Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtartanátok így a babát?

Megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés

Friss, fiatal házasok vagyunk, később szerettünk volna gyereket, kb 6-10 év múlva (bár úgy vagyunk vele, hogy ha sosem lenne gyerek az sem lenne baj), most úgy néz ki, hogy összejött. Egyikünk sem ég a babalázban, nem tudjuk, hogy megtartsuk e.

Mit gondoltok, megjöhet még a "kedvünk" hozzá? Ti megtartanátok?

2022. aug. 31. 23:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%
20 ha van is ilyen ember az biztosan elveteti és nem szüli meg és adja örökbe.
2022. szept. 1. 10:07
 22/29 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk a gyerek szempontjából is milyen szar már. Mikor később netán megtudja hogy a szülei csak azért dobták el mert pont nem volt kedvük akkor babázni, de azóta született egy rakat fiatalabb édestestvére akik boldogan felnőlhettek otthon, ő meg lehet évekig hánykódott a rendszerben család nélkül, pedig semmiben nem különbözik a többi rendes testvérétől, csak annyi a bűne, hogy rossz időben született. Ez sokkal kegyetlenebbül hangzik mint az abortálás.
2022. szept. 1. 10:51
 23/29 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem terhesen vagy szülés után a hormonok miatt már nem akarod majd örökbe adni. Én most vagyok terhes, tervezett gyerek, de csak azért, mert tudtam, hogy ez a "következő lépés", a férjem is már akart, de én amúgy soha nem voltam egy baba mániás nő. Most meg, hogy itt van, kb más nem is érdekel. Vissza kell fognom magam, hogy ne egész nap rajta járjon a fejem. Elkezdett már rúgni is, ez valami hihetetlen érzés. Fel tudnék robbanni a boldogságtól, ahányszor csak megérzem. Ilyenek ezek a hormonok.

De nektek kell tudnotok, hogy mit tudtok bevállalni. Ha tényleg nem akarjátok majd a gyereket, akkor az örökbeadás jó út, biztosan szerető családba fog kerülni.

Aki olyanokat ír, hogy inkább kapartassa el, mert milyen lesz majd az árvaházban, az melyik században él? Ha a kérdező lemond a babáról, akkor párok százai fognak tolongani érte. Olyanok, akiknek korábban a megfelelő szakemberek már felmérték az anyagi helyzetüket, lelki egészségüket, minden körülményüket, kb a bugyis fiókjaikat jó ha nem ellenőrizték le. És ezek a párok évek óta várnak, küzdenek, reménykednek, a legtöbben már minden létező inszemináción és lombikon is túl vannak. Nem kerül rossz helyre egy örökbefogadott baba. Ezen az úton csak az megy végig, akinek minden vágya egy gyerek, és bármit bevállal érte.

2022. szept. 1. 11:30
 24/29 anonim ***** válasza:
60%

"ő meg lehet évekig hánykódott a rendszerben család nélkül"

Ez mondjuk nem fog megtörténni. Ha a kérdezőék tényleg örökbeadják születésekor, a TEGYESZ azonnal az örökbefogadók várólistáján az 1. párt kiértesíti, akik megnézik, és eldöntik, szeretnék-e. Ha nem, jön a listán a 2. pár. Ezrek állnak sorban egy újszülöttért, így garantáltan percig sem fog a rendszerben maradni, a kórházból már az örökbefogadó szülők viszik haza.

6 hét múlva pedig végérvényesen eldől, ennyi ideje lesz a vérszerinti szülőknek meggondolni magukat.

Amiről te beszélsz, azok legfeljebb a több éves korukban örökbeadhatóvá vált gyerekekre igaz. Akikről nem mondtak le azonnal.

2022. szept. 1. 11:33
 25/29 anonim ***** válasza:
61%
A "rendszerben" azok maradnak, akiket kiemeltek a családjukból, de a vérszerinti szülők nem mondanak le róluk, így nem örökbe adhatóak. Vagy max a súlyosan beteg gyerekek, akiket senki nem vállal (bár őket is sokszor örökbe tudják adni, ha más nem, külföldön). De ha a kérdező lemond a kicsiről, akkor egy kb egészséges újszülöttért már harc megy. Ha felkeres egy ezzel foglalkozó szervezetet, akkor a kórházból már az új családja viszi haza a babát, ugyanúgy mint egy vérszerinti gyereket. Akiknek az a csecsemő lesz a mindenük, az akiért évekig harcoltak, vártak, elviselték a megalázó ellenőrzéseket.
2022. szept. 1. 11:38
 26/29 anonim ***** válasza:
58%

"Ha felkeres egy ezzel foglalkozó szervezetet, akkor a kórházból már az új családja viszi haza a babát, ugyanúgy mint egy vérszerinti gyereket"

Államilag is így működik már. Nincs időhúzás. Azonnal örökbeadják.

2022. szept. 1. 11:46
 27/29 anonim ***** válasza:
56%

Hahó emberek!! Nem az volt a kérdés, hogy elvetesse-e, hanem hogy megtartsa vagy örökbe adja inkább a babát!

Sosem lehet kihagyni az abortusz propagandát?

Szerintem amúgy meg fogják tartani. Csak egy kis megerősítést vár.

Még az olyan örökbe adni szándékozó anyák közül is sokan meggondolják magukat, akiknél nem a legmegfelelőbb körülmények közé érkezik a baba. Hát még egy fiatal házaspár. Úgysem fognak lemondani róla, csak még barátkoznak az új helyzettel.

2022. szept. 1. 11:54
 28/29 anonim ***** válasza:
39%
Ja sztem is megtartjak, főleg a válaszok után 😃
2022. szept. 1. 11:56
 29/29 anonim ***** válasza:
68%
Megtartanám. Mire megszülöd, jó eséllyel megjön a kedved is hozzá.
2022. szept. 1. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!