Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki clairsben lyukasztotta ki...

Aki clairsben lyukasztotta ki a gyerek fülét, később, ha benőtt a lyuk..?

Figyelt kérdés

Volt, aki visszament problémázni? Június elején lyukasztottuk ki a gyereknek, fertőtlenítve volt rendesen, forgatva volt rendesen, semmi baja nem volt, be se gyulladt, meg semmi. Most beteg lett, infralámpázáshoz kivettem, nehogy felforrósodjon, két napig így volt, és nincs ott a lyuk a gyerek fülén. Sír, ha be akarom tenni, ő sem találja, én sem. Valami aprócska helye van csak, de lyuk nincs, nem csúszik be sehogy a fülbevaló vége.

Nagyon mérges vagyok, már 3 hónapja történt a lyukasztás, azóta bőven helyre kellett volna állnia, tényleg vasárnap este vettem ki, szerdán reggel nem megy be, nincs hova.

Persze jól ment a lyukasztás, de 45 perc volt, mert a gyerek az első után nehezen vette rá magát a másodikra. Hallani sem akar új lyukasztásról.

Úgy érzem valamit elrontottak, talán túl keskeny volt a lyuk, vagy az volt a gond, hogy nem vérzett, mikor lyukasztották, vagy fogalmam sincs. Akinek van tippje, írja meg, mit kellene csinálnom.

Ja és mióta lyukasztották, a gyerek fülében van egy "göb" szerű valami, tehát egy kemény csomó, de azt hittem az a járat miatt van, és idővel felszívódik(én már nem emlékszem a sajátomra). Na most is ott van.

Mit csináljak szerencsétlen gyerekkel, hogy ne kelljen megint átszúratni a fülét?

2022. szept. 14. 11:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam, hogy két elvileg ép bőrfelület egybeolvadna, mert ezt jelenti a gyógyult lyuk, amire elégnek kellett volna lennie 3 hónapnak, annyi idő alatt nem normális, ha sebes marad.. de ja, vissza kellett volna rakni az infralámpázások között, akkor ez most nem lenne, de fene se gondolta, hogy még nem ép.. egy gyógyult, 3 hónapos lyuknak nem szabadna összeforrnia. Nekem ez még mindig nem tetszik, sem a kemény rész a "lyukban". Én nem hordok fülbevalót évek(évtizedek óta), a lyuk még mindig rendben van. Évente, ha egyszer rakok bele egy két órára, sokat mondtam.

9es, mit tapsolsz? A gyerek fülbevalót akar lyukasztás nélkül, amit tökre megértek, mert egy lyukasztáson már túl van! Amúgy egyáltalán nem szokatlan a reakciója, a csaj mondta a clairsben, hogy általában ez van, amint kilőtték az egyik fület, a gyerekek meggondolják magukat és sírnak, hazaviszik a szülők a másik fél fülbevalót, lyukasztatlan másik füllel, és pár nap múlva visszajönnek vele, ha a gyerek(iskolások is) bátorságot gyűjtöttek.

Egyáltalán nem érzem gáznak, hogy fél attól, hogy lyukat lőnek a testébe, pláne, hogy már egyszer végig csinálta, és tudja, hogy fáj.

Aki blomdahlos fülbevalót rakatott a gyereknek(vagy magának), annak is benőtt a helye? Ugye ez volt a másik lehetőségünk, csak féltem, hogy elkapja a fejét a szúrásnál, az lassabb folyamat.

Lehet rakok rá egy kis betadint vagy sebbenzint, vagy ezt a fertőtlenítő folyadékot és megpróbálom még egyszer..

2022. szept. 14. 13:21
 12/22 anonim ***** válasza:
72%
Gratulálok, kínozd csak a gyereket tovább. Ha ennyire okos vagy és tudod, hogy nem forr be, akkor minek teszed fel a kérdést?! Fújkáljad meg szúrkáljad a gyerek fülét te agyatlan, meg ne várd hogy szegény kislány összeszedje a bátorságát és magának kérje az újabb lyukasztást. Szerinted mégis mi baja lesz ha nem lesz fülbevalója? Semmi az ég világon, csak az ilyen hülyék, mint te, játsszák az agyukat mert “jajj nem elég kislányos a gyerek”….
2022. szept. 14. 13:28
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nézd! Teljesen mindegy a technika. Én egy kapcsostűvel szurkáltam át a fülemet a koleszban.....

A gyógyulási folyamat egyén függő. Szúrathattad volna azt okleveles több 10 év tapasztalattal rendelkező piercingessel is. Ha kiveszed, beforr!!!

2022. szept. 14. 13:30
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

12-esnél a pont.

Ha még akarta is előzőleg, elment a kedve, el kéne fogadni, nem házilag szórakozni egy amúgyis gyulladásban lévő szervezettel.

Szerintem tegyél rá még betadine-t, octenisept-et, alkoholt, sebbenzint, meg még a jó ég tudja mit. Hamarosan vadhús is lesz rajta, az lesz még csak a szép látvány meg kellemes érzés neki.

