Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki clairsben lyukasztotta ki...

Aki clairsben lyukasztotta ki a gyerek fülét, később, ha benőtt a lyuk..?

Figyelt kérdés

Volt, aki visszament problémázni? Június elején lyukasztottuk ki a gyereknek, fertőtlenítve volt rendesen, forgatva volt rendesen, semmi baja nem volt, be se gyulladt, meg semmi. Most beteg lett, infralámpázáshoz kivettem, nehogy felforrósodjon, két napig így volt, és nincs ott a lyuk a gyerek fülén. Sír, ha be akarom tenni, ő sem találja, én sem. Valami aprócska helye van csak, de lyuk nincs, nem csúszik be sehogy a fülbevaló vége.

Nagyon mérges vagyok, már 3 hónapja történt a lyukasztás, azóta bőven helyre kellett volna állnia, tényleg vasárnap este vettem ki, szerdán reggel nem megy be, nincs hova.

Persze jól ment a lyukasztás, de 45 perc volt, mert a gyerek az első után nehezen vette rá magát a másodikra. Hallani sem akar új lyukasztásról.

Úgy érzem valamit elrontottak, talán túl keskeny volt a lyuk, vagy az volt a gond, hogy nem vérzett, mikor lyukasztották, vagy fogalmam sincs. Akinek van tippje, írja meg, mit kellene csinálnom.

Ja és mióta lyukasztották, a gyerek fülében van egy "göb" szerű valami, tehát egy kemény csomó, de azt hittem az a járat miatt van, és idővel felszívódik(én már nem emlékszem a sajátomra). Na most is ott van.

Mit csináljak szerencsétlen gyerekkel, hogy ne kelljen megint átszúratni a fülét?

2022. szept. 14. 11:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
56%

Ne szúrasd át, ilyen egyszerű.

Miért kínzod szerencsétlent? Hogy neked tetsszen?!

2022. szept. 14. 11:48
 2/22 anonim ***** válasza:
77%

Semmit, ne szúrasd át.

Kisebb koromban nekem is sokszor beforrt a lyuk, ha csak egy napig nem volt benne fülbevaló, akkor már szúrhatták/lőhették újra.

Mondjuk azóta magamnak szúrtam, 6 is van, és egyik sem forrt be.

Claire’s-ben pedig többet ne szúrassatok, nem jók…

2022. szept. 14. 12:01
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
Normális ha beforr ilyen piciknél rövid idő alatt.Arról nem a lyukasztó tehet
2022. szept. 14. 12:22
 4/22 anonim ***** válasza:
89%

Nem lehet keskeny a lyuk! A lyuk akkora lesz amekkora a fülbevaló szára.

Nem szabad forgatni egyébként (ha ezt ott tanácsolták az BAJ)

Az h nem vérzik nem probléma.

És igen egy 3 hónapos lyukasztás benőhet pár nap alatt. A gyógyulási idő egy fél év is lehet.

Amit tehetsz:

Hagyod a francba, majd ha akar csináltattok megint.

Most átszuszakolod a fülbevalót a megmaradt kis lyukacskán (baromira fog neki fájni, és 90% hogy begyullad egy kicsit, amit octiszept spray, vagy tetran krém gyorsan helyrehoz

2022. szept. 14. 12:22
 5/22 anonim ***** válasza:
70%
Talán nem a gagyi Claire’s-ben kellett volna lyukasztani szegény gyerek fülét, hanem minőségi szakembernél….. ettől függetlenül nem a lyukasztás hibája, hogy beforrt, nem is tudom, ez hogy merült fel benned?! Jézusom… hagyd békén szerencsétlent, és majd kilyukasztjátok normális helyen neki újra, ha majd ő kéri.
2022. szept. 14. 12:30
 6/22 A kérdező kommentje:

A gyerek 9 éves, direkt megvártam, amíg magának akarta. Ő választotta a követ, meg minden, kivetetni én akartam, ő nem akarta. Nem babáról van szó, de volt sírás rendesen a fülbelövésnél, meg pánik, nem tudott megülni, mert félt és elkapkodta a fejét, de fülbevalót nagyon akart.

Normális, hogy beforr? 3 hétig mondták a fertőtlenítést, utána ki lehetett volna venni, meg cserélgetni bizsura csak 3 hónapot mondtak(mondjuk még nem cserélgette, mert ez tetszik neki), nem úgy tűnt, hogy normális, hogy gyorsan beforr. Az nem egy nyílt seb, ha begyógyult benne(a a lyukban) körben sima bőrfelületnek kellene lennie, hogy lenne normális, hogy begyógyul? 3 hónap után 5x be kellett volna gyógyulnia, és akkor nem forrt volna össze.

2022. szept. 14. 12:30
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb. 6x volt lyukasztva a fülem, abból volt porcban is, és egy idő után mind beforrt, ha nem tettem bele fülbevalót…..
2022. szept. 14. 12:32
 8/22 anonim ***** válasza:
86%

Normalis hogy beforr.

Szerintem varjatok mig idoesbb lesz es nem cirkuszol. 9 eves mar azert eleg nagy, hogy hiszti nelkul vegigcsinalja, eloszor azt hittem 2-3 eves gyerekrol beszelsz, azok viselkednek igy.

2022. szept. 14. 12:34
 9/22 anonim ***** válasza:
84%

"...mert a gyerek az első után nehezen vette rá magát a másodikra. Hallani sem akar új lyukasztásról."

👏👏👏👏

2022. szept. 14. 12:46
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Ki lehetett volna venni és másikra cserélni. Nem pedig pár napig úgy hagyni.

Az egyébként is gyulladásos szervezete (gondolom ezért kellett az infra lámpa) gőzerővel dolgozott. Tehát a fülén a lyukat is próbálta az immunrendszere helyrehozni.

2022. szept. 14. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!