Miért érzem magam rosszul lelkileg a szülés után?
A babám 3 és fél hónapos, nagyon jó baba, imádom őt, semmi okom a panaszra igazából. Jól alszik éjszaka, nem vagyok különösebben fáradt fizikailag. Az első 3 hónapot tök jól viseltem, energikus voltam, minden nap mentünk sétálni, rendben tartottam a lakást, az alakom is nagyon gyorsan visszanyertem, röviden minden jól alakult, szerencsésnek éreztem magam. Aztán az utóbbi hetekben elindultam lefelé a lejtőn, nagyon magányosnak érzem magam. Egyedül vagyok egész nap, a férjem estig dolgozik, hétvégén csinálja a lakást, mert felújítunk. A nagyszülők messze vannak, semmi segítségem nincs. Rosszul érzem magam emiatt, de nagyon vágyom már arra, hogy legalább heti egyszer végre egyedül el tudjak jutni valahová. Se a férjem, se az anyukám nem érti meg mi a bajom, mert miért nem örülök, hogy ilyen nyugodt babánk van, azt kérdezik mit csinálnék, ha még állandóan sírna is. Ebben igazuk van persze, de nem tudom így látni a dolgokat a sokadik egyedül töltött nap után. Gyakran elkap a sírás, semmihez nincs már kedvem. Nem akarok ilyen anyukája lenni a babámnak. :(
Nem tudom mi a célom ezzel a kérdéssel, csak jól esett kiírni magamból. Van még valaki hasonló helyzetben?
Teljesen megértelek, én is így voltam. Amikor a férjemnek panaszkodtam erről, akkor mindig mondta, hogy hát járunk a ringatóra és babatornára, tehát kimozdulunk, akkor mi a baj? De nem értette, hogy abba semmi "feltöltődés" nincs, hogy a babával elmegyek valahova, mert akkor is csak figyelek. Még a boltban is csak kapkodok, hogy minél előbb végezzek.
Egyébként az igaz, hogy még szerencséd van, hogy nyugodt a babád. Az első babám nekem is nyugodt volt. Volt időm sorozatokat nézni, olvasni, főzni, tiptop volt a lakás. A második baba ordított egész nap, csak a kezemben nyugodott meg, nála minden kihívás volt.
Most már mindketten bölcsisek-ovisok és visszasírom az otthonlétet.
Egyszerűen hiányzik neked az énidő, és az, hogy olyan emberekkel is tölts el időt, akikkel pl. tudsz beszélgetni (mert a háromhónapos ugye nem tud válaszolgatni stb.)
Szerintem ez teljesen természetes. Az is lehet, hogy valami hormonális ingadozás is rátesz a dolgokra, de azt nem tudom, hogy a szülés után néhány hónappal ezt pontosan mi okozhatja - ha van ilyen az esetedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!