Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megőrjít az itthonlét,...

Ha megőrjít az itthonlét, akkor még nem állok készen arra, hogy anya legyek?

Figyelt kérdés

Van egy félév "üresjárat" az életemben, mert passziváltattam az egyetemen.

A többi barátnőm vagy tanul, vagy dolgozik. A párom elmegy 9 körül, néha együtt ebédelünk, de általában 4-5(-6) között jön haza csak. Mióta nincsenek óráim, elég egyhangúan telnek a napjaim. Reggel amíg kettesben vagyunk, minden tök jó, nézünk valamit készülődés közben, még összebújunk, megreggelizünk. Utána délelőtt ha aznapra nincs külső programom, akkor kitakarítok, esetleg sütök valamit, gardróbot válogatok, ezzel elmegy a délelőtt nagyrésze. Ha megyek valahová, akkor készülődök, az másfél-2 óra (ha én mosom meg a hajam). Délután ha itthon vagyok, akkor általában unatkozom, ami azt jelenti, hogy sorozatot/filmet nézek, vagy olvasok, esetleg tornázok, rendelgetek, vagy recepteket keresek. Utána hazajön a párom és akkor megint jó minden. Ez 2 hete van, az elején még örültem is, hogy lesz egy kis szabadidőm, meg milyen jó lesz, de már most szomjazok a társaságért, és annak is örülök, ha a 75 éves szomszédnéni csenget át valamiért, vagy heti egyszer jön egy hölgy takarítani és beszélgetünk közben. Lehet az idő miatt is vagyok ilyen, mert azért nyáron a barátaim többsége jobban rá(m)ér, de még addig is van 3 hónap, én addig megőrülök itthon... Tényleg ez, hogy nincs kihez szóljak, nem nagyon történik semmi a mindennapokban és az a legnagyobb történés, hogy leakciózták a kabátot, amit kinéztem, vagy hogy szín szerint rendeztem a párom szekrényében az ingeket.

Viszont mi eredetileg szerettünk volt 2022-re már kisbabát, és ez megijesztett. Vele is én lennék itthon, és nem tudom, hogyha most, pár hét után már így vagyok, akkor mi lenne velem, ha 2-3 évig kéne ezt csináljam. Főleg, hogy ahhoz még társulna egy kialvatlan, fáradt állapot is... Ez nagyon elbizonytalanított, mert eddig is tudtam, hogy a baba lemondásokkal jár, de most, hogy benne vagyok egy olyan szituációban, amiben akkor is lennék, nagyon rossz. Vagy Ti hogyan élitek meg anyaként a mindennapokat? Mert most ha nagyon elegem van, max fogom a cuccom és lemegyek a nagyszüleimhez vidékre kicsit, vagy szétnézek a közeli plázában, de egy kisbabával nem mozog ennyire könnyen az ember (szerintem).

2020. márc. 4. 10:10
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
69%

Nincs kedvem regényt olvasni, de engem is megőrjít az itthonlét, mégis van 2 gyerekem, a kisebb pár hónapos, a nagy ovis. Nem ezen múlik az anyaság.

Csak itthon lesz attól valaki automatikusan szar anya, ha nem ül otthon sok évig a gyerekkel.

2020. márc. 4. 10:19
 2/37 anonim ***** válasza:
92%
Gyerek mellett nem fogsz otthon sem unatkozni. Másfél óráig pl. biztos nem leszel a fürdőben, fél percenként lesz mit takarítani, aludni meg nem sokat fogsz. :D Nem is kötelező sem most, sem gyerekkel folyton a lakásban lenni, ki lehet találni társas programot. Iratkozz be valami önképzőkörre, festészet, sport, természetjárás, nyelvtanulás, programozás...
2020. márc. 4. 10:23
 3/37 anonim ***** válasza:
60%
Én sem olvastam végig, bocs, de legtöbben szenvedünk (is) a gyerek mellett, de ha eljön az ideje, találsz alkatodhoz illő megoldást. 100 féle módon nevelünk gyereket.
2020. márc. 4. 10:37
 4/37 A kérdező kommentje:
De pont ezaz, hogy én nem szenvedésként szeretném megélni ezt az egészet.
2020. márc. 4. 10:42
 5/37 anonim ***** válasza:
31%
En is itthon vagyok most. Fel lehet dobni ezeket a napokat is. En nyelveket tanulok, jogara es pilatesre jarok, onkentes munkat vegzek egy segito szervezetnel. Sosem unatkozon. Keress te is valami jo elfoglaltsagot.
2020. márc. 4. 11:01
 6/37 anonim ***** válasza:
80%

