Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírtátok ki, hogy ne...

Hogy bírtátok ki, hogy ne jelentsétek be a családnak terhességet a 12. hétig?

Figyelt kérdés
2022. szept. 6. 20:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%
Én a családból anyukámnak, nagymamámnak és tesóimnak a pozitív tesztnél elmondtam, pont ezért, mert én is úgy éreztem, hogy nekik azt is elmondanám, ha ne adj isten baj lenne. Na ehhez képest anyukám és a nagymamám kb. a 12. heti ultrahangig azt hajtogatták, hogy ne éljük bele magunkat, lehet még bármi, lehet meghal, inkább ne örüljünk még neki stbstb (anyukámnak volt vetélése, nem is egy). Persze mi is tudjuk, hogy ez így van, és az elején semmi sem biztos, de én szerettem volna pozitívan hozzáállni és nem végig görcsölni az első 12 hetet hogy mi van ha… Azóta 22 hetes vagyok amúgy, de megfogadtam, hogy a következőt csak az első genetikai után mondjuk el. Úgyhogy sajnos van ilyen is, én nem gondoltam volna, hogy a családom így fog hozzáállni… de mégis (bár azóta is sokat csalódtam bennük a terhességemmel kapcsolatban). A távolabbi családnak tényleg csak a 12. heti UH után akartuk elmondani, de persze kikotyogták, és a fél család megsértődött, hogy nem szóltam nekik kb. hamarabb, mint a férjemnek. :) És csodálkoznak, hogy kb. évente egyszer beszélünk velük…
2022. szept. 7. 07:34
 22/26 anonim ***** válasza:
84%
21es. Én a 27. hétnél járok és anyukám meg nővérem (akiket amúgy imádok) mai napig riogatnak olyan cikkekkel mitől mehet még el a baba ebben a korban is, lehet koraszülés..stb.. én is megfogadtam, hogy a következőnél ha lesz senkinek nem szólok inkább 😅
2022. szept. 7. 09:05
 23/26 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon nehezen bírom ki, hogy ne mondjam el senkinek, főleg a tesóimnak, akik nagyon közel állnak hozzám.

A kislányomat viszonylag hamar elmondtuk. Aztán a következő terhességem sajnos nem alakult jól. A férjem szinte azonnal elmondta a családjának, így én sem titkoltam sokáig, mert nem akartam, hogy mástól tudják meg. Aztán futótűzként terjedt a hír. Mindenki tudott róla, olyanok is, akikkel nem szerettem volna közölni. A genetikai vizsgálat súlyos rendellenességet igazolt. Lelkileg nagyon megviselt engem. A legrosszabb az volt, amikor az “okos” családtagok azzal jöttek nekem, hogy tartsam meg, hátha téved a vizsgálat. Tartsak meg egy Edwards szindrómás magzatot. Szóval nagyon kellemetlen volt az egész. Megfogadtam, hogy ha újra terhes leszek, nem mondom el senkinek. A következő terhesség korai vetéléssel végződött. Most újra terhes vagyok. Csak a férjem és a kislányom tud róla. A közeli családtagoknak a 12. hét után tervezzük elmondani.

2022. szept. 7. 11:37
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy bírtam ki, hogy belegondoltam, hogy fognak viselkedni utána és nem volt hozzá kedvem. :D Aranyosak, nagyon várják a kicsit, de mondhatni túlzottan is várják. Azóta gügyögnek, tiltani akarnak mindentől, átkerültek egy másik tudatállapotba és örültem, hogy az elején egy kicsi nyugit még tudtunk nyerni magunknak. Illetve az örömüket látva, ha bármi történne, vagy történt volna a 12. hét előtt, olyan szinten törnének össze, hogy ezt senkinek se kívánom. A nagymamám mellesleg nemrég lett özvegy, még a papa halálát se tudta feldolgozni, inkább kímélném. Ha pedig baj lenne, én vagyok az a típus, aki nem akarja megosztani senkivel, nem akarok róla beszélni, elég, ha ketten vagyunk benne a férjemmel (rá szükségem lenne).
2022. szept. 8. 11:48
 25/26 anonim ***** válasza:
21%

Sehogy, elmondtuk a szülőknek is, a tágabb családnak is, meg a szoros barátoknak is a 9-10. hét körül.

Egyrészt ha elvetéltem volna, az sem lett volna titok, másrészt gyakran találkozunk, és ha nem iszok, az úgyis feltűnt volna mindenkinek. A szüleim pl úgy tudták meg, hogy kérdés nélkül töltöttek nekem egy pohár sört, mert ezt szokták meg. Ugyanígy mikor találkoztunk egy bárban a barátokkal, már néztek rám, hogy akkor mit iszunk. Persze kitalálhattam volna valami kamu kifogást, de annyit nem ért az egész téma, hogy direktben hazudjak a hozzám közel állóknak.

2022. szept. 8. 14:15
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

16-os: Tudod, ha valaki épp gyászol, mert elvesztette a férjét/apját, annak marha jót tesz, hogy 2 hétig abban a hitben él, hogy (déd)nagymama lesz, majd váratlanul jön a hír a vetélésről. Ezért vártunk a hírrel, de sajnos nem eleget. Nem csak én voltam utána padlón és megkímélhettem volna ettől őket.

És igen, van akivel szorosabb a kapcsolatom, mint az anyósommal (pl. édesanyám, nővérem), ők egyébként bejelentés nélkül is sejtették a terhességet, a férjem meg az elejétől tudta. Egyébként az anyósom jó fej és úgy kellett visszatartani, hogy ne rohanjon be hozzám a kórházba. 15-ös vagyok

2022. szept. 8. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!