Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nálunk születnek az...

Csak nálunk születnek az utóbbi években túlnyomó többségben fiúk?

Figyelt kérdés

Valószínűleg megragadja majd a kérdés a lányos anyák tekintetét, így lehet, hogy ők többen lesznek itt...

De a környezetetekben ti mit tapasztaltak? Több kisfiút, vagy inkább fele-fele, esetleg több lányt?

Én júliusban szültem, és mostanában mindenki, akiről tudok, hogy szült, vagy szülni fog, fia lett. Amikor babát vártam, akkor is bent voltam egy facebookos babaváró csoportban és 20+ tagból három kislány lett.

2022. szept. 23. 00:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
91%

mi a munkatársaim közül az elmúlt 1 évben 5 vártunk babát. 1 kisfiú lett, a többi kislány.

baráti társaságban az elmúlt 5 évben 5 lány és 2 fiú született.

rokonaim között minket kivéve csak kisfiú lett az elmúlt 3 évben. tágabb családban a 7 év és az alatti unokák között 2 lány és 6 fiú az arány.

ez alapján minden csak nézőpont kérdése 😁

2022. szept. 23. 07:16
 12/26 anonim ***** válasza:
2022. szept. 23. 08:32
 13/26 anonim ***** válasza:
72%

Semennyivel nem születik több fiú az átlagnál.

Nálunk mondhatni 50-50% az arány.

Egy szülésznő :)

2022. szept. 23. 08:34
 14/26 anonim ***** válasza:
68%
Valamivel mindig több fiú születik (mindig és mindenhol a világon), aztán kb. 50 év felett fordul az arány. Úgy tudom, a "fiú" spermiumok gyorsabbak elvileg, de kicsit hajlamosabbak genetikai hibákra - talán ez is lehet a magyarázata.
2022. szept. 23. 08:37
 15/26 anonim ***** válasza:
74%
Egy nagyon kicsivel több fiú születik én azt hallottam azért, mert a lány magzatok között több az olyan genetikai rendellenesség ami méhen belül elhalashoz vezet, ill. Hogy a férfiak között (már a születés után) nagyobb a halandosag, ezért így egyenlitodik ki a nemek aránya. De a különbség 100 lány 105 fiú kb, ami azért nem egy óriási különbség.
2022. szept. 23. 09:03
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is volt olyan, kb. 10 évvel ezelőtt, hogy minden terhes ismerősöm fiút szült. Ebből csak az látszik, hogy a közvetlen környezetedből nem lehet következtetni a teljes népességre. Nagyjából mindig ugyanannyi fiú születik, mint lány (kicsivel több a fiúk száma).
2022. szept. 23. 09:41
 17/26 anonim ***** válasza:
81%

Erről van éves statisztika. Mindigis több fiú született, és az elmúlt években is így volt ez, bár nem akkora arányban, amekkorában tapasztalod, közelít baz 50%-hoz a konkrét szám minden évben, de egy kicsivel több a fiú:

[link]

2022. szept. 23. 09:46
 18/26 anonim ***** válasza:
Utóbbi 1 évben családi, Baráti körben született vagy úton lévő babák aránya 6-2 a lányoknak.
2022. szept. 23. 10:15
 19/26 anonim ***** válasza:
60%
Most a mi környezetünkben is sok a kisfiú, nekünk is az lett. :) Pár éve viszont az ismerősi körben szinte csak lányok születtek. Olyan mintha le lenne osztva melyik években melyik nem a gyakoribb. :D
2022. szept. 23. 11:09
 20/26 anonim ***** válasza:
60%
Én is ezt tapasztalom, nagyon meg is lepődtem, hogy ennyi a fiú. Kapásból 10 ismerősömet fel tudnám sorolni, aki 1 éven belül szült/szülni fog, abból 1 kislányról tudok. Mi is fiút várunk.
2022. szept. 23. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!