Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megőrjít az itthonlét,...

Ha megőrjít az itthonlét, akkor még nem állok készen arra, hogy anya legyek?

Figyelt kérdés

Van egy félév "üresjárat" az életemben, mert passziváltattam az egyetemen.

A többi barátnőm vagy tanul, vagy dolgozik. A párom elmegy 9 körül, néha együtt ebédelünk, de általában 4-5(-6) között jön haza csak. Mióta nincsenek óráim, elég egyhangúan telnek a napjaim. Reggel amíg kettesben vagyunk, minden tök jó, nézünk valamit készülődés közben, még összebújunk, megreggelizünk. Utána délelőtt ha aznapra nincs külső programom, akkor kitakarítok, esetleg sütök valamit, gardróbot válogatok, ezzel elmegy a délelőtt nagyrésze. Ha megyek valahová, akkor készülődök, az másfél-2 óra (ha én mosom meg a hajam). Délután ha itthon vagyok, akkor általában unatkozom, ami azt jelenti, hogy sorozatot/filmet nézek, vagy olvasok, esetleg tornázok, rendelgetek, vagy recepteket keresek. Utána hazajön a párom és akkor megint jó minden. Ez 2 hete van, az elején még örültem is, hogy lesz egy kis szabadidőm, meg milyen jó lesz, de már most szomjazok a társaságért, és annak is örülök, ha a 75 éves szomszédnéni csenget át valamiért, vagy heti egyszer jön egy hölgy takarítani és beszélgetünk közben. Lehet az idő miatt is vagyok ilyen, mert azért nyáron a barátaim többsége jobban rá(m)ér, de még addig is van 3 hónap, én addig megőrülök itthon... Tényleg ez, hogy nincs kihez szóljak, nem nagyon történik semmi a mindennapokban és az a legnagyobb történés, hogy leakciózták a kabátot, amit kinéztem, vagy hogy szín szerint rendeztem a párom szekrényében az ingeket.

Viszont mi eredetileg szerettünk volt 2022-re már kisbabát, és ez megijesztett. Vele is én lennék itthon, és nem tudom, hogyha most, pár hét után már így vagyok, akkor mi lenne velem, ha 2-3 évig kéne ezt csináljam. Főleg, hogy ahhoz még társulna egy kialvatlan, fáradt állapot is... Ez nagyon elbizonytalanított, mert eddig is tudtam, hogy a baba lemondásokkal jár, de most, hogy benne vagyok egy olyan szituációban, amiben akkor is lennék, nagyon rossz. Vagy Ti hogyan élitek meg anyaként a mindennapokat? Mert most ha nagyon elegem van, max fogom a cuccom és lemegyek a nagyszüleimhez vidékre kicsit, vagy szétnézek a közeli plázában, de egy kisbabával nem mozog ennyire könnyen az ember (szerintem).

2020. márc. 4. 10:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
80%
Ez egy rohadt hiszti, amit itt leírtál... Neked is az a bajod, hogy jó dolgodban már nem tudsz mit csinálni. Nem szeretsz ágyneműt húzni? Ha majd a pár hetes gyereked összepisili az ágyát az éjszaka közepén, majd akkor is hívod a takarítónőt? Meg kellene komolyodnod egy kicsit, mert tudod az élet nem ilyen. Rohadt nagy csalódások fognak érni, ha továbbra is így gondolkozol.
2020. márc. 4. 12:53
 22/37 anonim ***** válasza:
86%
Nekem teljesen más volt a helyzetem, azért voltam otthon közel félévig, mert egy autóbaleset után lábadoztam, de a vége felé amikor már nem volt eltörve semmim és nem voltak fizikai fájdalmaim, nagyjából azt éreztem, mint te, hiányzott nagyon, hogy nincs egy napi rutinom. Sokan látogattak illetve a barátom is többet volt itthon, mint egyébként, de azért volt néhány rossz napom. Néha eszembe jut mostanában, hogy babát tervezünk, hogy milyen fura lesz megint munkanapok nélkül és, hát úgy alapból otthon egy babával. Szerintem ezen minden nő szokott agyalni, csak van, aki nagyon pozitívan várja és van, aki aggódik picit. Emiatt nem gondolnám, hogy nem állsz kész a babázásra. Viszont a kérdésedben sok szörnyen gáz dolgot írsz, amiket én szégyelnék a helyedben, de szemmel láthatóan te büszke vagy rá. Nekem az a vélemenyem, hogy a leendő kisbabád érdekében várjatok még néhány évet, hátha fejlődik valamennyit a személyiséged pozitív irányba. Nem bántasból írom, de kérdésedből látszik, hogy nagyon énközpontú ember vagy és így valószínűleg tényleg szenvedésnek fogod megélni a babával otthonlétet.
2020. márc. 4. 12:55
 23/37 anonim ***** válasza:
85%

