Panna névről mi a véleményetek? Nagyon tetszik szépen
hangzik de felnőttnek nem tudom mennyire örülne hogy
Pannának hívják. Gondoltam már Annára is ugye akkor
Pannának becéznénk de viszont annyira nem érzem
magaménak az Annát. Mi a véleményetek?
A Panna eredetileg az Anna egyik becézett alakja volt; Panni, Panna, Panka. Úgy látszik, most már önálló név lett belőle. Ha esetleg az Anna nevet adnátok a kislánynak, hívhatnátok Pannának, de az irataiban az Anna szerepelne.
2022. szept. 3. 20:43
12/40 anonim válasza:
Az én lányon Panka és sokszor Pannázom. Szerintem nagyon kedves nevek.
2022. szept. 3. 21:10
13/40 anonim válasza:
Szerintem csak gyereknek jó, felnőttként tényleg furcsa ennyire aranyoskodó-becézős nevet viselni.
2022. szept. 3. 21:31
14/40 anonim válasza:
Én ismerek Annát, akit Panninak becéznek, és olyan Annát is, akit egyáltalán nem becéznek. Szerintem ez majd attól függ, hogy neki mi fog tetszeni. Én inkább az Annát adnám, mint a Pannát, de ha neked a Panna tetszik, akkor add azt. Szerintem nem komolytalan a hangzása. Létezik már a Panni is önálló névként, na az már tényleg komolytalannak hangzik sokak számára, ahogy a Panka is.
2022. szept. 3. 21:32
15/40 anonim válasza:
Nekem különösebben nem tetszik ez a név, de annyira nem is vészes, olyan elfogadható kategória. Amúgy például a Zoét vagy a Szofit még kevésbé tudom elképzelni felnőttként, mint a Pannát. Panna, Panni néni ezerszer jobb, mint Zoé vagy Szofi néni. Persze lesz belőlük bőven, de az akkorra nem lesz furcsa, hiszen ezek mostanság a legelterjedtebb nevek egyikei.
2022. szept. 3. 21:51
16/40 anonim válasza:
A Panna határeset, egy hosszú vezetéknévhez jó lehet. A Panni és a Panka sokkal rosszabbul hangzik egy felnőttnek.
2022. szept. 3. 22:17
17/40 anonim válasza:
Én lábrázást kapok az ilyen nevektől. Legyen normális neve és becézzétek Pannának ha annyira ezt akarjátok, de adjátok meg neki az esélyt hogy ne kelljen szégyenkeznie a neve miatt.
Nem neked kell magadénak érezni a nevet hanem arra gondolni, hogy szerencsétlen gyerek legalább 16 éves koráig az általatok adott névvel kell hogy éljen.
Bár a mai világban mikor ritka a normális, szép név, lehet ki se tűnne egy Panna vagy Panka.
2022. szept. 4. 09:21
18/40 anonim válasza:
Nekem nagyon nem tetszenek a becenévből lett önálló nevek, az eredeti nevet adnám és becézném inkább. A Panna amúgy jól hangzik számomra - becenévként.
2022. szept. 4. 10:16
19/40 anonim válasza:
Nem szeretem az ilyen beceneveket, pont tegnap volt a tévében valami helyszíni tudósító akinek kiírták a nevét, hogy XY Soma. Csak néztem, hogy szerencsétlennel miért kellett így kicseszni, miért nem lett szépen Sámuel. Nagyon furcsa volt nekem, hogy felnőtt férfi, tévében nyilatkozik, és akkor ilyen komolytalan neve van szegénynek.
Szóval én biztos nem adnám a Pannát így magában. De amúgy ma már sok gyerek kap ilyen neveket, Szofi, Hédi, Mina, szóval a Pannával sem lógna ki. De én személy szerint adnék neki egy olyan nevet, amit felnőttként is komolyan lehet venni.
2022. szept. 4. 11:54
20/40 anonim válasza:
19: Soma: a nyelvújítás korában alkotott név szintén a som szóból, a Kornél magyarítására, abból a feltevésből kiindulva, hogy a Kornél egy 'somfa' jelentésű szó származéka. A Soma nevet később a Samu és a Sámuel helyettesítésére is használták
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!