen csináltam babas programot. Ha erre neked nincs semmi igényed, akkor nem kell.
2022. szept. 27. 12:21
2/14 babyboom567 válasza:
Nincs.Mi sem jártunk.
2022. szept. 27. 12:21
3/14 anonim válasza:
Nem baj
2022. szept. 27. 12:23
4/14 anonim válasza:
Azt csinálsz, amit akarsz, de az is érthető, ha a munkatársad viszont szeretne barátkozni. 3 hónap rövid idő, majd később talán te is érezni fogod, mennyire el lehet a babával otthon kettesben magányosodni, és milyen jó, ha valakivel meg tudod osztani azokat a mindennapi dolgaitokat, amik amúgy senkit nem érdekelnek, akinek épp nincs kisbabája. De semmi olyat nem kell magadra erőltetni, amit nem akarsz.
2022. szept. 27. 12:35
5/14 anonim válasza:
Én sem bírom ezt, kisfiam már 2 éves, de még most is a hideg ráz más anyukáktól. Tudom utálatos vagyok, de csak azért mert egyidősek a gyerekeink még nem kell barátnősködni szerintem. Vannak barátaim, velük szoktam találkozni, de idegenekre nincs szükségem. Baba-mama klubokat pedig 1000 méterről kerülöm. Van a baráti körben vele egykorú gyerek, de még most sem foglalkoznak egymással. 3 évesen kezdik igényelni a gyerektásaságot.
2022. szept. 27. 12:50
6/14 anonim válasza:
Ez a "babának társaság kell" duma általában olyanoktól származik, akik nem tudják feltalalni magukat és erre fogják, hogy csavaroghassanak. Nem, egyáltalan nem kell tarsaság ilyen kicsinek. Sőt egy 2 évesnek sem nagyon, nem véletlen 3 éves kortol van az ovoda.
Én sem jártam egyik gyerekkel sem sehova. Mégis a fiam most kezdte az ovit, be tudott illeszkedni, eljátszik a társaival
2022. szept. 27. 13:02
7/14 anonim válasza:
A babának nyilván nem kell társaság, hülyeség erre fogni. De azért azokatbaz anyukákat is meg lehet érteni, akik szívesen ismerkednek olyanokkal, akik hozzájuk hasonló helyzetben vannak.
Én 10 éve a játszótéren ismerkedtem meg azzal a nővel, aki a mai napig a legjobb barátnőm. Szomorú lenne, ha kimaradtunk volna egymás életéből csak azért, mert "a hideg ráz minket a többi anyukától."
2022. szept. 27. 13:12
8/14 anonim válasza:
Teljes mértékben hülyeség. Nekem barátaim sincsenek, mert -lehet önző vagyok, de- nincs rájuk szükségem. Van házastársam, saját életünk, vannak hobbijaink, amik képesek a kevés szabadidőnkben lekötni, eljárunk alkalmanként szórakozni, és köszönjük, jól érezzük magunkat. Ebből kifolyólag sem tudom semmilyen mértékben megérteni azokat, akiknek ebből áll az életük, hogy folyamatosan összejárkálnak a kollégákkal, meg a szülők egymással találkoznak, pletykálnak, vihognak, meg mittudomén. A munkahelyemre pl. dolgozni járok, nem barátkozni. Nem vagyok rosszban a kollégáimmal, de nem is a barátaim, bőven eleget látom őket a napi 9 órában.
2022. szept. 27. 13:19
9/14 anonim válasza:
Én tök szívesen dumálok más anyukákkal is, de téged is megértelek és szerintem semmi baj nincs ezzel. A fiam maximum érdeklődés szintjén nézi a többi gyereket, de nem játszik velük, tehát őmiatta nem lenne fontos a társaság, én viszont örülök, ha napközben tudok valakivel beszélgetni kicsit.
2022. szept. 27. 14:32
10/14 anonim válasza:
Nem a gyereknek kell társaság ilyen kiskorban hanem az anyukának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!