Szenvedésnek??? Az nem kifejezés!

Az ilyen plázacicáknak nem való gyerek, hisz éjjel is riasztja majd a takarítónőt?

Igen, egy baba bizony lebüfizi a ruháját, az ágyneműt, egy hasmenős időszakban kicsuroghat ez-az a pelusból stb. Akkor mit csinálsz majd?

2020. márc. 4. 13:01
 24/37 A kérdező kommentje:

Kicsit elkanyarodtunk a témától (a trágárságot inkább nem kommentálom), úgy látszik sokan vérszemet kaptak attól, hogy heti egyszer van segítségem a háztartást illetően. Ez amúgy nem nagy bűn, rengeteg embernek van ám. Próbáljátok ki!

A gyerekeket illető dolgokkal nincs problémám. Van egy 5 éves húgom, amikor született, még otthon éltem a szüleimmel. Simán cseréltem pelenkát, vigyáztam rá akár egész délután, és ha kellett, büfiztettem is. Azért ezt ne hasonlítsuk már ahhoz, hogy valaki nem szeret wc-t sikálni. :)

2020. márc. 4. 13:05
 25/37 anonim ***** válasza:
86%

Nem kislány, te semmit nem szeretsz csinálni az az igazság.

Nem szeretsz tanulni, nem akarsz dolgozni, ágyneműt nem cserélsz, vasalni nem szeretsz.

Ezzel a hozzáállással ne akarj gyereket, mert vele cseszel ki a legjobban.

2020. márc. 4. 13:11
 26/37 anonim ***** válasza:
75%
Nem a segítségedtől kaptak vérszemet, hanem attól, hogy puncivakargatás mellett is segítségre szorulsz.
2020. márc. 4. 13:14
 27/37 anonim ***** válasza:
79%
Nem kanyarodtunk el szerintem a témától, csak nem tudod elviselni a kritikát. Nem olyan nagy szám az, hogy tudtok fogadni takarítónőt, képzeld én is megtehetném. Meg is tettem 2 alkalommal a terhességem vége felé, amikor én már semmit nem tudtam megcsinálni, a férjemnek meg ideje nem volt. Csak az a különbség, hogy én szívesen megcsinálom még egy 8 hónapos gyerek mellett is. Ha igazán az otthonodnak éreznéd azt a helyet ahol laksz, akkor nem is vennéd szívesen, hogy valaki más csinálja meg helyetted. De nyilván ez nem a te hibád, ehhez egyszerűen még éretlen vagy. Szóval, hogy a kérdésedre is válaszoljak: Ne legyen még gyereked.
2020. márc. 4. 13:26
 28/37 anonim ***** válasza:
85%

Hát szerintem még nem akarj gyereket.

Még te is gyerek vagy.

2020. márc. 4. 13:35
 29/37 anonim ***** válasza:
84%
Tegye fel a kezét, aki szeret vécét pucolni!
2020. márc. 4. 14:16
 30/37 anonim ***** válasza:
73%

Mivel nálunk sem a gyerek, sem párom, sem én hagyjuk magunk után retkesen, így az, hogy naponta öntök bele Domestost és átkefélem, nem jelent gondot.

Exemmel a mindennapos takarítónőt is megtehettük volna, de rühellem még a gondolatot is, hogy idegen kotorásszon a személyes cuccaink között, így megbirkóztam a 140 nm-es házzal egyedül.

Ha neki a semmittevés mellett segítség kell, akkor eléggé félresikerült egyed.

2020. márc. 4. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!