Csak nálunk születnek az utóbbi években túlnyomó többségben fiúk?
Valószínűleg megragadja majd a kérdés a lányos anyák tekintetét, így lehet, hogy ők többen lesznek itt...
De a környezetetekben ti mit tapasztaltak? Több kisfiút, vagy inkább fele-fele, esetleg több lányt?
Én júliusban szültem, és mostanában mindenki, akiről tudok, hogy szült, vagy szülni fog, fia lett. Amikor babát vártam, akkor is bent voltam egy facebookos babaváró csoportban és 20+ tagból három kislány lett.
En is ezt tapasztalom amugy, de igazabol en nem csak most, hanem olyan kb 5 eve figyeltem eloszor fel ra. Akkor is tobb kisfiu szuletett ismerosi/rokoni korben sokkal.
Kb olyan 6 ismerosom van jelenleg, aki mostanaban szult vagy epp terhes, ebbol egy var eppen kislanyt, a tobbi kisfiu.
En is babat varok, meg nem tudom a nemet, hat kivancsi leszek :D
Első, ha nem felejted el, és kiderül, megírod majd?:) Tökre kíváncsi vagyok!
Akikkel én jártam, azoknak is fia lett. A szülészeten is a nagy része a babáknak kispöcsös volt. Nekem kislányom lett, pedig mindig fiú “párti” voltam. Persze, ma már ezer fiúért sem adnám, de ezen nevetünk a férjemmel, hogy pont nekünk lett lányunk, máshol meg sorra jönnek a fiúk. :D
Én 1,5 éve szültem a kisfiam.
Akkor kb. 10-12 gyerek született körülöttem pont - rokon, kolleganő, csokos környéken lakom, na akkor itt is mindenki pont terhes volt -, és rajtam kívül egy anyukának lett kisfia, mindenki másnak kislánya.
Szóval nem, nem ezt éreztem :D
A munkahelyemen akiknek az utóbbi 3 évben született babája, zömében lányok lettek. Én is most a második babát várom, aki szintén lány lesz (az első is lány). Ismerősi körben is több a lány, bár a "magamfajta" csak lányos családok rontják a statisztikát, mert vannak ahol fiú és lányok is akadnak vegyesen. De így többségében lányok születnek/lánygyerekek vannak körülöttem.
Szerintem társadalmi szinten kiegyenlített lehet a dolog, de ilyen mikroközösségekben tök érdekes látni, mennyire vegyesek a tapasztalatok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!