Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengednétek a párotoknak,...

Megengednétek a párotoknak, hogy beköltöztesse hozzátok a gyerekét, ha, amúgy is szűkösen laktok?

Figyelt kérdés
10 éves kislány. Nekem van 3 fiam. A ház pici, másfél szobás. Szerintem felelőtlenség lenne, de kíváncsi vagyok mások hogy látják.
2022. aug. 30. 16:05
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

30-ra

Igen, így érthető. Szerintem egyelőre ne költözzön hozzád a férfi sem. Ha el lesz adva a volt férjeddel közös házatok, és jelentősen bővíteni tudod a házat, akkor kell ezt újragondolni. Szerintem idén ősszel el tudjátok adni, de a jövő év mindenképpen kell a bővítéshez, talán elég se lesz az idő. Tehát kb. másfél év múlva várható, hogy nagyobb lesz a házatok.ű

A párod volt feleségének olyan lehetőségekben kell gondolkodnia, hogy pl. a szüleihez költözzön oda. Ha megvan a közös házuk/lakásuk, akkor azt pl. bérbe is lehetne adni, amíg a nő nem talál állást. Ezeket az ötleteket esetleg mondd el a férfinak, ha értékeli a segítő szándékot.

2022. aug. 30. 22:22
 32/45 anonim ***** válasza:
5%

30as, nem csak az ő kedvükért, írod, hogy ti is szűkösen vagytok, így pedig élhetnétek együtt, közösen, mint egy nagy család. És nem neked kell fenntartani, hanem közösen. Gondolom egyedül albiban te sem tudnál meglenni három gyerekkel(egyedülálló 3 gyerekesnek is adnak ki szívesen)..

Kiadod a házat, és felesbe fizetitek az albit. Még maradna is plusz bevételed a munkád mellett a házkiadásból, és együtt élhetnél a pároddal és a gyerekével. Akinek kapcsolata van, az ilyet szeretne. Nyilván neked ez nem egy komoly kapcsolat, azt hiszem az ő fő okod, hogy "még te sem tudod, hányadán álltok"..

Bizonytalan kapcsolatban nem szabad összeköltözni, beszéljétek meg.. én tökre ki lennék akadva, ha fél éve együtt lennék valakivel, be is hívna hétvégékre a családjához, gyerekeihez, ismerné az én gyerekem, tudna rólam dolgokat, mondaná, hogy szeret, és olyan fél év után közölné, hogy nem bízik bennem, nem tudja akar e velem együtt élni.

Ez nekem instant szakítás, egyértelműen nem szerelmes, pedig idő volt, hogy kialakuljon, hazudta, hogy szeret, és elvett fél évet az életemből. Nem is magától mondta, hanem "rávitte a kényszer", hogy kitálaljon, mert most jött volna a kapcsolat egy újabb szintre. Minek vagy vele, ha nem vagy benne biztos? Beengeded ottaludni a gyerekeiddel egy légtérben, napokat töltötök együtt, és nem vagy benne biztos? Szakíts a pasival, nem szereted őt. Minek ilyen kapcsolat? Mennyi ideje vagytok együtt?

2022. aug. 31. 06:14
 33/45 anonim ***** válasza:
88%

13-as vagyok

Így a férfi sem jönne.

Amúgy pedig képzeld el fordítva.

Odaköltözhetsz, de gyereket nem vagy csak 2-t vihetsz

Ugye milyen nevetséges?

2022. aug. 31. 07:13
 34/45 A kérdező kommentje:

Na ez az! Májusban ismerkedtünk meg. Megbeszéltük, hogy komoly kapcsolatot keresünk, de én még messze nem tartok az összeköltözés gondolatánál sem. A gyerekeknek is csak alig 1 hónapja mutattam be. Nem, még nem aludt nálunk, éjszakara hazamegy. Volt a fejemben egy terv, hogy hogyan haladunk, de nekem ez túl gyors. Még csak egy messenger beszélgetésben láttam a lányát, személyesen még nem is találkoztunk, erre beköltözne...

A fizuja 170 körüli, de fizet egy majdnem 50ezres hitelt. Csak úgy jön ki a hónapban, hogy egy szobatársa hordja haza a melóhelyén megmaradt kaját. Azt az elején letisztáztam, hogy csak és kizarólag külön kassza van. A pénzügyeimről nem beszéltem vele, az ő helyzetét is csak azért ismerem, mert egyszer engem kért meg, hogy segítsek neki megfogalmazni a kérelmet, hogy a hitellel csússzon egy hónapot.

Ki tudnék fizetni egy albérletet, mert addig is ott voltunk, amíg a haz felújítasa zajlott, de feleslegesnek érzem, mert akkor azt a pénzt ennek a háznak az építésétől venném el. Hitelt nem szeretnék felvenni. A gyerekeket sem akarom annyit rángatni. Fél éven belül még egy harmadik költözés is, az már sok lenne.

A másik ház eladása sajnos még húzódni fog egy darabig. Az exemnek volt egy meggondolatlan húzása és most próbálja helyrehozni.

2022. aug. 31. 08:01
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg túl gyors 3-4 hónap ismeretség után gyerekekkel összecuccolni, és anyailag nagyon instabil, hogy finoman fogalmazzak. Vannak egyébként hosszú távú tervei az emberednek, hogyan jön ki ebből a pénzügyi csapdából? Mert 3 gyerek mellé jelenleg még kettőt etethetnél, ha befogadod őket, ami miatt a tieidnek jutna kevesebb.
2022. aug. 31. 08:20
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Hu kérdező, ha a barátnőm lennél azt mondanám menekülj. Tudom, hogy az ember vágyik egy társra, de ilyen potyalesőre hidd el nincs szükséged.
2022. aug. 31. 08:23
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Elég egyértelmű, hogy olyat fogtál ki, aki eltartatni akarja magát veled. Amire nekem nem lenne szükségem három gyerek mellett.

Lassú tempót kértél, leszarja. A saját érdekeit nézi.

Neked az összeköltözés csak plusz kiadás. Ne légy fejőstehén.

2022. aug. 31. 08:35
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Anyááám.. És ezt te hogy nem veszed észre magadtól? Még csak nálatok se aludt. Azt hittem a hétvégéket nálunk tölti alatt azt érted, hogy ott alszik.

Teljesen felesleges volt a kérdés, 3 hónapos kapcsolat, nálad se aludt, de már beköltözne. Az anyagiak mellékesek, a pasi rohadtul siet beköltözni hozzád, ez a kapcsolat kuka. Nem is láttad a lányát, így extrán kuka, felelős szülő nem költözteti oda a gyerekét ahhoz, akit a gyerek nem is látott még élőben.

Az egész kérdés nevetséges, és nem az anyagiak, vagy a költözés, vagy a lakás mérete miatt. A kapcsolat friss, nem aludt nálad, nem ismered a gyerekét, de már beköltözne hozzád gyerekestül. Felelőtlen ÉS érdekből van veled. Lépj le, találsz mást.

2022. aug. 31. 08:47
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Nonszensz amit a pasi kér. Szerintem is van neked elég "bajod" 3 gyerekkel, építkezéssel stb. Mindenki "oldja meg" a maga életét. Nem tinik vagytok már. Én nem biztos, hogy erőltetném ezt a kapcsolatot.
2022. aug. 31. 09:57
 40/45 anonim ***** válasza:
21%
Pontosan ugyanannyi joga van az apjával-anyjával élni, mint a tieidnek ;)
2022. aug. 31. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!