Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem állok még készen?

Nem állok még készen?

Figyelt kérdés

A párom már nagyon szeretne gyermeket, valahol én is vágyom rá, de borzasztóan félek az anyagiaktól, hogy mit hogyan fogunk megoldani? Másban is előjöttek ezek az érzések?

A körülményeink nem rosszak, saját házban élünk, igaz hitelünk van, de a bevételünk 20%-át sem teszi ki, van 2 autónk, igyekszünk tudatosan élni. Hogyan tudnám leküzdeni a félelmem?

2022. szept. 7. 11:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Sehogy. Ha kész leszel rá is lesznek félelmek, de már nem olyan erősek, hogy visszatartsanak.
2022. szept. 7. 11:29
 2/17 anonim ***** válasza:
65%
Ilyen feltételek mellett én azonnal belevágnék konkrétan. Nálunk még kb 1 év, mire indulhat a kistesó buli, a bevételünk egy kicsit magasabb százalékát fogja vinni a nagyobb otthon miatt felett hitel, de az a helyzet, hogy az idő megy. A világ meg most olyan, amilyen. Nyomorra nyilván nem vállalnánk, de egy normális színvonalra igen. Akkor is, ha 700 ft egy kiló kenyér. Vagyis ha boltban venném, akkor annyit fizetnék érte. Ha nem vág földhöz az új gáz és villanyszámla, akkor a kérdést sem értem.
2022. szept. 7. 11:29
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Írj egy listát a bevételeidről, a kiadásaidról és a megtakarításokról. Az elején nem kerül sokba egy kisbaba, tervezd be, hogy kb. ennyi lesz a pelenka, ennyi a babaruha, stb. Látni fogod, hogy mennyire jönnél ki a pénzből.
2022. szept. 7. 11:31
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mi az, amit érdemes előre megvenni? Mik azok a dolgok, használati eszközök, amelyek nélkülözhetetlenek egy babának?

2022. szept. 7. 11:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha az eszközök megvétele fejtörést okoz, akkor nyilván anyagilag sem áll készen az ember. De millió lista van, hogy mi a szükséges és az ajánlott babakelengye. Nem mellesleg lehet kapni 150ezerért is kiságyat és talán 30 ezerért is teljesen tökéletesen, használhatók, új kiságyat. Komód, ruhák babakocsi, szobaberendezés, opcionálisan hordozókendő tényleg pár tízezertől a csillagos egű határig mozog árban. Erről ne itt informáltódj. Nézz listát, írd be a tételeket googlebe, aztán látni fogod.
2022. szept. 7. 11:50
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem az okoz fejtörést, hogy ki tudjuk-e fizetni, hanem csak egy egyszerű kérdés már szült nőktől, hogy mi az amit előre meg lehet/érdemes megvenni. Szeretek előre gondolkodni. Rengeteg lista van, számos olyan tétellel amelyeket nem tartok feltétlenül szükségesnek, a pazarlás pedig nem az én világom. Ettől függetlenül lehet hasznos is az adott dolog, amit nem feltétlenül tudhatok még, ugyanis első gyermekünk lesz majd.
2022. szept. 7. 11:57
 7/17 anonim ***** válasza:
50%
Babakocsi és igazán jó ágy, amit elsőre érdemes venni, mert én pl 110ért néztem ágyat, de 12 éves koráig jó, mert át alakítható, sok fiókos, szekrényes kombinált.
2022. szept. 7. 12:00
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első kérdésed nem a babaholmikról szólt. Most komolyan egy lista összesítése után fogod eldönteni h lesz e gyereketek. Egy megtakarításból lehet a kezdetek finanszírozni, egy gerekwt két normális fizetésből saját otthon mellett könnyen ki lehet gazdálkodni. Különben nem szülne senki.

Inkább kifogás szagú ez nekem

2022. szept. 7. 12:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek mas, igazabol a gyereknek csak pelenka a letszukseglet az elejen... az agyatokban tud aludni, kezedben tudod fogni, takaroval betakarod.Vegyszeres vacak furdetok sem kellenek az elso honapokban.

Ja es a legzesfigyelo, ami eletmento lehet ( gyerekkorhazban dolgozom, es nem, nem ritka a bolcsohalal sajnos ...)

Hasznaltan vettem tokeletes agyat, hozza uj matracot. Ruhakat akciosan, utana hasznaltan. Baby Bjorn pihenoszek ami eletem legjobb vetele volt, szinten hasznaltan. Jatekokat kapott ismerosoktol. Szoptattam. Ugyhogy az elso evben alig kellett kolteni.

Most, hogy iskolas inkabb most jonnek a dolgok ugye, kulonorak, kirandulasok, klubok. stb.

2022. szept. 7. 12:05
 10/17 anonim ***** válasza:
80%
Akkor kiságy, amiben nem aludt. Pelenkázó komód, amiben a ruhák is vannak, babakocsi, amiben nem marad meg, autóshordozó, ami nélkül ki sem adják a kórházból, akkor sem ha nincs autód pl, légzésfigyelő, ami felesleges volt, mert nem aludt kiságyban. Ruhák, textilpelus, babatörölköző, kiskád állvánnyal mindenképpen. Babahinta, pihenőszék nálunk totál kidobott pénz. Cumi és cumisüveg meg mellszívó is. Kendő, nagy terhes/szoptatós párna, csöcs és egy kényelmes, nagy fotel lábtartóval. Ennyi kellett összesen. Másnak meg isten áldása az, ami nálunk a sarokban porosodott. Szóval tök mindegy, hogy kinek mi válik be. Majd a gyereked eldönti. Addig nézzed a listát és nézd meg, hogy mi az, ami szerinted neked kell, mert azt látod segítségnek. Az meg, hogy a Julinak jó volt-e, az hótt mindegy.
2022. szept. 7. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!