1,5 óra készülődés??? Hát, max.ha bálba megyek. De azért, mert kiteszem a lábam otthonról nem kell 1,5 óra. Gyerekkel meg nem fogsz unatkozni, mert ilyenekre nem igazán lesz idő, hogy szín szerint rendezd a szekrényed.

Csak úgy mellékesen a gyerek nem unaloműzésre van ám kitalálta! Azért őrülsz most meg, mert nincs értelmes hobbid, nincs cél az életedben! Erre nem gyereket kell szülni, hanem jobban megismerni magad, hogy mi is érdekel igazán.

2020. márc. 4. 11:15
 7/37 anonim ***** válasza:
83%
Szegény te..milyen rossz neked.Talán abban a fél évben ne alkalmazzatok takarítónőt, hanem takaríts te és akkor két napra máris van elfoglaltságod.Gondolom az nem működne, mert leesne a műkörmöd vagy a bőröd menne tönkre..Ez egy cica nyávogás, hogy jajj de jó nekem míg ti a gyerekkel otthon vergődtök.:) Hát nem tom.Nincs takarítónőnk és csak egy gyerekünk van mégis minden időben van mit csinálni.De amikor nem volt gyerek is remekül feltaláltuk magunkat.Volt hobbink voltak, vannak barátaink van munkánk.Neked nincs személyiséged, ezért nem találod fel magad.Ami nem baj, mert nem vagyunk egyformák, de ha ennyire unatkozol kezd el fejleszteni magad, találd meg azokat a dolgokat amik felkeltik az érdeklődésed, amit szívesen csinálsz és máris rendben lesz az életed.Gyereket meg akkor vállalj ha majd szeretnél, mert ez a fontos, hogy ha azt érzed majd, hogy igen, nagyon vágyom rá, akkor az a szeretet ami a megérkezése után elönt átvisz azokon a kevésbé csodás pillanatokon amiktől most eszedbe jutott félni:)
2020. márc. 4. 11:17
 8/37 anonim ***** válasza:
76%
Az se ártana, ha elolvasnál egy könyvet mondjuk.
2020. márc. 4. 11:28
 9/37 anonim ***** válasza:
86%

Így van, nem való, ez nyavalygás, még nem vagy felnőtt.

Egy kisbabával tök könnyen lehet mozogni, felöltözteted és kimentek, ez a titok.

Plusz nagyon sokan vannak, akik értelmesen elfoglalják magukat. Bár biztos van valami nagyon jó magyarázatod, de ha egyáltalán nincs mit csinálnod, akkor tényleg nem értem, minek kellett passziváltatni az egyetemen.

Ha pedig otthon vagy, miért jön takarítónő?

Miért nem dolgozol?

Miből rendelgetsz?

2020. márc. 4. 11:32
 10/37 anonim ***** válasza:
89%

Ááá, ne bazz, van takarítónő, miközben halálra unod magad??

Hát ez beszabehu!

Dolgozni nem akarnál véletlenül abban a félévben, míg otthon vered magad? Ha már passziváltatni kellett, különösebben az egyetem se mehet jól, szóval ideje lenne valami értelmes elfoglaltságod találni, hogy ne csak a pénzt vidd!

2020. márc. 4. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!