Mitől ennyire népszerű és valóbban többségben vannak a 3 vagy több gyermekes családok?
Hát a mi környékünkön, Borsodban élek, nem népszerű a nagycsalád, én a 3 gyermekemmel kirívok az ismerőseim közül.
Mindenkinek egy vagy kettő van. Amikor a 3. született, sokan kérdezték, ugye nem tervezett baba volt.
Itt csak a romák nagycsaládosak, de azok nem állnak meg 3-nál, minimum 4,5,6,7 gyerek. Ott egyértelműen a családi pótlékért szülnek, és emberhez nem méltó körülmények között nőnek fel. Szomorú, hogy a statisztika szerint 10 ezerrel kevesebb a magyar, mint tavaly volt, és ezekből az említett családokból meg egyre több van...
Mi azért vállaltunk 3-at, mert a két fiú után szerettünk volna egy kislányt is. Nem a juttatások miatt, de hozzá kell tenni, hogy most így igen, 3 gyerekre több támogatás van mint kettőre.
Ez utóbbi viszont már szomorú, nem?
Nekem is ilyen kolléganőim vannak, ráadásul pedagógus vagyok, és még jobban megdöbbentett, hogy értelmiségi gyerekszerető pedagógusok is képesek erre...
De ez már más téma, de az biztos, hogy egyre több olyan fiatal van, aki csak egy gyereket tervez, testvérről hallani sem akar, legalábbis mifelénk. Az okok mindig az anyagi létbizonytalanság...
Pedagógusként olyan hátrányos helyzetű gyerekeket tanítok, akik többgyermekes nagycsaládból származnak, nem ritka a halmozott fogyatékosság, a szülők még örülnek is ennek, hiszen akkor több a családi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!