Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lenne, ha a szülés szebb,...

Mi lenne, ha a szülés szebb, emberibb, szerencsésebb dolog lenne?

Figyelt kérdés

Nem fájna, nem pisilnél, kakálnál be, fájdalommentes lenne

Nem pedig fájdalmas, kiszolgáltatott, megalázó helyzet lenne, ahol utána akár súlyos sérüléseket is szerezhetsz (repedés, szakadás, de lehet inkontinencia is, stb.).

Mert félpucéran feküdni több orvos előtt (+ tanuló orvosok, akik nézik közbe), és a szerencsén múlik, hogy jó orvost, ápolót fogsz ki, aki nem aláz meg, nem tesz benned kárt. Kiszolgáltatott helyzet.

2022. szept. 25. 18:07
 1/10 anonim ***** válasza:
99%
Akkor a szülés szebb, emberibb, szerencsésebb dolog lenne.
2022. szept. 25. 18:19
 2/10 anonim ***** válasza:
98%

Belegondolsz, hogy hogyan nézett ki egy szülés 200-500 éve, az teljesen barbár volt, és lehet, hogy 200-500 év múlva a mostani lesz barbár.

Mi most élünk, ezt tapasztaljuk.

2022. szept. 25. 18:23
 3/10 anonim ***** válasza:
20%
Ezt nem így kell felfogni, hanem az eredményt.
2022. szept. 25. 18:33
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem fájna, az tök jó lenne. A többi nem zavarna/nem zavart :) Tőlem annyian néznek, ahányan akarnak, csak ha valami gond van, azonnal oldják meg nekem :)
2022. szept. 25. 18:37
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

Az otthonszülésnél csak azok vannak jelen, akiben megbízol. A fàjdalom az sajnos a szülés része, de ha nyugodt környezetben van az anya ès nem sürgetik a szülést, akkor elviselhetőbb.

A ,,mellèkhatàsok" egy része megelőzhető gàtvèdelemmel ès a gyermekàgy alatti pihenéssel. A durvàbb sèrülèsek egy részèt műtèttel javítani lehet. Az enyhèbb sèrülèseken segìthet az intimtorna.

Sajnos teljesen fàjdalommentes sosem lesz a szülès, lehet,hogy ez a termèszet születèsszabàlyozó programja.

Sajnos az összes sèrülèst sem lehet megelőzni vagy kezelni.

2022. szept. 25. 18:50
 6/10 anonim ***** válasza:
13%
Ja, most mindenki le lesz pontozva, aki nem kezdi el fikázni a szülést. Oké :D
2022. szept. 25. 18:51
 7/10 anonim ***** válasza:
52%

Most ezzel mire akarsz kijukadni?! Mi lenne?! Szerinted többen szülnének? Nem értem a kérdés lényegét.

Én 2x szültem. Nem a szülés tart vissza attól, hogy egy 3.gyereket vállaljak. Ha csak a szülésen múlna, szülnék én még 5öt is. Pedig borzasztó szülés élményeim voltak.

Ennél sokkal nagyobb feladat felnevelni, éjszakázni, ha beteg akkor ápolni, majd ha kirepül, akkor nem üres zsebbel az útjára engedni. Na én ezért nem szülök többet, nem azért mert megalázó...

2022. szept. 25. 19:11
 8/10 anonim ***** válasza:
30%
Még több gyerek születne, még kevésbé figyelnének oda a fogamzásgátlás ra. Még ennyi visszatartó ereje sem lenne a természetnek.
2022. szept. 25. 20:44
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Azért nem olyan borzasztó dolog a szülés, mondom ezt úgy, hogy természetes úton született a kisfiam 4 kilóval. Fájni fáj, de ki lehet bírni, én nem éreztem megalázónak sem. Hogy őszinte legyek, nekem a terhesség része rosszabb volt, mint maga a szülés.
2022. szept. 25. 20:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Taxiban szültem, úton a kórházba. Nos, nekem nem fájt jobban, mint egy durvább migrén. Pedig nyilván semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam. A fejfájás elviselhetetlenebb. Nem pisiltem, kakáltam be. Nem volt kiszolgáltatott és megalázó. Ott volt velem a férjem, biztonságban éreztem magam. Nem szereztem semmilyen sérülést, se repedés, se szakadás, inkontinenciám sem volt. Varrni csak 2 öltést kellett.

Jó élmény volt, és mivel szeretném, hogy a többi is ilyen jó legyen, a következő(ke)t otthon szülöm.

2022. okt. 29. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!