Ezek mennyire normálisak, hogy úgy van beadva a gyereknek, hogy a tesója normális?
2 esetet szeretnék kiemelni. Nem kell támadni, mindenki azt csinál amit akar, felfogtam. Érdekel, hogy ki hogy látja, akik érintettek ebben, azok milyen szinten látják ennek a hátulütőit.
Instán láttam: az egyik anyukának down-os fia van. 3 éves, nem beszél. Van egy 1,5 éves gyereke, aki már utánozva mondja a szavakat, és az anyuka azt szokta rájuk mondani, hogy ikrek, mert egy szinten vannak még.
A másik azt az óvodában láttam: van egy ikerpár, az egyik autista. Egy oviba járnak, az autista gyerek mellett van egy árnyék pedagógus. Nem beszél, játékba nem lehet bevonni, járni tud, színezni, rajzolni még 5 és fél évesen sem tud. A másik egészséges. Az van beadva a nem autinak, hogy a testvére még kicsi, azért nem tud dolgokat, azért nem tud színezni, azért nem tud beszélni.
Szerintem nem lenne nehéz elérni, hogy a testvére ne csúfolja. Egy gyerek nem hülye, csak kicsi. Pont akkor fog értetlenkedni, ha azt hiszi, a testvére egészséges, de nem ezt tapasztalja. Ha meg lenne mondva, hogy beteg, szerintem sokkal könnyebben elfogadná a helyzetet.
Bár mi ilyesmiben nem hazudunk a gyerekeknek, szóval semmiképp nem tartom jónak.
Az insta anyukánál nyilván látják, hogy itt nem ikrekről van szó, szóval ez a saját szegénységi bizonyítványa, bár már az is, hogy egyáltalán instaanyuka.. meg úgy a komplett világ szegénységi bizonyítványa..
Az ovis ügyben pedig majd ha picit még nőnek el lesz magyarázva a tesónak gondolom mi a helyzet, most még egyszerűbb ez. Unokahugom is autista, nem fogjuk belebeszélni, hogy “te más vagy” vagy hasonlók ahogy a többi gyereknek sem hívjuk fel erre a figyelmét a családban.
Egyáltalán nem kell használni az autista kifejezést.
Azt kell mondani, hogy mindenkinek van nehézsége, kinek nagyobb, kinek kisebb. Van, amit könnyű helyrehozni, van, amit nehezebb. Van, aki szemüveges, mert nem lát olyan jól, van, aki nehezen rajzol, nehezen beszél, nehezen barátkozik, nehezen mozog, van, aki nem tud megenni ételeket, mert rosszul lesz stb.
Te kicsim pl nehezebben tanulsz verset, mint a Mancika, ezen sok gyakorlás segít, de nem vészes. A tesódnak több dolog is sokkal nehezebben megy, mint neked, nehezen rajzol, nehezen beszél, nehezen játszik másokkal neki többet kell gyakorolnia és évekbe telik, hogy sikerüljön, de idővel menni fog.
Nem a különbözőségeit kell hangoztatni, hogy autista és ő ilyen, nem tud változni, hanem évekbe telik, de tudatában kell a tesónak és a kissrácnak is lennie azzal, hogy neki 5x annyit kell próbálkozni és tenni érte, mint másnak, mert ami neki nehéz, az másnak könnyebben szokott menni.
Az első szerintem csak "viccel"
Nem értem h miért kell hazudni a gyereknek.?! A saját szintjén ellehet neki magyarázni a dolgokat.
Ahogyan a vak testvérére se találnék ki kamudumát, így ezekre se kellenno minden marhaságot összehordani
Nem kell hazudni a gyereknek #6.
El lehet ezt mondani kíméletesen is, ahogyan #5ös írta, de egyáltalán nem akárhogyan, mert abban gondolom mind egyetértünk, hogy egy gyereknek se kívánnánk olyan gyerekkorát, ahol az anyuka azt mondja mindenre: mert te más vagy mint a többiek.
#5 már miért viccelnék? Szerinted nem nehéz a helyzet?
#1es vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!