Ha megőrjít az itthonlét, akkor még nem állok készen arra, hogy anya legyek?
Van egy félév "üresjárat" az életemben, mert passziváltattam az egyetemen.
A többi barátnőm vagy tanul, vagy dolgozik. A párom elmegy 9 körül, néha együtt ebédelünk, de általában 4-5(-6) között jön haza csak. Mióta nincsenek óráim, elég egyhangúan telnek a napjaim. Reggel amíg kettesben vagyunk, minden tök jó, nézünk valamit készülődés közben, még összebújunk, megreggelizünk. Utána délelőtt ha aznapra nincs külső programom, akkor kitakarítok, esetleg sütök valamit, gardróbot válogatok, ezzel elmegy a délelőtt nagyrésze. Ha megyek valahová, akkor készülődök, az másfél-2 óra (ha én mosom meg a hajam). Délután ha itthon vagyok, akkor általában unatkozom, ami azt jelenti, hogy sorozatot/filmet nézek, vagy olvasok, esetleg tornázok, rendelgetek, vagy recepteket keresek. Utána hazajön a párom és akkor megint jó minden. Ez 2 hete van, az elején még örültem is, hogy lesz egy kis szabadidőm, meg milyen jó lesz, de már most szomjazok a társaságért, és annak is örülök, ha a 75 éves szomszédnéni csenget át valamiért, vagy heti egyszer jön egy hölgy takarítani és beszélgetünk közben. Lehet az idő miatt is vagyok ilyen, mert azért nyáron a barátaim többsége jobban rá(m)ér, de még addig is van 3 hónap, én addig megőrülök itthon... Tényleg ez, hogy nincs kihez szóljak, nem nagyon történik semmi a mindennapokban és az a legnagyobb történés, hogy leakciózták a kabátot, amit kinéztem, vagy hogy szín szerint rendeztem a párom szekrényében az ingeket.
Viszont mi eredetileg szerettünk volt 2022-re már kisbabát, és ez megijesztett. Vele is én lennék itthon, és nem tudom, hogyha most, pár hét után már így vagyok, akkor mi lenne velem, ha 2-3 évig kéne ezt csináljam. Főleg, hogy ahhoz még társulna egy kialvatlan, fáradt állapot is... Ez nagyon elbizonytalanított, mert eddig is tudtam, hogy a baba lemondásokkal jár, de most, hogy benne vagyok egy olyan szituációban, amiben akkor is lennék, nagyon rossz. Vagy Ti hogyan élitek meg anyaként a mindennapokat? Mert most ha nagyon elegem van, max fogom a cuccom és lemegyek a nagyszüleimhez vidékre kicsit, vagy szétnézek a közeli plázában, de egy kisbabával nem mozog ennyire könnyen az ember (szerintem).
Szenvedésnek??? Az nem kifejezés!
Az ilyen plázacicáknak nem való gyerek, hisz éjjel is riasztja majd a takarítónőt?
Igen, egy baba bizony lebüfizi a ruháját, az ágyneműt, egy hasmenős időszakban kicsuroghat ez-az a pelusból stb. Akkor mit csinálsz majd?
Kicsit elkanyarodtunk a témától (a trágárságot inkább nem kommentálom), úgy látszik sokan vérszemet kaptak attól, hogy heti egyszer van segítségem a háztartást illetően. Ez amúgy nem nagy bűn, rengeteg embernek van ám. Próbáljátok ki!
A gyerekeket illető dolgokkal nincs problémám. Van egy 5 éves húgom, amikor született, még otthon éltem a szüleimmel. Simán cseréltem pelenkát, vigyáztam rá akár egész délután, és ha kellett, büfiztettem is. Azért ezt ne hasonlítsuk már ahhoz, hogy valaki nem szeret wc-t sikálni. :)
Nem kislány, te semmit nem szeretsz csinálni az az igazság.
Nem szeretsz tanulni, nem akarsz dolgozni, ágyneműt nem cserélsz, vasalni nem szeretsz.
Ezzel a hozzáállással ne akarj gyereket, mert vele cseszel ki a legjobban.
Hát szerintem még nem akarj gyereket.
Még te is gyerek vagy.
Mivel nálunk sem a gyerek, sem párom, sem én hagyjuk magunk után retkesen, így az, hogy naponta öntök bele Domestost és átkefélem, nem jelent gondot.
Exemmel a mindennapos takarítónőt is megtehettük volna, de rühellem még a gondolatot is, hogy idegen kotorásszon a személyes cuccaink között, így megbirkóztam a 140 nm-es házzal egyedül.
Ha neki a semmittevés mellett segítség kell, akkor eléggé félresikerült egyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!