Panna névről mi a véleményetek? Nagyon tetszik szépen hangzik de felnőttnek nem tudom mennyire örülne hogy Pannának hívják. Gondoltam már Annára is ugye akkor Pannának becéznénk de viszont annyira nem érzem magaménak az Annát. Mi a véleményetek?
Én ismerek egy Pannát, aki Annamária. Vagy pl akár úgy is adhatod, Kérdező, hogy mondjuk pl X Katalin Panna, vagy X Panna Antónia. X-ide a vezetéknevet képzeljétek.
pl lehet jó még 2. keresztnévnek Klaudia, Tamara, Júlia, Regina, Hilda, Matilda, Georgina, Barbara, Gabriella, Zsófia, Szofia, Dominika, Odett, Evelin, Valentina, Nóra, Norina, Gabriella, Marina, Teodóra, Letícia, --ezeket elé néztem, a Panna elé próbálgattam most neveket; még próbálgatok utánára is; pl: Mirella, Friderika, Evelin, Rozina, Rózabella, Alfonzina Valéria, Ildikó, Renáta, Donáta, Rebeka, Márta, Marianna,Etelka, Hildegárd, Tünde, Jusztina, -vagy várjál, ezek inkább vegyesen vannak, hogy elé is, meg mögé is próbálgattam második/ másik keresztnévnek.
Vagy pl lehetne egybe akár még Szofianna is pl.
Az önállósult becenevek közül számomra inkább a -ka végződésűek hangzanak komolytalannak, pl. Panka, Manka, Zorka, Dorka, de még a Katinka is, annak ellenére, hogy egy komoly sportolónő is viseli ezt a nevet.
Na meg azok, amelyeknél az utolsó betű "a" helyett "i", pl. Gréti, vagy lehagyták az "a"-t, pl. Zsófi. De egy Panna, Kata, Gregő szerintem megállja a helyét.
Nálunk az egyik tanítónő volt Panni néni az iskolában.
Anna egyébként, csak gyerekkorától Panninak becéztèk és rajta maradt felnőttként is.
A vezetéknév is sokat befolyásol szerintem: Dr Kis Panna ügyvédre biztos felfigyelnék 😅
Nekem amúgy ilyen név a Lotti is
Imádom ezt a nevet, de valahogy olyan örök kislánynak valónak érzem
Lányom pszichológusa pl Panni. Ez a neve. Szerintem illik hozzá, és nincs vele semmi baj.
Inkább ez,mint a sok Nolina....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!