Ha külföldön szülnétek, engednétek a családnak, hogy kijöjjenek már a szülés előtt hozzátok?
Nem.
2x is szültem császárral
Mind a 2 esetben kb 4 héttel utána jöttek ki hozzánk. Közösen a férjemmel döntöttünk így
Ez szerintem tök egyéni. Azt kell nézni, hogy a kismama számára mi lenne a komfortos, neki ebben az időszakban nem kell senkihez alkalmazkodnia, ha nem akar.
Valaki örül a segítségnek, más nyűgnek élné meg. Mindkettő érthető. Meg persze ez nagyban függ attól is, milyenek a nagyszülők.
Egyedülálló anyaként szültem, család nélkül, sürgősségi császárral, ennek fényében sem értem, mit kellene segíteni.
Arra nekem egészen biztosan nem lett volna szükségem, hogy 2-4 emberke ott működjön körülöttem meg az újszülött körül. Nálad férj is van, így még kevésbé értem a segítség részt.
Amúgy el tudtok helyezni 4 plusz felnőttet? Nem akarnátok inkább hármasban tölteni az első idoszakot? Olyan 6 hetes korában hívnám őket el egy pár napra, de akkor sem egyszerre mind a négyet
A szülés előtt teljesen feleslegesnek érzem/érezném, a szülés után viszont kinek milyen a kapcsolata a családdal és kinek milyen igénye van.
Én személy szerint a férjemen kívül látni se akartam senkit, se előtte, de utána főleg, nemhogy vendégeket fogadni akár csak pár percre is, hát még együtt lakni velük hetekre, de ez én vagyok. Anyósommal pedig jó a kapcsolatom (mondjuk ő jött is, kétnaponta kb fél órára, hozott kaját, ezzel próbálta kicsit enyhíteni az ellenkezésem :D Tényleg segített amúgy, nem csak dísznek jött), anyámmal meg nem jó a kapcsolatom különösebben, de szerencsére ő tényleg külföldön is él és nem is érdeklik annyira az unokái (vagy akár én), hogy megerőltesse magát ilyesmivel, szóval nem is volt gond ebből.
6-os: ez nem szeretet kérdése, hanem egyszerüen szülés elött meg után pár hétig böven elég volt a legszükségesebb dolgokkal törödni, nem pedig még valakit vendégül látni.
Igazán nem segítség, mert az én lakásomban nincsenek otthon, mindent folyamatosan meg kell mutatni, mi hol van, nem oda teszik vissza a dolgaimat, ahol megszoktam, azaz pakolhatok, végeredményben semmivel sincs kevesebb munkám, csak több a stressz emellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!