2022. szept. 14. 13:34
 15/22 A kérdező kommentje:

12esnek szövegértési gondjai vannak. A GYEREK 9 éves! MEGVÁRTAM, amíg AKAR fülbevalót. Akart ő 5 éves korában is, mégis 9 évesen lett kilyukasztva, mert akkor szánta rá magát. MOST 3 hónappal később még mindig KELL NEKI a fülbevaló, de nem akarja újra kilövetni. Amiben teljesen igaza van, a fülbevaló nem olyan, hogy kiveszed két napra, és újra kell lövetned. 3 hónap alatt be kellett volna gyógyulnia annyira, hogy ne forrjon össze, a gyerek MOST IS akarja a fülbevalót, csak az új átszúrást nem! És most nekem kell megoldanom, hogy AZ Ő KÍVÁNSÁGA teljesüljön!

A komplexusaidat éld ki máshol, képzeld nem azért van fülbevalója, mert én akartam! Ő akart/akar, mert szépnek találja magán/másokon.

Egyszer tök bátran csinálta, rászánta magát, kibírta, de most nehogymár többször kelljen lyukasztani, mert szarul csinálták meg. Ez egy jogos felháborodás, meg is mondták az instrukciókat, MINDENT aszerint csináltam. Ha elcseszték, az miattuk van.

Gyorsan felteszem a kérdést a facebookos blomdahl csoportban is, csak névvel nem akartam lehúzni egy üzletláncot a facebookon..

Nem hiszem, hogy 3 hónapos lyukasztás után fel kellene merülnie az emberben(pláne, hogy a clairses ajánlás alapján bizsu is mehetne bele, meg kivehető ilyenkor, mert "gyógyult" szerintük), hogy jajj ha kiveszem két napra, újra kell majd lövetnem.

2022. szept. 14. 15:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy a gyerekeknél más e, de nekem három lyuk volt a fülemen. Az első a "normál helyén" a második valamivel fölötte, és egy harmadik még feljebb. Az elsőben mindennap bent van a fülbevaló, a másodikban viszont évek óta nem volt semmi , mégsem forrt be! Most kipróbáltam.... A harmadik lyuk,a legfelső valóban elég hamar beforrt, annak már a helye sem látszik.
2022. szept. 14. 15:45
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Látom neked teljesen mindegy hogy mit írok.

Lehet itt hibáztatni azt aki szúrta, csak nincs igazad benne!

Ez nem agysebészet. NEM LEHET ELRONTANI!!!

Max úgy hogy nem szimmetrikus

Ezt TE rontottad el, mert nem tettél bele másikat.

( egyébként kivenni se kellett volna)

2022. szept. 14. 15:45
 18/22 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, nekem 15 évesen lett kiszúrva a második pár lyuk, én akartam. Ha hajmosáshoz kivettem a 3-4 hónapja bent lévő fülbevalót, akkor 15 perc alatt varas lett, és csak szenvedések árán tudtam visszatuszkolni a fülbevalót, pedig nem bizsu volt. Egyszerűen mindenkinek más ez, én pl egy jó évig szenvedtem, mire olyan stabil lett, mint a babakorom óta meglévő lyukpár.
2022. szept. 14. 15:55
 19/22 A kérdező kommentje:

Átszúrtam a fülbevalóval, a fülében ilyen fehér krémszerű cucc volt, rákerestem neten:

A frissen lőtt és még meg nem gyógyult benőhet, ha kiveszi a fülbevalót. Ezért kell a fülbevalót legalább 6 hétig, illetve a porcba lőtt fülbevalót legalább 12 hétig folyamatosan viselni.

A teljesen meggyógyult lyuk már nem nő be. A szúrási csatornában bőr fedi be a belövés által keletkezett „sebet”. Néha úgy tűnhet, hogy benőtt, mert faggyúcsepp keletkezhet, ha sokáig nincs fülbevaló a fülben.

[link]

Ajánlom az oldalt és köszi a sok nem hasznos választ. Nem létezik, hogy 3 hónapig sebes maradjon, és olyan sem, hogy két nap alatt beforrjon. Csak sebes fül képes beforrni. Nálunk el volt tömődve ilyen bőrszínű izével, ami benövésnek látszott/érződött, ezért nem talált bele a fülbevaló, de ugye csak utólag esett le. Kis sírás volt, és átnyomtam a betadinos fülbevalót, másik oldalán kijött a krémszerű faggyú.

Még szerencse, hogy nem mentem vissza a gyerekkel lyukasztatni és nem vártunk sokat.

Itt cimpánál 6 hetet, porcosnál 12 hetet írnak, előtte tud csak beforrni, mikor már letelt a várakozási idő, nem. Valószínűleg nálatok is csak kosz(faggyú) volt a lyukban.

2022. szept. 14. 16:11
 20/22 anonim ***** válasza:
65%
Szadista állat.
2022. szept. 14. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!