Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rühellem hogy nő vagyok, mit...

Rühellem hogy nő vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mit szerettek abban, hogy nők vagytok?

Ráadásul kislányom is született, és félek, hogy ezt a mentalitást fogja továbbvinni.

Ez a szülésig nem igazán fogalmazódott meg bennem, csak annyi, hogy nem tekintettem előnyösnek, hogy nőnek születtem meg volt egy kis hiszti a menstruációm után, és fiú akartam lenni. Aztán lenyugodtam, de még utána se éreztem magam jól a nőiségemben, és nem is foglalkoztam vele.

Nagyon rossz volt a szülésem, meg utána is a varratszedés, ömlött belőlem a vér, undorítóan csöpögött belőlem a tej, az egész testem megundorítósodott. Azóta már edzettem, nem fogom soha visszanyerni az alakom csak súlyos milliók árán.

Voltam ezzel több pszichológusnál, pszichiáternél, komoly szorongás alakult ki nálam ezzel kapcsolatban. Nem igazán tudtak velem mit csinálni, nagyon hstározott véleményem van arról, hogy most már rühellek nő lenni, nem tudják sem ők, sem én megváltoztatni a gondolataimat.

2022. aug. 31. 10:04
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

8.

De akartam. Szerinted jól érzem magam így? Ez jó nekem? Nem. Ezért mentem, kértem segítséget.

2022. aug. 31. 20:51
 22/29 A kérdező kommentje:

9.

Már miért ne számítana? Az unokatesóm eredeti szakmája villanyszerelő, és nem veszik fel sehova, mert nem kell női munkaerő, míg irodai munkára simán felvesznek egy férfit.

Kettős mérce: nőként 100x-osan kell vezekelned mindenért, 100x nagyobb a felelősség még akkor is, hogyha a párod kiveszi a részét. Nekem kell az oltási időpontokat észben tartanom, nekem kell szülőire mennem, nekem kell táppénzre mennem, stb. Nézd meg Azahriah és annak a lánynak a különbségét: Azika profitált ebből elég szépen, a lány meg kb tönkre van téve. Egy nőnek sokkal jobban kell tepernie mindenért, mint egy férfinak, mindenki agyon van nyomva elvárásokkal. Állítólag a nők a szebbik nem, mégis nekik kell sminkelni magukat, ők plasztikáztatják magukat leginkább.

2022. aug. 31. 20:57
 23/29 A kérdező kommentje:

10

- kicsit nárcisztikusos volt. Nem mondom, hogy nárcisztikus személyiségzavara volt teljesen, de hogy nem volt komplett és voltak ilyen vonásai az 100%. Például: elvette a pénzünket gyerekként, beígérte hogy vesz nekünk kabátot belőle (500 forintból, amit amúgy se kabátra akartunk volna költeni), aztán nem vett, lenyúlta. Meg ha felidegesítették a munkahelyén, akkor rajtunk verte le a port, aztán meg vagy kedveskedett, vagy úgy tett, mintha mi sértettük volna meg. Meg mindig felrótta azt, amiben segített nekünk, mindig fenyegetett, hogy elhagy minket meg kirak, kicsi koromban meg eljátszotta velünk nem egyszer meg nem kétszer, hogy jön értem a gyámügy (voltam 3 éves kb.). Nem volt jó viszonyunk, meg rám is telepedett, állandóan puszilgatni akart.

- nem igazán vagyok nőies, ő sem az. Nagyon előnytelenül öltözik (pl: piros cipő, terepmintás nadrág, kék virágos pólóval és rózsaszín-szürkés kapucnis pulóver). Sminkelni nem igazán sminkelt sose, voltak alkalmak, amikor kisminkelte magát, de nem tud sminkelni és hülyén állt rajta. Azt mondta, hogy az anyja se sminkelt soha. A haját is előnytelenül hordja. Sose tudta befonni a hajamat, mindig világ csúfja voltam frizura tekintetében. Nem tudom, hogy ettől van-e, de én se nagyon tudok magamnak csak egy lófarkat se nnormálisan megcsinálni, mindig puklis valahol. Fonást, semmit. Pedig gyakorlok, próbálom. Felnyiratni, rövidebbre vágni nem akarom, mert az előnytelenül áll.

- igen.

2022. aug. 31. 21:12
 24/29 anonim ***** válasza:
94%
Normál esetben nem mindent anya intéz...nálunk sem.
2022. aug. 31. 21:22
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért kell a pszichológus, hogy ki tudd mondani, haragszol anyádra, aztán meg rágyere, hogy ő nem te vagy és ezért te járhatsz más utat. Mondjuk elhidd, hogy te képes vagy megtanulni befonni a hajad és hogy te választhatsz olyan párt, aki nem szolgának használ. Felnőttként felelősséget vállalni saját magadért. Ha ehhez neked előbb az kell, hogy meggyászold a gyerekkorod, akkor sajnos azt sem lehet kihagyni, mert akkor valami pszichoszomatikus izében jön elő, ha nem tudatosítod. De nem lehet hátrafelé sem nézve élni az életet és másokra mutogatni - pláne anyaként a saját gyerekeddel nem az szúr ki, hogy nőnek született, hanem ha ilyen női mintát kap. De meg lehet lépni, nem lehetetlen feladat, csak na, az akarat tőled kell hozzá, az a te részed. Szülőként meg következő lépcsőfokban (és az előzőeket átugrani nem lehet) azért arra is rá fogsz jönni arra is, hogy nem tudsz te sem tökéletes lenni, s talán meg is tudsz majd bocsátani anyukádnak, s onnantól nem mérgezed magad a haraggal.
2022. aug. 31. 21:38
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

Én azért küzdök hogy ne nézzenek tipikus nőnek aki csak Instagram, Facebook stb ismeri tudja használni.

Soha nem akartam tipikus nő lenni.és nem is vagyok az mert engem tipikus női dolgok nem érdekelnek. Érdekeltek viszont van 3 gyerekem akiket imádok.

2022. szept. 1. 06:07
 27/29 A kérdező kommentje:

14.

Na itt vagyok, csak addig nem engedett írni az oldal, ameddig az utolsó 5 hozzászólás az enyém.

- a szüleim nem tudom minek vártak. De sokszor hangoztatták, hogyha az első gyerek lány és az első szava apa, akkor a következő gyerek fiú lesz.

- igen, az öcsém mellett. Amikor kicsik voltunk, folyamatosan nekem kellett engednem mindenből meg toleránsnak kellett lennem, mert ő a kicsi. Aztán a "kicsit" felváltotta a "fiú". Sokszor volt vita, veszekedés abból, hogy mással végeztetem el a munkát: például elosztjuk a házimunkát a tesóm és köztem, és az mással végeztetés. Meg többször mondta nekem anyám, hogy a férjem az ilyen mondataimért, hogy nem vagyok csicska, meg fog verni, agyba-főbe. De nagymamám és nagynéném szemében én voltam a sztár, amíg meg nem született nagynéném lánya.

2022. szept. 1. 14:14
 28/29 A kérdező kommentje:

18.

- 3-nál. Írjátok itt az 5-10 alkalmat, de nyilván nem 5-10 alkalom hoz megoldást. Három pszichológusnál voltam 1,5 évet voltam az elsőnél, 5 évet a másodiknál, és most 3 éve vagyok a harmadiknál.

2022. szept. 1. 14:16
 29/29 anonim ***** válasza:
És milyen terápiát alkalmaznak?
2022. szept. 1. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!